פאי לימון קלאסי של אור בן אוליאל
יש אנשים של עוגת שוקולד, יש אנשים של עוגות שמרים ויש אנשים של פאי לימון כי אין קלאסי ממנו. אור בן אוליאל עם מתכון מנצח לפאי לימון שלא נס ליחו
יש אנשים של עוגת שוקולד, יש אנשים של עוגות שמרים ויש אנשים של פאי לימון כי אין קלאסי ממנו. אור בן אוליאל עם מתכון מנצח לפאי לימון שלא נס ליחו
- אור בן אוליאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 457.5 קק״ל 3659.6 קק״לפחמימות 111.1 גרם 888.8 גרםשומן 49.8 גרם 398.1 גרםנתרן 199.2 מ״ג 1593.4 מ״גחלבון 44.3 גרם 354.6 גרםסיבים תזונתיים 38.5 גרם 307.9 גרםשומן רווי 44.7 גרם 357.8 גרםכולסטרול 73.5 מ״ג 587.7 מ״גסידן 185.9 מ״ג 1487.4 מ״גברזל 38.2 מ״ג 305.5 מ״גאשלגן 272.7 מ״ג 2182.0 מ״גאבץ 38.5 מ״ג 308.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות458
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 457.5 קק״ל 3659.6 קק״לפחמימות 111.1 גרם 888.8 גרםשומן 49.8 גרם 398.1 גרםנתרן 199.2 מ״ג 1593.4 מ״גחלבון 44.3 גרם 354.6 גרםסיבים תזונתיים 38.5 גרם 307.9 גרםשומן רווי 44.7 גרם 357.8 גרםכולסטרול 73.5 מ״ג 587.7 מ״גסידן 185.9 מ״ג 1487.4 מ״גברזל 38.2 מ״ג 305.5 מ״גאשלגן 272.7 מ״ג 2182.0 מ״גאבץ 38.5 מ״ג 308.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 458 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
לקלתית:
למלית לימון:
-
0.6 כוס מיץ לימון
-
1 קופסת שימורים חלב מרוכז
-
3 חלמונים
-
1 כפית ג’ינג’ר טחון
אופן הכנה
- בצק לקלתית: נחמם לתנור 180 מעלות.
- נעבד את כל המרכיבים יחד עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק נכניס את הבצק ל-5 דקות במקפיא להתייצבות.
- נרדד את הבצק על משטח מקומח, נניח בתבנית, נהדק לדפנות ונוריד את השוליים.
- נחורר את הבצק בעזרת מזלג (שלא יכלא אויר בין הבצק לתבנית) ונאפה אותו עד הזהבה בערך 15 דקות.
- מלית: בעזרת מוט בלנדר ניצור מלית לימון חלקה מכל המרכיבים.
- נסנן את הנוזל הלימוני ונמלא את כל קלתית הפאי.
- נאפה על 175 מעלות 20 דקות ונצנן.
- הכנת מרנג לזילוף: תוך כדי ערבוב, על בן מארי (סיר בתוך סיר עם מים על הכריים חום חזק) נמיס יחד את החלבונים והסוכר עד שכל הגרגירים יעלמו, בצעו בדיקה עם האצבע.
- נעביר לקערה את הנוזל החם ונקציף עד קבלת קרם יציב ולבן בערך 5 דקות. מזלפים פרחי מרנג לאורך וצמוד לשוליים.
אופן הכנה
- בצק לקלתית: נחמם לתנור 180 מעלות.
- נעבד את כל המרכיבים יחד עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק נכניס את הבצק ל-5 דקות במקפיא להתייצבות.
- נרדד את הבצק על משטח מקומח, נניח בתבנית, נהדק לדפנות ונוריד את השוליים.
- נחורר את הבצק בעזרת מזלג (שלא יכלא אויר בין הבצק לתבנית) ונאפה אותו עד הזהבה בערך 15 דקות.
- מלית: בעזרת מוט בלנדר ניצור מלית לימון חלקה מכל המרכיבים.
- נסנן את הנוזל הלימוני ונמלא את כל קלתית הפאי.
- נאפה על 175 מעלות 20 דקות ונצנן.
- הכנת מרנג לזילוף: תוך כדי ערבוב, על בן מארי (סיר בתוך סיר עם מים על הכריים חום חזק) נמיס יחד את החלבונים והסוכר עד שכל הגרגירים יעלמו, בצעו בדיקה עם האצבע.
- נעביר לקערה את הנוזל החם ונקציף עד קבלת קרם יציב ולבן בערך 5 דקות. מזלפים פרחי מרנג לאורך וצמוד לשוליים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן