פטיבייה – מאפה בצק עלים ממולא בבשר של אהרוני

מחפשים מנה עיקרית מרשימה לאירוח הבא שלכם? אהרוני מכין פטיבייה, מאפה בצק עלים ממולא בבשר. משתמשים בבצק עלים מוכן ונהנים מהכנה זריזה וקלה
מחפשים מנה עיקרית מרשימה לאירוח הבא שלכם? אהרוני מכין פטיבייה, מאפה בצק עלים ממולא בבשר. משתמשים בבצק עלים מוכן ונהנים מהכנה זריזה וקלה
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    985
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 984.6 קק״ל 5907.3 קק״ל
    פחמימות 116.0 גרם 696.0 גרם
    שומן 44.9 גרם 269.6 גרם
    נתרן 1063.0 מ״ג 6378.2 מ״ג
    חלבון 54.3 גרם 325.9 גרם
    סיבים תזונתיים 6.9 גרם 41.1 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 51.2 גרם
    כולסטרול 198.2 מ״ג 1188.9 מ״ג
    סידן 90.5 מ״ג 543.2 מ״ג
    ברזל 11.6 מ״ג 69.4 מ״ג
    אשלגן 888.2 מ״ג 5329.4 מ״ג
    אבץ 10.6 מ״ג 63.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    985
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 984.6 קק״ל 5907.3 קק״ל
    פחמימות 116.0 גרם 696.0 גרם
    שומן 44.9 גרם 269.6 גרם
    נתרן 1063.0 מ״ג 6378.2 מ״ג
    חלבון 54.3 גרם 325.9 גרם
    סיבים תזונתיים 6.9 גרם 41.1 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 51.2 גרם
    כולסטרול 198.2 מ״ג 1188.9 מ״ג
    סידן 90.5 מ״ג 543.2 מ״ג
    ברזל 11.6 מ״ג 69.4 מ״ג
    אשלגן 888.2 מ״ג 5329.4 מ״ג
    אבץ 10.6 מ״ג 63.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
16 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


הברשה


אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן וחוצים לשני ריבועים שווים בגודלם. מרדדים מעט את שני ריבועי הבצק לשני מלבנים גדולים. שומרים במקרר.
  2. מקלפים את השום והבצל.
  3. מכינים את המילוי:
    - קולפים את שיני השום ואת הבצל.
    - במעבד מזון שמים את הכוסברה, שיני השום, הפלפל הירוק החריף, הבצל וזרעי הכמון וטוחנים לתערובת פירורית.
    - מערבבים את הבשר הטחון עם התערובת, ומוסיפים מלח, פלפל שחור, ראס אל חנות, ביצה ורכז עגבניות. לשים היטב לפיזור אחיד של כל הרכיבים בתערובת.
    - מוסיפים את הפיסטוקים הקלופים ומערבבים.
  4. בעזרת תבנית עגולה, או רינג בקוטר 24 ס”מ, מסמנים עיגול גדול יותר מקוטר התבנית בבצק העלים. חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק השני.
  5. מרפדים עם עיגול הבצק הראשון קערית בגודל בינוני. הבצק צריך למלא את כל הקערה ולהשתפל מהצדדים.
  6. שמים את תערובת הבשר בתוך הבצק שבקערית, ודוחסים היטב.
  7. טורפים ביצה בקערה קטנה ומורחים את שולי הבצק שבקערית בביצה. שמים את עיגול הבצק השני על הקערה, כמו מכסה, וסוגרים את הקצוות בעזרת לחיצה עם האצבעות.
  8. בזהירות, הופכים את המאפה שבקערה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. בעזרת סכין מצמצמים את השוליים של המאפה. מוודאים בשנית ששולי המאפה מוצמדים היטב זה לזה.
  9. בעזרת חותכן קטן, עושים חור בראש המאפה לפתח אדים.
  10. בעזרת סכין חדה, מקשטים את פני הבצק בחתכים מעוגלים. נזהרים שלא לחרוץ את הבצק עמוק מדי.
  11. מורחים את המאפה בביצה טרופה ומחממים תנור ל-180 מעלות.
  12. אופים בתנור החם כ-45 דקות, עד שהמאפה משחים. מגישים חם אבל לא רותח.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פטיבייה – מאפה בצק עלים ממולא בבשר של אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    גיל גוטקין

    יצא לי בול!

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    ליאור

    מאכזב, לא טעים, הבשר הגיר מלא נוזלים וגרם לזה להיות לא אסתתי שמתי 3 שיני שום במקום ארבע וזה פשוט היה חזק ברמה של אכיל ממליצה להוריד את המתכון

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ליאור, מצטערת לקרוא שזו החוויה. המתכון תקין, הבשר לא אמור להגיר כל כך הרבה נוזלים עד לכדי הריסת הנראות של המאפה, יכול להיות שמשהו במהלך ההכנה היה לא תקין

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות