יאמי! פירושקי אפויים במילוי פסטרמה מעושנת

אורן לוקסנבורג מגיש לכם לרגל השנה האזרחית החדשה: פירושקי אפויים במילוי פסטרמה מעושנת, ביצים קשות ותפוחי אדמה
אורן לוקסנבורג מגיש לכם לרגל השנה האזרחית החדשה: פירושקי אפויים במילוי פסטרמה מעושנת, ביצים קשות ותפוחי אדמה
  • אורן לוקסנבורג
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    97
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 96.9 קק״ל 2906.9 קק״ל
    פחמימות 10.8 גרם 323.0 גרם
    שומן 4.2 גרם 126.5 גרם
    נתרן 193.7 מ״ג 5809.7 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 108.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 15.3 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 17.0 גרם
    כולסטרול 19.7 מ״ג 590.9 מ״ג
    סידן 7.3 מ״ג 220.3 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 38.8 מ״ג 1165.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    97
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 96.9 קק״ל 2906.9 קק״ל
    פחמימות 10.8 גרם 323.0 גרם
    שומן 4.2 גרם 126.5 גרם
    נתרן 193.7 מ״ג 5809.7 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 108.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 15.3 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 17.0 גרם
    כולסטרול 19.7 מ״ג 590.9 מ״ג
    סידן 7.3 מ״ג 220.3 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 38.8 מ״ג 1165.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

ציפוי


אופן הכנה

  1. שמים במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק למעט המלח והשמן ולשים במשך 5 דקות על מהירות איטית (לא לדאוג אם הבצק נראה יבש מעט).
  2. מוסיפים את המלח והשמן ולשים במשך 10 דקות עד שכל השמן נטמע בתוך הבצק ומקבלים בצק גמיש ורך.
  3. מתפיחים במשך שעה וחצי בסביבה חמימה.
  4. שמים שמן במחבת ומטגנים את הבצל במשך כ-20 דקות על אש בינונית נמוכה עד שהוא משחים.
  5. מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם במים מומלחים על אש בינונית עד שהם מתרככים לגמרי, מסננים ומקלפים.
  6. קוצצים את נתח הפסטרמה לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
  7. מגררים את הביצה בפומפייה לתוך הקערה.
  8. מועכים את תפוחי האדמה (אפשר לגרר גם אותם בפומפייה) ומעבירים לקערה.
  9. מוסיפים את הבצל המטוגן, השום וגרידת הלימון ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  10. מערבבים את כל חומרי המלית ביחד עד שהמלית אחידה.
  11. מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו לשני חלקים.
  12. מקמחים את משטח העבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד, בעובי של 2 מ”מ.
  13. בעזרת קורצן או כוס גדולה קורצים עיגולים מהבצק.
  14. במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה מתערובת המילוי (בערך בגודל של כדור פינג פונג).
  15. מותחים את הבצק מעבר למילוי וצובטים את הקצוות בעזרת האצבעות, או על ידי לחיצת שיני המזלג על שולי הבצק.
  16. ממשיכים למלא את כל הבצק (אפשר למחזר שאריות). מרדדים וממלאים גם את החצי הנוסף של הבצק.
  17. מעבירים את הפירושקי לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים במשך 20 דקות.
  18. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  19. מורחים מעל הבצק את הביצה הטרופה ואופים בתנור במשך 30 דקות עד שהבצק משחים.
  20. מוציאים ואוכלים חם.
פירושקי פסטרמה מעושנת 2
פירושקי פסטרמה מעושנת. צילום: אורן לוקסנבורג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
יאמי! פירושקי אפויים במילוי פסטרמה מעושנת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    אסנת שגב הראל

    אין על המתכונים שלך … הצלחה מובטחת ?

קטגוריות

אביזרים

טכניקות