פותחים פיצרייה במטבח! פיצה ביתית ללא מיקסר

אחרי הפסח נטול החמץ כולם חושקים בפיצה טובה עם גבינת מוצרלה נמסה וקראסט פריך! זה גם מה שרצתה נטע לויה וכולנו מרוויחים מתכון לפיצה ביתית מעולה בלי צורך במיקסר
אחרי הפסח נטול החמץ כולם חושקים בפיצה טובה עם גבינת מוצרלה נמסה וקראסט פריך! זה גם מה שרצתה נטע לויה וכולנו מרוויחים מתכון לפיצה ביתית מעולה בלי צורך במיקסר
  • נטע לויה
שמרו
כשר
21 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1022
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1021.8 קק״ל 3065.5 קק״ל
    פחמימות 140.3 גרם 420.8 גרם
    שומן 33.4 גרם 100.3 גרם
    נתרן 2958.0 מ״ג 8874.1 מ״ג
    חלבון 43.5 גרם 130.4 גרם
    סיבים תזונתיים 9.0 גרם 27.1 גרם
    שומן רווי 13.5 גרם 40.6 גרם
    כולסטרול 49.2 מ״ג 147.5 מ״ג
    סידן 592.3 מ״ג 1776.8 מ״ג
    ברזל 5.3 מ״ג 15.8 מ״ג
    אשלגן 704.6 מ״ג 2113.7 מ״ג
    אבץ 4.0 מ״ג 11.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1022
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1021.8 קק״ל 3065.5 קק״ל
    פחמימות 140.3 גרם 420.8 גרם
    שומן 33.4 גרם 100.3 גרם
    נתרן 2958.0 מ״ג 8874.1 מ״ג
    חלבון 43.5 גרם 130.4 גרם
    סיבים תזונתיים 9.0 גרם 27.1 גרם
    שומן רווי 13.5 גרם 40.6 גרם
    כולסטרול 49.2 מ״ג 147.5 מ״ג
    סידן 592.3 מ״ג 1776.8 מ״ג
    ברזל 5.3 מ״ג 15.8 מ״ג
    אשלגן 704.6 מ״ג 2113.7 מ״ג
    אבץ 4.0 מ״ג 11.9 מ״ג
    סגור

אני לא יודעת מה אתכם, אבל הדבר הראשון שהתחשק לי אחרי פסח הוא פיצה- החמץ האולטימטיבי! כי מה יותר טוב מבצק דק, אוורירי, עם קראסט מטריף? שום דבר, באמת. בטח ובטח אחרי שבוע שלא אכלתם בכלל בצקים, נראה לי שפיצה היא בול מה שאתם צריכים.

אז נכון שחלקכם חושבים עכשיו: “מה עכשיו להכין פיצה לבד? צריך מיקסר ויהיה הרבה בלאגן, עדיף פשוט להזמין…”, אז זהו שלא!  קבלו מתכון קל בטירוף שמכינים ידנית- אין צורך במיקסר. אם תעקבו אחר השלבים תראו שתצא לכם פיצה לא פחות טובה, אם לא יותר, מפיצריות.

אגלה לכם סוד קטן שגם אני, שיש לי מיקסר בבית, מעדיפה הרבה פעמים להכין בצק באופן ידני. בדרך הזאת קל יותר “להרגיש” את הבצק ולדעת בדיוק אם ומה חסר לו (מרגיש קצת יבש- מוסיפים נוזלים, מרגיש רטוב מדי-מוסיפים מעט קמח) והבצקים המוצלחים ביותר יוצאים בלישה ידנית.

המתכון הזה מעט שונה ממתכוני פיצה אחרים מכיוון שהוא מכיל סוכר. הסוכר לא מורגש בטעם הסופי (הבצק לא יוצא מתוק כמובן), מוסיפים אותו לבצק כדי לעזור לשמרים לתפוח. אם מסיבה כלשהי אתם לא רוצים להוסיף סוכר לבצק, אין בעיה להשמיט אותו.

הדבר היחיד שצריך להקפיד עליו כשמכינים בצק באופן ידני הוא- לא להתעצל! נכון שלפעמים זה מרגיש אחרי 2 דקות שהבצק מוכן ולשנו מספיק, אבל לא. הלישה צריכה להיות של חמש דקות לפחות כדי שרשת הגלוטן תתפתח והבצק יצא מוצלח. תשקיעו את הכמה דקות הנוספות האלו וזה ישתלם לכם! והיי, גם הרווחתם אימון ידיים על הדרך. אמרתי לכם ששווה להכין פיצה בבית…

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
21 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

רוטב עגבניות

תוספות


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את המים תוך כדי ערבוב עד שהם נספגים בקמח ומעבירים למשטח עבודה.
  2. לשים את הבצק במשך 5 דקות.
  3. מפזרים מעל את המלח ושמן הזית וממשיכים ללוש את הבצק 2-3 דקות נוספות, עד ששמן הזית נטמע בו לחלוטין ונוצר בצק חלק. (אל תיבהלו- כשמוסיפים את שמן הזית בהתחלה זה נראה כאילו הוא לא ייספג לעולם ושהבצק נהרס, אבל תוך דקה זה מסתדר).
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, משמנים מעט גם את פני הבצק, ומכסים בניילון נצמד.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית. צילום: נטע לויה
    מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית. צילום: נטע לויה

  5. מתפיחים את הבצק במשך שעה- שעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו לשלושה כדורים שווים. מכסים את כדורי הבצק במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים במשך חצי שעה נוספת.

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו לשלושה כדורים שווים. צילום: נטע לויה
    מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו לשלושה כדורים שווים. צילום: נטע לויה

  7. בינתיים מחממים תנור לחום מקסימלי 230-250 מעלות. אם יש לכם אבן שמוט בבית זה הזמן להשתמש בה ואם לא אפשר פשוט לחמם ביחד עם התנור תבנית תנור הפוכה - היא תשמש אותנו כמו אבן שמוט.
  8. מכינים את רוטב העגבניות: מעבירים את העגבניות הקצוצות לקערה ומערבבים יחד עם המלח, הפלפל והאורגנו.
  9. מניחים נייר אפייה על משטח עבודה. מקמחים את נייר האפייה קלות ומניחים עליו כדור בצק. בעזרת ידיים מקומחות משטחים את הבצק לעיגול דק.
  10. מורחים מעל את רוטב העגבניות (משאירים את השוליים ללא רוטב עגבניות) ומפזרים מעל גבינת מוצרלה וכמה עלי בזיליקום (או איזה תוספות שרוצים).

    משטחים את הבצק לעיגול דק, מורחים רוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ואיזה תוספת שאוהבים. צילום: נטע לויה
    משטחים את הבצק לעיגול דק, מורחים רוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ואיזה תוספת שאוהבים. צילום: נטע לויה

  11. מעבירים את הפיצה עם נייר האפייה לתבנית התנור שחיממנו מראש בתוך התנור.
  12. אופים במשך 5-8 דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה ומבעבעת.

    אופים כמה דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה ומבעבעת. צילום: נטע לויה
    אופים כמה דקות עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה ומבעבעת. צילום: נטע לויה

הערות

  • אפשר לשים איזה תוספות שאוהבים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פותחים פיצרייה במטבח! פיצה ביתית ללא מיקסר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    קטי האכלנית הרזה

    מעניין מי נתן את הדירוגים הנמוכים. בטח סתם אנשים חסרי כשרון שלא יודעים לבשל והכל יוצא אצלם חסר טעם ולא אכיל. אני מאוד אהבתי את המתכון! תודה רבה!

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף תודה רבה!! 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות