פטריות פורטובלו קטנות ממולאות של פלג בכור

פלג בכור מכין את הנשנוש המלוח המושלם - פטריות ממולאות שאין מצב שלא תאהבו! פטריות פורטבלו ממולאות בשלל גבינות עשירות, צנוברים ועלי רשאד בעלי טעם חרדלי עדין
פלג בכור מכין את הנשנוש המלוח המושלם - פטריות ממולאות שאין מצב שלא תאהבו! פטריות פורטבלו ממולאות בשלל גבינות עשירות, צנוברים ועלי רשאד בעלי טעם חרדלי עדין
  • פלג בכור
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    65
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 65.4 קק״ל 981.4 קק״ל
    פחמימות 0.9 גרם 14.0 גרם
    שומן 5.5 גרם 82.4 גרם
    נתרן 228.0 מ״ג 3419.6 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 70.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.2 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 35.0 גרם
    כולסטרול 10.9 מ״ג 163.8 מ״ג
    סידן 96.7 מ״ג 1449.9 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 2.8 מ״ג
    אשלגן 32.7 מ״ג 490.7 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    65
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 65.4 קק״ל 981.4 קק״ל
    פחמימות 0.9 גרם 14.0 גרם
    שומן 5.5 גרם 82.4 גרם
    נתרן 228.0 מ״ג 3419.6 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 70.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.2 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 35.0 גרם
    כולסטרול 10.9 מ״ג 163.8 מ״ג
    סידן 96.7 מ״ג 1449.9 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 2.8 מ״ג
    אשלגן 32.7 מ״ג 490.7 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור

“המשולש הקדוש” מבחינתי הוא: פטריות, גבינות, ירוקים! רק טוב יכול לצאת מזה!

מסעדות רבות כבר שילבו מנה זו כמנת פתיחה קלאסית. אני, בין היתר, אוהב להכין אותה בגלל הקלות והפשטות שבהכנה ובינינו, אפשר לשלב איזה גבינות שבא לנו ומה שיש במקרר, זה תמיד מצליח.

בנוסף, אפשר להקפיא את הפטריות ולאחר מכן לצפות כמו שניצל ולטגן בשמן, אפשר גם על שיפוד עץ קטן ולהגיש כאפריטיף נחמד לאירוח.

שיתופי פעולה הם דבר מבורך ושיתופי פעולה בין חקלאים בתקופות קשות זו ברכה כפולה.

כך נולד שיתוף הפעולה האדיר הזה שנקרא “עלעלים עד הבית” שבעצם לוקח מגדלים וחקלאים שונים שהתאגדו ומביאים לכם את התוצרת הטרייה שלהם עד לפתח הבית במחירים הוגנים ובלי פערי תיווך.

המתכון לפטריות הממולאות שלפניכם כל כך פשוט וקל, שאתם תרוצו למטבח לעשות אותו מיד. נהוג לרשום “התמונות להמחשה בלבד” אבל לא הפעם, התמונות אמיתיות עד כדי-כך שבא לי לתת ביס במסך!

לדף הפייסבוק הטעים של פלג בכור, לחצו כאן! הכי שווה לעקוב!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מורידים בזהירות את הרגל של הפטרייה (בלי לפצוע אותה) וחותכים את רגלי הפטריות לקוביות קטנות.

    מורידים בזהירות את הרגל של הפטרייה. צילום: פלג בכור
    מורידים בזהירות את הרגל של הפטרייה. צילום: פלג בכור

  2. שמים במחבת מעט שמן זית, את השום ואת רגלי הפטריות ומטגנים קלות.
  3. מוסיפים את הצנוברים, פלפל שחור טחון ומורידים מהאש לצינון מלא.
  4. מכניסים למעבד מזון את הגבינות והרשאד ומפעילים בפולסים עד לקבלת מרקם פירורי אחיד.

    מכניסים למעבד מזון את הגבינות והראשד. צילום: פלג בכור
    מכניסים למעבד מזון את הגבינות והרשאד. צילום: פלג בכור

  5. מערבבים את תערובת הגבינות והרשאד יחד עם רגלי הפטריות והצנוברים שטיגנו וטועמים שיש מספיק מלח ופלפל. אם חסר מוסיפים.
  6. מחממים תנור במצב גריל לחום של 200 מעלות.
  7. ממלאים את הפטריות עם גבשושית קלה, ומניחים את הפטריה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהמילוי כלפי מעלה.

    ממלאים את הפטריות עם גבשושית קלה. צילום: פלג בכור
    ממלאים את הפטריות עם גבשושית קלה. צילום: פלג בכור

  8. בוזקים מעט שמן זית מעל הפטריות ומכניסים לתנור עד שהגבינות נמסות והופכות להיות שחומות.

    מכניסים לתנור עד שהגבינות נמסות ומשחימות. צילום: פלג בכור
    מכניסים לתנור עד שהגבינות נמסות ומשחימות. צילום: פלג בכור

  9. להגשה מפזרים עוד מעט רשאד טרי.עמוד הפייסבוק המקסים של פלג בכור ולמתכונים הנהדרים שלו. לחצו!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פטריות פורטובלו קטנות ממולאות של פלג בכור

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות