מתכון מנצח לרושם ראשוני – פוקצ’ה עם בצל מקורמל

מכינים ארוחה איטלקית ומחפשים פתיח כיפי למנה ראשונה? אופים פוקצ'ה עם בצל מקורמל, קלה להכנה ומרשימה לאירוח חלבי או בשרי
מכינים ארוחה איטלקית ומחפשים פתיח כיפי למנה ראשונה? אופים פוקצ'ה עם בצל מקורמל, קלה להכנה ומרשימה לאירוח חלבי או בשרי
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    920
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 920.3 קק״ל 2760.8 קק״ל
    פחמימות 162.9 גרם 488.8 גרם
    שומן 15.0 גרם 45.1 גרם
    נתרן 280.9 מ״ג 842.7 מ״ג
    חלבון 19.4 גרם 58.3 גרם
    סיבים תזונתיים 7.2 גרם 21.7 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 5.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 55.0 מ״ג 165.1 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 418.8 מ״ג 1256.4 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    920
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 920.3 קק״ל 2760.8 קק״ל
    פחמימות 162.9 גרם 488.8 גרם
    שומן 15.0 גרם 45.1 גרם
    נתרן 280.9 מ״ג 842.7 מ״ג
    חלבון 19.4 גרם 58.3 גרם
    סיבים תזונתיים 7.2 גרם 21.7 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 5.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 55.0 מ״ג 165.1 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 418.8 מ״ג 1256.4 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

בצל מקורמל

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, המים, השמרים, הסוכר והשמן ולשים במהירות נמוכה כ-6-7 דקות.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד דקה עד שמתקבל בצק רך ודביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים בין שעה לשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מכינים את הבצלים המקורמלים: חתוכים את הבצל לפרוסות גסות. מניחים במחבת את היין, הסוכר והחומץ הבלסמי ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס.
  5. מסדרים את הבצלים בתוך תערובת הקרמל עם החתך כלפי מטה ומבשלים בלי להזיז כ-15 דקות. הופכים בזהירות בעזרת מזלג וסכין או מלקחיים לצד השני וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות. מצננים.
  6. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  7. לשים את הבצק כדי להוציא את האוויר, מחלקים ל-3 חלקים ומייצרים פוקצ’ות בצורת אליפסה בעובי כ-1 ס”מ.
  8. בעזרת האצבעות יוצרים גומחות. מושחים את פני הפוקצ’ות בשן הזית, מפזרים את המלח ומסדרים מעל את פרוסות הבצל המקורמל.
  9. אופים כ-15 דקות, או עד שהפוקצ’ות תופחות ומזהיבות.
  10. מפזרים את עלי הרוזמרין או התימין ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון מנצח לרושם ראשוני – פוקצ’ה עם בצל מקורמל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    טליה קנטור

    זה משנה אם שמים בצל סגול או רגיל?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא 🙂

    Avatar
    שרה

    אהלן, מה שונה המתכון הזה מ:”מתכון מנצח לפוקצ’ה מעולה שמכינים בקלי קלות”

      Avatar
      מערכת Foody

      הפוקצ’ה בקלי קלות היא מתכון בסיסי להכנת פוקצ’ה ובמתכון השני שונה במעט בבצק ובתוספת של הבצל המקורמל שמעשיר אותה. בהצלחה (:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות