פסטה בסיר אחד עם ירקות ירוקים ולימון

עז תלם מבשל מנת פסטה בסיר אחד עם שפע ירקות ירוקים ולימון ורוטב חמאה קטיפתי. פשוט מוסיפים מרכיב אחר מרכיב לסיר, ונהנים ממנה משגעת ומינימום כלים בכיור
עז תלם מבשל מנת פסטה בסיר אחד עם שפע ירקות ירוקים ולימון ורוטב חמאה קטיפתי. פשוט מוסיפים מרכיב אחר מרכיב לסיר, ונהנים ממנה משגעת ומינימום כלים בכיור
  • עז תלם
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    656
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 655.7 קק״ל 2623.0 קק״ל
    פחמימות 107.5 גרם 430.1 גרם
    שומן 12.0 גרם 48.0 גרם
    נתרן 984.6 מ״ג 3938.5 מ״ג
    חלבון 26.9 גרם 107.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.5 גרם 26.0 גרם
    שומן רווי 6.6 גרם 26.4 גרם
    כולסטרול 27.6 מ״ג 110.4 מ״ג
    סידן 203.5 מ״ג 813.9 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 15.9 מ״ג
    אשלגן 666.6 מ״ג 2666.3 מ״ג
    אבץ 2.0 מ״ג 7.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    656
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 655.7 קק״ל 2623.0 קק״ל
    פחמימות 107.5 גרם 430.1 גרם
    שומן 12.0 גרם 48.0 גרם
    נתרן 984.6 מ״ג 3938.5 מ״ג
    חלבון 26.9 גרם 107.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.5 גרם 26.0 גרם
    שומן רווי 6.6 גרם 26.4 גרם
    כולסטרול 27.6 מ״ג 110.4 מ״ג
    סידן 203.5 מ״ג 813.9 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 15.9 מ״ג
    אשלגן 666.6 מ״ג 2666.3 מ״ג
    אבץ 2.0 מ״ג 7.9 מ״ג
    סגור

אחד הטרנדים הכי חזקים שרצים עכשיו באוכל זה פסטה בסיר אחד, ששמים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים יחד. בדקתי כמה מתכונים כאלו ו… לא הכי התלהבתי, אבל את הקונספט אני בהחלט אוהב, והפעם נכין פסטה בסיר אחד, אבל בדרך שלי.

המנה הזו נהדרת עם כל מיני סוגים של ירקות ירוקים, מאספרגוס וברוקולי ועד קישואים ושעועית ירוקה, אבל הפעם אני מכין אותה עם אפונה. אני מוסיף למנה גם אפונת אפונה סינית, אבל אם לא מצאתם אותה בסופר ממש אין בעיה להכין את המנה בלעדיה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
12 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מסירים את הגבעול והסיב העבה מאפונה השלג וקוצצים לרצועות.
  2. מפרידים בין העלים לגבעולי הבזיליקום, את העלים קוצצים לרצועות ואת הגבעולים קוצצים דק.
  3. חותכים את האספרגוס למקטעים של 2 ס”מ, מפרידים בין הגבעולים לתפרחות.
  4. חותכים את החמאה לקוביות.
  5. מגררים את הפרמזן בפומפייה או מגרדת מגניבה כזאת.
  6. שמים את הפסטה בסיר בינוני, יוצקים מים (אפשר רותחים או קרים, לא באמת משנה) עד כיסוי, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
  7. מבשלים את הפסטה 3 דקות פחות מאשר מומלץ בהוראות היצרן. אם במהלך הבישול (כולל בשלבי הוספת הירקות) הפסטה סופגת את כל הנוזלים ולא רואים מים בסיר, מוסיפים עוד 1 כוס מים וממשיכים לבשל.
  8. מוסיפים את גבעולי הבזיליקום, האפונה הסינית וגבעולי האספרגוס, מבשלים יחד 1-2 דקות.
  9. מוסיפים את האפונה העדינה הקפואה ותפרחות האספרגוס ומבשלים דקה.
  10. כשהפסטה אל דנטה, מוסיפים את גרידת הלימון, עלי הבזיליקום, מיץ הלימון, החמאה, הפרמזן, ומלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה.
  11. מוציאים לצלחות הגשה ואוכלים מיד.

הערות

  • אפשר להשתמש בכל סוג פסטה קצרה שאוהבים: פנה, פוזילי, או פרפלה
  • את המנה הזו אפשר להכין רק עם אפונה קפואה, רק עם אספרגוס או עם השילוש שמוצע במתכון. אפשר גם לשלב ירקות אחרים, כמו ברוקולי קצוץ גס ושעועית ירוקה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פסטה בסיר אחד עם ירקות ירוקים ולימון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      בשמחה!

    Avatar
    דורית מלאכי

    אחת הפסטות הטעימות שהכנתי!!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות