פנקייקס ריקוטה אוורירים ורכים
פנקייקס ריקוטה שחוטפים ישר מהמחבת! מעדיפים אותם בארוחת בוקר עשירה או ארוחת ערב מושחתת? בכל מצב מוסיפים סילאן ופירות שאוהבים וזוללים בהנאה
פנקייקס ריקוטה שחוטפים ישר מהמחבת! מעדיפים אותם בארוחת בוקר עשירה או ארוחת ערב מושחתת? בכל מצב מוסיפים סילאן ופירות שאוהבים וזוללים בהנאה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 68.5 קק״ל 958.5 קק״לפחמימות 8.9 גרם 124.3 גרםשומן 2.7 גרם 38.1 גרםנתרן 33.2 מ״ג 464.9 מ״גחלבון 2.1 גרם 29.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.5 גרםשומן רווי 0.4 גרם 6.1 גרםכולסטרול 42.4 מ״ג 593.5 מ״גסידן 16.3 מ״ג 227.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 59.6 מ״ג 834.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות69
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 68.5 קק״ל 958.5 קק״לפחמימות 8.9 גרם 124.3 גרםשומן 2.7 גרם 38.1 גרםנתרן 33.2 מ״ג 464.9 מ״גחלבון 2.1 גרם 29.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.5 גרםשומן רווי 0.4 גרם 6.1 גרםכולסטרול 42.4 מ״ג 593.5 מ״גסידן 16.3 מ״ג 227.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 59.6 מ״ג 834.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.6 מ״גסגור
הסוד באווריריות של הפנקייקים האלה הוא בגבינה – פנקייקס ריקוטה רכים, עסיסיים ואווריריים שבאמת לא צריך להוסיף להם דבר. אם בכל זאת אתם מאוהבי התוספות – זלפו מעל סילאן או דבש ואפילו הרחיקו לכת ותוסיפו כמה פירות טריים מתקתקים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 69 | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2/3כוס או 90 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
2 ביצים L
-
1קופסה או 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
-
3 כפות חלב 3%
-
3 כפות סילאן
-
2 כפות שמן קנולה
טיגון
-
1 מיכל תרסיס שמן קנולה
הגשה
-
1 צנצנת סילאןאו דבש
אופן הכנה
- מערבבים קמח ואבקת אפייה במעבד מזון. מוסיפים ביצים, ריקוטה, חלב, סילאן ושמן קנולה, ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה. משהים כ-5 דקות להתייצבות התערובת.
- מחממים מחבת טפלון או מחבת פנקייק על להבה נמוכה-בינונית. מתיזים מעט תרסיס שמן ויוצקים כ-1/4 כוס מהתערובת בעזרת מצקת. כשמופיעות בועות על פני הפנקייק, הופכים ומטגנים כדקה נוספת.
- ממשיכים את הטיגון עם שאר הבלילה (משמנים מעט בכל טיגון).
- מגישים חם עם סילאן ופירות שאוהבים.
אופן הכנה
- מערבבים קמח ואבקת אפייה במעבד מזון. מוסיפים ביצים, ריקוטה, חלב, סילאן ושמן קנולה, ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה. משהים כ-5 דקות להתייצבות התערובת.
- מחממים מחבת טפלון או מחבת פנקייק על להבה נמוכה-בינונית. מתיזים מעט תרסיס שמן ויוצקים כ-1/4 כוס מהתערובת בעזרת מצקת. כשמופיעות בועות על פני הפנקייק, הופכים ומטגנים כדקה נוספת.
- ממשיכים את הטיגון עם שאר הבלילה (משמנים מעט בכל טיגון).
- מגישים חם עם סילאן ופירות שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אם אין לי מעבד מזון , אז זה לא יעבוד ?
יעבוד מצוין גם במיקסר וגם בעבודת יד עם מטרפה וקערה (: בהצלחה!
האם להכין את זה עם ריקוטה קלאסית ( ולא פרסקה ) , זה גם בסדר ?
היי, כן. זה אפשרי גם עם ריקוטה קלאסית.