פאי תפוחים אישי! יפה, טעים ובדיוק בגודל הנכון

פאי תפוחים בגודל אישי שמבחוץ נראה תמים, אבל מכיל בתוכו מילוי של קוביות תפוחים חמאתי ורך כמו ריבה. מתכון שחובה לנסות
פאי תפוחים בגודל אישי שמבחוץ נראה תמים, אבל מכיל בתוכו מילוי של קוביות תפוחים חמאתי ורך כמו ריבה. מתכון שחובה לנסות
  • שרית נובק
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    410
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 409.8 קק״ל 2458.8 קק״ל
    פחמימות 46.0 גרם 276.1 גרם
    שומן 18.5 גרם 111.3 גרם
    נתרן 163.9 מ״ג 983.6 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 32.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.6 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 12.3 גרם
    כולסטרול 56.4 מ״ג 338.4 מ״ג
    סידן 11.9 מ״ג 71.5 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 3.3 מ״ג
    אשלגן 52.9 מ״ג 317.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    410
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 409.8 קק״ל 2458.8 קק״ל
    פחמימות 46.0 גרם 276.1 גרם
    שומן 18.5 גרם 111.3 גרם
    נתרן 163.9 מ״ג 983.6 מ״ג
    חלבון 5.4 גרם 32.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.6 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 12.3 גרם
    כולסטרול 56.4 מ״ג 338.4 מ״ג
    סידן 11.9 מ״ג 71.5 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 3.3 מ״ג
    אשלגן 52.9 מ״ג 317.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק


אופן הכנה

  1. מכניסים למעבד מזון קוביות חמאה קרה, קמח, אבקת סוכר ומלח ומעבדים עד שמתקבלים פירורים דקים.
  2. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שמתקבל כדור בצק.
  3. עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר לשעה.
  4. מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות.
  5. ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את קוביות התפוחים.
  6. מוסיפים תמצית וניל וסוכר ומבשלים על גבי להבה בינונית עד שהתפוחים מתרככים ומפסיקים להגיר נוזלים.
  7. מוסיפים כף קורנפלור ומערבבים.
  8. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  9. מוציאים את הבצק מקירור, מרדדים לעלה דק וקורצים 6 עיגולים.
  10. מהדקים את העיגולים לתחתית ולדפנות של השקעים בתבנית המאפינס.
  11. ממלאים את הקלתיות בתפוחים המבושלים, בערך כף וחצי.
  12. מרדדים את הבצק שנשאר וחותכים לרצועות ברוחב סנטימטר.
  13. קולעים את הרצועות שתי-וערב.
  14. קורצים מהבצק הקלוע עיגולים בקוטר התבניות ומכסים את התפוחים מלמעלה. מהדקים את הדפנות.
  15. מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות עד שהמאפים מזהיבים.
  16. מחלצים מהתבניות ומצננים.

    פאי תפוחים אישי
    פאי תפוחים אישי. צילום: שרית נובק.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פאי תפוחים אישי! יפה, טעים ובדיוק בגודל הנכון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    kayla

    הי, כמה זמן אפשר לשמור את הפאי? האם הוא יתרכך?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר לשמור את הפאי בקירור עד חמישה ימים, וכן, הבצק מתרכך ככל שמקבל יותר לחות

    Avatar
    Kayla

    המתכון נראה מצוין! הבצק במקרר…

קטגוריות

אביזרים

טכניקות