פבלובות חגיגיות: שכבות קטיפתיות של קרם פטיסייר, פירות ומרנג

אם אתם צריכים קינוח מנצח שכולם אוהבים, זה בדיוק הפתרון בשבילכם. קינוח אישי של שכבות קרם פטיסייר עם מרקם עשיר, פירות טריים וקראנצ'יות מתקתקה של מרנג מתפצח
אם אתם צריכים קינוח מנצח שכולם אוהבים, זה בדיוק הפתרון בשבילכם. קינוח אישי של שכבות קרם פטיסייר עם מרקם עשיר, פירות טריים וקראנצ'יות מתקתקה של מרנג מתפצח
  • יעל טל
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    379
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 379.1 קק״ל 2274.4 קק״ל
    פחמימות 48.8 גרם 292.9 גרם
    שומן 7.8 גרם 46.8 גרם
    נתרן 105.6 מ״ג 633.8 מ״ג
    חלבון 9.2 גרם 55.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.5 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 20.5 גרם
    כולסטרול 224.5 מ״ג 1347.0 מ״ג
    סידן 114.7 מ״ג 688.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 3.8 מ״ג
    אשלגן 165.5 מ״ג 993.3 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
    379
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 379.1 קק״ל 2274.4 קק״ל
    פחמימות 48.8 גרם 292.9 גרם
    שומן 7.8 גרם 46.8 גרם
    נתרן 105.6 מ״ג 633.8 מ״ג
    חלבון 9.2 גרם 55.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.5 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 20.5 גרם
    כולסטרול 224.5 מ״ג 1347.0 מ״ג
    סידן 114.7 מ״ג 688.2 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 3.8 מ״ג
    אשלגן 165.5 מ״ג 993.3 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קרם

מרנג

סלט פירות


אופן הכנה

  1. מכינים את הקרם: מרתיחים את החלב עם הוניל ומעט מאד מהסוכר (הסוכר מונע מהחלב להדבק לתחתית הסיר).
  2. בקערה מערבבים את החלמונים עם יתרת הסוכר והקורנפלור.
  3. כאשר החלב רותח, מורידים את הסיר מהאש ועושים השוואת טמפרטורה עם החלמונים והסוכר: מוזגים מעט מהחלב הרותח לחלמונים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה, מוזגים עוד חלב ומערבבים, ממשיכים למזוג עד כדי 2/3 מהחלב שבסיר.
  4. מחזירים את הסיר עם החלב הנותר לאש ומוזגים לתוכו את תערובת החלב והחלמונים תוך כדי ערבוב.
  5. מערבבים על להבה בינונית עד שהנוזל מסמיך ונהיה “הר געש” כלומר תהיינה בועות ש”יתפוצצו” בתערובת, זה הזמן להוריד מהאש ולהעביר מיד לכלי נקי.
  6. יש לקרר היטב את הרוטב (רצוי להצמיד ניילון נצמד או שקית נקיה לרוטב בכדי למנוע היווצרות קרום ולחורר 2-3 חורים בסכין ליציאת האדים).
  7. מכינים את המרנג: מקציפים במהירות גבוהה בקערת המיקסר את החלבונים, הסוכר ואבקת הסוכר לפחות 5 דקות (עד שמתקבל קצף יציב מאד ומבריק).
  8. מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
  9. מעבירים את קצף החלבונים לשקית זילוף ומזלפים באיזו צורה שאוהבים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר בצורת כוסות, כפתורים, משטח חלק שאפשר לשבור ולהוסיף לקרם).
  10. מכניסים את התבנית/ות לתנור ל-3 שעות לפחות. מכבים את התנור ומשאירים את המרנג להתקרר עוד כשעה וחצי לפחות בתנור (אפשר גם כל הלילה).
  11. כשהמרנג יבש וקשה לחלוטין אורזים בקופסא אטומה לחלוטין ושומרים עד לשימוש. אפשר להקפיא.
  12. מכינים את הפירות: חותכים את הפירות שבחרתם לקוביות קטנות (או שאפשר גם לחצות תותים או פירות יער טריים).
  13. מערבבים בקערה את הפירות עם מיץ הלימון ואבקת הסוכר ומערבבים.
  14. מרכיבים את המנה: לפני ההגשה מוזגים לכל כוס מרנג או כוס הגשה מקרם הוניל. מפזרים מעל 2-3 כפות סלט פירות או פירות חתוכים ומעליהם או שכבה נוספת של קרם או שברי מרנג נוספים או גם וגם. כל מה שאתם אוהבים!

לעוד מתכונים של יעל טל

הערות

  • הממהרים יכולים להכין את הקרם פטיסייר מאינסטנט פודינג וניל
  • אם אין זמן להכין מרנג אפשר גם לקנות מוכן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פבלובות חגיגיות: שכבות קטיפתיות של קרם פטיסייר, פירות ומרנג

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    קרן

    אמאלה ואבאלה יצא לי מושלם הכל נגמר בשניות.תודה על מתכון נדיר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות