סנו רקע

פינוק ב-10 דקות: עוגת טחינה וסילאן משגעת!

אם האורחים מפתיעים ואומרים שהם בדרך, תפתיעו אותם בחזרה וב-10 דקות יש לכם עוגת טחינה וסילאן וריח של מחמאות בבית
אם האורחים מפתיעים ואומרים שהם בדרך, תפתיעו אותם בחזרה וב-10 דקות יש לכם עוגת טחינה וסילאן וריח של מחמאות בבית
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
43 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    4521
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4521.2 קק״ל 4521.2 קק״ל
    פחמימות 610.7 גרם 610.7 גרם
    שומן 242.6 גרם 242.6 גרם
    נתרן 3371.5 מ״ג 3371.5 מ״ג
    חלבון 124.0 גרם 124.0 גרם
    סיבים תזונתיים 55.3 גרם 55.3 גרם
    שומן רווי 68.0 גרם 68.0 גרם
    כולסטרול 1216.4 מ״ג 1216.4 מ״ג
    סידן 852.6 מ״ג 852.6 מ״ג
    ברזל 53.0 מ״ג 53.0 מ״ג
    אשלגן 3479.9 מ״ג 3479.9 מ״ג
    אבץ 44.0 מ״ג 44.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    4521
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4521.2 קק״ל 4521.2 קק״ל
    פחמימות 610.7 גרם 610.7 גרם
    שומן 242.6 גרם 242.6 גרם
    נתרן 3371.5 מ״ג 3371.5 מ״ג
    חלבון 124.0 גרם 124.0 גרם
    סיבים תזונתיים 55.3 גרם 55.3 גרם
    שומן רווי 68.0 גרם 68.0 גרם
    כולסטרול 1216.4 מ״ג 1216.4 מ״ג
    סידן 852.6 מ״ג 852.6 מ״ג
    ברזל 53.0 מ״ג 53.0 מ״ג
    אשלגן 3479.9 מ״ג 3479.9 מ״ג
    אבץ 44.0 מ״ג 44.0 מ״ג
    סגור

עוגת טחינה עם סילאן היא עוגת הדגל שלי, כזו שתמיד מצליחה ואם אורחים מפתיעים ואומרים שהם בדרך, אני מפתיעה אותם בחזרה וב-10 דקות יש לי עוגה ניחוחית ומנצחת.

את העוגה אפשר לקשט בזילופים של סילאן ובתמרים או בשערות חלבה. הכל הולך.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
43 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לעוגה (ל-2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית אחת קוגלהוף):

לקישוט:


אופן הכנה

  1. בקערה עמוקה ורחבה מערבבים ביצים, חלב צמחי, סוכר, שמן, טחינה וסילאן עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את הקמח ואת הסולת ומערבבים טיפונת עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. משמנים את תבנית הקוגלהופ היטב ומעבירים את הבלילה לתבנית.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים בערך 40 דקות.
  5. יש לבדוק עם קיסם שהעוגה יבשה במרכז. אם בחרתם לאפות בתבניות אינגלישקייק זמן האפייה יהיה קצר יותר, משהו כמו 30 דקות.
  6. מזלפים על העוגה החמה סילאן. אפשר לקשט בתמרים חתוכים או באגוזים.

    עוגת טחינה וסילאן ב-10 דקות - מושלמת לקפה של אחר הצהריים!
    עוגת טחינה וסילאן ב-10 דקות - מושלמת לקפה של אחר הצהריים!

עוד מתכונים שאתם חייבים להכין:
פינוק ב-10 דקות: עוגת טחינה וסילאן משגעת!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    הטעם ִהריח מטריפים! יאאמי???

תגובות (25)

Avatar

    Avatar
    יולנדה ביטון-לוי

    מה אפשר במקום החלב?

      Avatar
      מערכת Foody

      כפי שכתוב בהערה שמתחת לחלב: או רוויון או יוגורט או חלב סויה במקרה של גירסת פרווה.

    Avatar
    יהודה

    שנה טובה, מה לשים במקום חמאה כדי שיהייה פרווה, תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי יהודה, רשום במפורט מתחת למצרכים החלביים, במה אפשר להחליף לגרסת פרווה. שנה טובה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות