פטה כבד עוף בקלי קלות: קלאסיקה שתמיד מנצחת!

פטה כבד במרקם מושלם, חגיגי ומהיר הכנה. קבלו את הגרסה הכשרה הכי טעימה למנה הזו שתביא לכם את צרפת למרכז השולחן
פטה כבד במרקם מושלם, חגיגי ומהיר הכנה. קבלו את הגרסה הכשרה הכי טעימה למנה הזו שתביא לכם את צרפת למרכז השולחן
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 8 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    373
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 372.6 קק״ל 2980.7 קק״ל
    פחמימות 15.2 גרם 121.6 גרם
    שומן 27.2 גרם 217.2 גרם
    נתרן 559.8 מ״ג 4478.1 מ״ג
    חלבון 13.5 גרם 108.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.3 גרם
    שומן רווי 14.2 גרם 113.8 גרם
    כולסטרול 259.4 מ״ג 2075.0 מ״ג
    סידן 21.5 מ״ג 171.7 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 54.9 מ״ג
    אשלגן 346.3 מ״ג 2770.5 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 16.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 8 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    373
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 372.6 קק״ל 2980.7 קק״ל
    פחמימות 15.2 גרם 121.6 גרם
    שומן 27.2 גרם 217.2 גרם
    נתרן 559.8 מ״ג 4478.1 מ״ג
    חלבון 13.5 גרם 108.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.3 גרם
    שומן רווי 14.2 גרם 113.8 גרם
    כולסטרול 259.4 מ״ג 2075.0 מ״ג
    סידן 21.5 מ״ג 171.7 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 54.9 מ״ג
    אשלגן 346.3 מ״ג 2770.5 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 16.8 מ״ג
    סגור

לנו יש כבד קצוץ ולצרפתים יש פטה כבד. המעדן הזה בדרך כלל מלא בחמאה ואנחנו מבטיחים שבזכות המתכון הזה של פטה כבד, היא לא תחסר לאף אחד בשולחן.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פטה

הגשה

  • 1/2 יחידה בגט לבן
    חתוך לשמונה פרוסות וקלוי

אופן הכנה

  1. מקלפים את הבצלים וחותכים לרבעים.
  2. מעבירים לקערת הבלנדר מוט ובכמה פולסים קצרים קוצצים את הבצל.
  3. מקלפים את הגזר וחותכים לארבע חתיכות גסות כל גזר. מעבירים לקערת הבלנדר מוט (אין צורך לשטוף מהבצל), וקוצצים.
  4. מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והגזר על להבה נמוכה כ-10 דקות, תוך ערבוב מידי פעם. דואגים שהבצל לא ישחים או ייחרך אלא רק יתרכך.
  5. מעבירים את הבצל והגזר לקערה גדולה.
  6. באותה המחבת מוסיפים את יתרת השמן ומטגנים את הכבדים עד השחמה קלה.

    פטה כבד 3
    חבל שאי אפשר להריח דרך המסך!

  7. מעבירים את כבדי העוף לקערת הגזר והבצל, מוסיפים את קוביות הנטורינה, את המלח והפלפל.
  8. טוחנים עם מוט הבלנדר את התערובת למרקם חלק לגמרי.

    פטה כבד 4
    טוחנים הכל כדי להגיע למרקם המושלם.

  9. מצפים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ומעבירים את הפטה לתבנית.
  10. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
  11. מחלצים את הפטה מהתבנית: מסירים את הניילון הנצמד מלמעלה והופכים את התבנית על צלחת הגשה.
  12. מסירים את יתרת הניילון וחותכים לכל סועד פרוסה יפה של פטה.

    פטה כבד 5
    מחכים לפרוסת הפטה המיוחלת!

  13. מגישים לכל סועד בליווי ריבת בצל וצנים.

    פטה כבד 6
    פטה כבד. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: ענת לובל.

 

 

הערות

  • מומלץ להגיש ליד הפטה ריבת בצל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פטה כבד עוף בקלי קלות: קלאסיקה שתמיד מנצחת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    רחל רוזנצויג

    סליחה על הבורות מה זה נטורינה קוקוס?

      Avatar
      מערכת Foody

      תחליף חמאה.

      Avatar
      משה זוכמיר

      ״נטורינה״ – פעלול שיווקי – שילוב המילה ״נטורל״ – טבעי למילה ״מרגרינה״ כביכול מרגרינה ״טבעית״ בשעה שכל מרגרינה היא שומן מוקשה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות