פלאפל ירוק עם סלט ירקות וטחינה

רוצים ללמוד איך להכין פלאפל ירוק בבית, ממש כמו בדוכני הפלאפל ברחוב? בעזרת מטחנת בשר ממש קל להכין את כדורי הפלאפל. מגישים חם עם טחינה וסלט ירקות
רוצים ללמוד איך להכין פלאפל ירוק בבית, ממש כמו בדוכני הפלאפל ברחוב? בעזרת מטחנת בשר ממש קל להכין את כדורי הפלאפל. מגישים חם עם טחינה וסלט ירקות
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 8 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    454
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 453.9 קק״ל 2723.3 קק״ל
    פחמימות 53.5 גרם 321.1 גרם
    שומן 16.0 גרם 95.7 גרם
    נתרן 1368.3 מ״ג 8209.6 מ״ג
    חלבון 17.2 גרם 103.1 גרם
    סיבים תזונתיים 12.0 גרם 72.1 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 12.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 115.3 מ״ג 691.5 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 26.5 מ״ג
    אשלגן 455.4 מ״ג 2732.1 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 8 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    454
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 453.9 קק״ל 2723.3 קק״ל
    פחמימות 53.5 גרם 321.1 גרם
    שומן 16.0 גרם 95.7 גרם
    נתרן 1368.3 מ״ג 8209.6 מ״ג
    חלבון 17.2 גרם 103.1 גרם
    סיבים תזונתיים 12.0 גרם 72.1 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 12.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 115.3 מ״ג 691.5 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 26.5 מ״ג
    אשלגן 455.4 מ״ג 2732.1 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט ירקות

הגשה


אופן הכנה

  1. משרים את גרגירי החומוס בשפע מים קרים לפחות 8 שעות.
  2. מכינים את הפלאפל: חותכים את הבצל ל-8 פלחים.
  3. טוחנים במטחנת בשר את החומוס, הבצל, השום, הכוסברה והפטרוזיליה. מעבירים את התערובת הטחונה לקערה.
  4. מתבלים את התערובת בתבלינים ומוסיפים את אבקת הסודה לשתייה.
  5. מכינים את סלט הירקות: קוצצים דק את המלפפון, העגבנייה, הפלפל האדום והבצל. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל שחור ושומרים בצד.
  6. מכינים את הטחינה: בקערה קטנה מערבבים את כל המצרכים מלבד המים. מוסיפים את המים בהדרגה עד להגעה למרקם הרצוי. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה או בסיר קטן. כשהשמן חם, צרים קציצות פלאפל בעזרת ידיים רטובות או בעזרת מכשיר ייעודי להכנת כדורי פלאפל ומטגנים בשמן החם עד שהכדורים מזהיבים. מוציאים לנייר סופג.
  8. מגישים: מסדרים כמה כדורי פלאפל בצלחת ומגישים עם טחינה, סלט ירקות ופיתות.

צילום: שני הלוי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פלאפל ירוק עם סלט ירקות וטחינה

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    מוריה ש

    ייצא פשוט מושלם! הוספתי קצת פירורי לחם שיהייה קל לאחד את העיסה…

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    משה

    לא מבשלים את החומוס לפני הטיגון ?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא, אין צורך

    Avatar
    רחל

    האם אפשר לאפות הפלאפל במקום לטגן?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר

    Avatar
    נורית נחשון-ישראל

    טוב ללמוד עוד דברים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות