-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 48.5 קק״ל 970.2 קק״לפחמימות 5.8 גרם 116.0 גרםשומן 0.8 גרם 16.6 גרםנתרן 195.8 מ״ג 3916.9 מ״גחלבון 2.7 גרם 53.4 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 47.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.6 מ״ג 132.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 26.9 מ״ג 538.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות49
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 48.5 קק״ל 970.2 קק״לפחמימות 5.8 גרם 116.0 גרםשומן 0.8 גרם 16.6 גרםנתרן 195.8 מ״ג 3916.9 מ״גחלבון 2.7 גרם 53.4 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 47.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.6 מ״ג 132.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 26.9 מ״ג 538.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.8 מ״גסגור
פלאפל ביתי בלי לעבוד קשה, עשר דקות של הכנה ויש לכם את המאכל הכי ישראלי שיש. תתפרעו עם התוספות על הפלאפל שלכם, רק אל תשכחו טחינה.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 49 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם גרגירי חומוס יבשיםאו גרגירי חומוס קפואים, או מקופסת שימורים
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1/2 בצל בינוני
-
1/4 צרור כוסברה
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
2 כפיות שטוחות מלח דק
-
1/2 כפית זרעי כוסברהטחונים
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 בקבוק שמן קנולהלטיגון
אופן הכנה
- אם משתמשים בחומוס יבש: משרים את החומוס במים קרים למשך לילה. אם החומוס קפוא או משימורים: הפשירו/ סננו ושטפו היטב.
- טוחנים את כל המרכיבים מלבד התבלינים היבשים במעבד מזון/ מכונת בשר. מוסיפים לתערובת את התבלינים ומערבבים היטב.
- מחממים סיר עם שמן, משתמשים בכף יעודית לפלאפל או שמכדררים לכדורים בגודל הרצוי ומטגנים. מומלץ לטגן אחד ולטעום, במידה וצריך לתקן טעמים בתערובת, מתקנים וממשיכים לטגן את השאר.
- ניתן להגיש בפיתה, עם סלט, טחינה ומה שאתם אוהבים.
אופן הכנה
- אם משתמשים בחומוס יבש: משרים את החומוס במים קרים למשך לילה. אם החומוס קפוא או משימורים: הפשירו/ סננו ושטפו היטב.
- טוחנים את כל המרכיבים מלבד התבלינים היבשים במעבד מזון/ מכונת בשר. מוסיפים לתערובת את התבלינים ומערבבים היטב.
- מחממים סיר עם שמן, משתמשים בכף יעודית לפלאפל או שמכדררים לכדורים בגודל הרצוי ומטגנים. מומלץ לטגן אחד ולטעום, במידה וצריך לתקן טעמים בתערובת, מתקנים וממשיכים לטגן את השאר.
- ניתן להגיש בפיתה, עם סלט, טחינה ומה שאתם אוהבים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
הכל התפורר, חסר מרכיב במתכון, יתכן שזה פרורי לחם או קמח
היי דוד, השמן צריך להיות מספיק חם כדי שהפלאפל יקבל מכת חום ויסגר, לא חסרים פירורי לחם או קמח
כשעושים חומוס משימורים זה מתפורר ומשנה את כל העיסה, יש לים חצי כוס קמח וחצי כוס פנקו ואז זה לאיתפורר.בהצלחה.
הכל התפורר ונהרס, מבאססססס
היי בתיה, מצער לקרוא, האם השמן היה מספיק חם? צריך להכניס את הפלאפלים דחוסים לשמן החם ולדאוג שהוא יהיה מספיק חם