פסטרמה ביתית מושלמת של רון יוחננוב

קבלו מתכון של פסטרמה ביתית נהדרת של רון יוחננוב, עשויה חזה עוף. נתחים רכים ויפים, העוברים השריה במלח, נמרחים במרינדה עסיסית, נצרבים על כיריים ולסיום עוברים לתנור. בסוף רק צריך להכניס לסנדוויץ' ואתם מסודרים!
קבלו מתכון של פסטרמה ביתית נהדרת של רון יוחננוב, עשויה חזה עוף. נתחים רכים ויפים, העוברים השריה במלח, נמרחים במרינדה עסיסית, נצרבים על כיריים ולסיום עוברים לתנור. בסוף רק צריך להכניס לסנדוויץ' ואתם מסודרים!
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 17 שעות
  • קלוריות
    2708
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2707.5 קק״ל 2707.5 קק״ל
    פחמימות 36.7 גרם 36.7 גרם
    שומן 150.2 גרם 150.2 גרם
    נתרן 8969.3 מ״ג 8969.3 מ״ג
    חלבון 290.4 גרם 290.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 26.8 גרם 26.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 163.0 מ״ג 163.0 מ״ג
    ברזל 10.2 מ״ג 10.2 מ״ג
    אשלגן 347.5 מ״ג 347.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 17 שעות
  • קלוריות
    2708
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2707.5 קק״ל 2707.5 קק״ל
    פחמימות 36.7 גרם 36.7 גרם
    שומן 150.2 גרם 150.2 גרם
    נתרן 8969.3 מ״ג 8969.3 מ״ג
    חלבון 290.4 גרם 290.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 26.8 גרם 26.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 163.0 מ״ג 163.0 מ״ג
    ברזל 10.2 מ״ג 10.2 מ״ג
    אשלגן 347.5 מ״ג 347.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
12 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פסטרמה

משרה


אופן הכנה

  1. משרים את העוף: הכנת הפסטרמה נעשית בטכניקת בישול שמטרתה לרכך את נתח העוף. השלב הראשון מתחיל יום לפני ההגשה. הניחו את חזה העוף בקערה מלאה במים עם כף מלח גס. כסו היטב בניילון והכניסו ללילה במקרר. אפשר, אבל לא חובה, להוסיף גם צ’ילי יבש, פלפל אנגלי, שיני שום שלמות, פלפל שחור חריף או עלי דפנה.
  2. לאחר 12 שעות במקרר, שופכים את המים ומנקים את הנתח מהתוספות שנדבקו אליו. אבל לא לשטוף את הנתח.
  3. מכינים את המרינדה: מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומורחים על הנתח בנדיבות.
  4. מכסים את הנתח ומעבירים למספר שעות למקרר.
  5. צורבים את הנתח: כדי לקבל את פסי הצריבה המגרים שעל גבי הנתח, צורבים אותו מכל הכיוונים על מחבת פסים שחוממה היטב בכיריים.

    פסטרמה ביתית במרינדה. צילום: רון יוחננוב
    נתח רך בדרכו להפוך לפסטרמה מושלמת

  6. מעבירים לתנור: מיד לאחר הצריבה, מעבירים את הנתח לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, למשך 30 דקות. שימו לב שהנתח נשאר עסיסי ולא מתייבש בתנור. מומלץ לבדוק אותו בכל 10 דקות את מידת רכות הנתח.

        כמעט מוכן, רק שימו לב שהנתח לא מתייבש. צילום: רון יוחננוב
    כמעט מוכן, רק שימו לב שהנתח לא מתייבש. צילום: רון יוחננוב

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פסטרמה ביתית מושלמת של רון יוחננוב

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (18)

Avatar

    Avatar
    סיגלית

    ואוווו יצא מהמם רך וטעים תודה על מתכון נהדר

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה סיגלית!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות