פעם התנשקתם עם לחמניה? לחמניות שום ופטרוזיליה

לחמניות רכות עם טוויסט משגע! לחמניות אישיות מבצק שמרים רך עם שום קונפי שמוסיף להן טעם וריח חלומיים, וקישוט פטרוזיליה ומלח גס מלמעלה להשלמת ביס מושלם
לחמניות רכות עם טוויסט משגע! לחמניות אישיות מבצק שמרים רך עם שום קונפי שמוסיף להן טעם וריח חלומיים, וקישוט פטרוזיליה ומלח גס מלמעלה להשלמת ביס מושלם
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    352
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 351.5 קק״ל 7030.7 קק״ל
    פחמימות 39.2 גרם 783.8 גרם
    שומן 19.0 גרם 380.2 גרם
    נתרן 433.3 מ״ג 8666.2 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 116.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 32.1 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 50.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.6 מ״ג 232.3 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 17.7 מ״ג
    אשלגן 69.5 מ״ג 1389.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    352
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 351.5 קק״ל 7030.7 קק״ל
    פחמימות 39.2 גרם 783.8 גרם
    שומן 19.0 גרם 380.2 גרם
    נתרן 433.3 מ״ג 8666.2 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 116.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.6 גרם 32.1 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 50.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.6 מ״ג 232.3 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 17.7 מ״ג
    אשלגן 69.5 מ״ג 1389.4 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.6 מ״ג
    סגור

מי לא אוהב לחם שום, שיקום! ומי לא אוהב את הגירסא הקטנטנה ומעודנת של לחמניות שום רכות זהובות וירקרקות בגלל תוספת הפטרוזיליה. תוכלו לאכול אותן עם כל תוספת שתרצו, אבל גם לחמניית שום בלי כלום זה מצויין. ואם ישארו לכם כמה, תוכלו לשלוח את הילדים למחרת עם לחם שכל הכיתה תרצה ממנו ביס.

ביקוצר, קבלו מתכון מושלם ללחמניות שום ופטרוזיליה שנועדו לנשיקות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קונפי שום

בצק

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את קונפי השום: מפרידים את שיני השום ומקלפים. מעבירים את שיני השום הקלופות לסיר קטן ומכסים בשמן הזית (חשוב ששמן הזית יכסה את שיני השום). מוסיפים את המלח.
  2. מחממים על להבה קטנה מאד (הכי קטנה שיש) את שמן הזית עם שיני השום (שלא ירתח כי אז הכל נשרף) ומערבבים מדי פעם. מבשלים עד ששיני השום מתרככות (כשעה).
  3. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה במקרר (עם שמן הזית). זה נשמר הרבה מאד זמן ושימושי להרבה מאד מתכונים.
  4. טוחנים 2-3 כפות מקונפי השום (אפשר בעזרת מוט) לקבלת 2 כפות קונפי שום טחון לתיבול הלחמניות.
  5. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים עם וו הלישה את הקמח, השמרים, המלח וקונפי השום ומוסיפים בזרם דק ואיטי את המים. ממשיכים ללוש כעשר דקות.
  6. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  7. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים בנייר אפייה את תבניות התנור.
  8. כשהבצק תפח, מחלקים אותו על משטח מקומח קלות, לכדורים בגודל הרצוי (מומלץ במשקל 50 גרם ללחמניה).
  9. מגלגלים על גבי המשטח לכדור או לצורת אליפסה (קודם מכדררים ואז משטחים מעט).
  10. מניחים את הלחמניות על התבניות להתפחה שנייה של כ-20 דקות.
  11. אופים את הלחמניות: מכניסים לתחתית התנור תבנית ומוזגים לתוכה בזהירות 4-5 כוסות מים רותחים.
  12. מכניסים את הלחמניות לתנור (הזהרו מהאדים כשאתם פותחים את דלת התנור). אופים כ-20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
  13. מכינים את הקישוט: בזמן שהלחמניות בתנור, מערבבים בקערה את שמן הזית עם הפטרוזיליה.
  14. מוציאים את הלחמניות מהתנור, צובעים אותן בשמן הפטרוזיליה ומפזרים מעט מלח מעל.

    מוציאים את הלחמניות מהתנור, צובעים אותן בשמן הפטרוזיליה ומפזרים מעט מלח מעל
    מוציאים את הלחמניות מהתנור, צובעים אותן בשמן הפטרוזיליה ומפזרים מעט מלח מעל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פעם התנשקתם עם לחמניה? לחמניות שום ופטרוזיליה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות