רקע הנמל

פאי רועים צמחוני: כל אבות המזון במנה משביעה ומנחמת

פאי רועים הגיע אלינו כל הדרך מאנגליה הקרה וצבר אהדה בגלל השילוב המושלם בין פירה פחמימתי למילוי עשיר בחלבון וירקות
פאי רועים הגיע אלינו כל הדרך מאנגליה הקרה וצבר אהדה בגלל השילוב המושלם בין פירה פחמימתי למילוי עשיר בחלבון וירקות
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    22
  • הכנה שעה ו-30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    3731
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3731.3 קק״ל 3731.3 קק״ל
    פחמימות 615.7 גרם 615.7 גרם
    שומן 26.5 גרם 26.5 גרם
    נתרן 3695.9 מ״ג 3695.9 מ״ג
    חלבון 159.2 גרם 159.2 גרם
    סיבים תזונתיים 160.9 גרם 160.9 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 5.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2534.2 מ״ג 2534.2 מ״ג
    ברזל 28.1 מ״ג 28.1 מ״ג
    אשלגן 17798.4 מ״ג 17798.4 מ״ג
    אבץ 9.3 מ״ג 9.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה שעה ו-30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    3731
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3731.3 קק״ל 3731.3 קק״ל
    פחמימות 615.7 גרם 615.7 גרם
    שומן 26.5 גרם 26.5 גרם
    נתרן 3695.9 מ״ג 3695.9 מ״ג
    חלבון 159.2 גרם 159.2 גרם
    סיבים תזונתיים 160.9 גרם 160.9 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 5.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2534.2 מ״ג 2534.2 מ״ג
    ברזל 28.1 מ״ג 28.1 מ״ג
    אשלגן 17798.4 מ״ג 17798.4 מ״ג
    אבץ 9.3 מ״ג 9.3 מ״ג
    סגור

פאי רועים לרוב עשוי מבשר טחון, אבל הוא לא יחסר לכם כאן – במקומו נשתמש בעדשים שחורות שהן דרך מעולה לצרוך חלבון וברזל. תבשיל בסגנון ראגו צמחוני ומעליו פירה, לא צריך יותר מזה.

עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
11 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


פירה

תבשיל עדשים


אופן הכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומטגנים עוד חמש דקות.
  2. יוצקים את היין ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
  3. מוסיפים את העגבניות, הרסק, המים, עשבי התיבול והתבלינים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את העדשים ומבשלים עם מכסה על אש נמוכה במשך שעה.
  5. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה יחד עם הבטטה והשמן. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  7. מעבירים את תבשיל העדשים לתבנית חסינה לחום ומעליו עורמים את הפירה ומשטיחים בעזרת לקקן או מזלג כך שהפירה מכסה את התבשיל.
  8. אופים במשך 30 דקות עד שפני הפאי זהובים.
  9. מעבירים את התנור למצב גריל ואופים במשך 5 דקות נוספות להשחמה.

    פאי רועים 1
    פאי רועים. צילום: שאטרסטוק.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פאי רועים צמחוני: כל אבות המזון במנה משביעה ומנחמת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות