-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1377.9 קק״ל 5511.5 קק״לפחמימות 79.5 גרם 318.1 גרםשומן 80.9 גרם 323.4 גרםנתרן 3887.4 מ״ג 15549.4 מ״גחלבון 53.7 גרם 215.0 גרםסיבים תזונתיים 14.4 גרם 57.5 גרםשומן רווי 39.6 גרם 158.2 גרםכולסטרול 188.1 מ״ג 752.4 מ״גסידן 128.9 מ״ג 515.4 מ״גברזל 10.6 מ״ג 42.5 מ״גאשלגן 1863.6 מ״ג 7454.5 מ״גאבץ 11.0 מ״ג 44.1 מ״גסגור
-
מרכיבים28
-
הכנה שעהכולל שעה
-
קלוריות1378
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1377.9 קק״ל 5511.5 קק״לפחמימות 79.5 גרם 318.1 גרםשומן 80.9 גרם 323.4 גרםנתרן 3887.4 מ״ג 15549.4 מ״גחלבון 53.7 גרם 215.0 גרםסיבים תזונתיים 14.4 גרם 57.5 גרםשומן רווי 39.6 גרם 158.2 גרםכולסטרול 188.1 מ״ג 752.4 מ״גסידן 128.9 מ״ג 515.4 מ״גברזל 10.6 מ״ג 42.5 מ״גאשלגן 1863.6 מ״ג 7454.5 מ״גאבץ 11.0 מ״ג 44.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 28 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה | קלוריות 1378 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות תירס
-
1 כוס גרגירי תירס
-
1 כוס קמח פולנטה
-
3כפות או 30 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית מלח דק
-
2 כוסות חלב קוקוס
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 ביצה L
סלסה ירוקה
צ'ילי קון קרנה
-
2 כפות שמן זית
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
2 פלפלים ירוקים בינוניים
-
6 שיני שום
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 כפית זרעי כמון
-
1 כפית פפריקה מעושנת
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
2 כפות רסק עגבניות
-
2 כפות עגבניות מיובשות
-
2 כוסות שעועית אדומה
-
100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- פורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות וקוצצים דק את הפלפלים הירוקים. כותשים את השום. קוצצים את העגבניות המיובשות. מפרידים את הביצה. מסננים את השעועית האדומה והתירס. מעבירים את התירס לכוס רחבה וטוחנים מעט בעזרת בלנדר מוט.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל והפלפל הירוק עד שהם מתרככים, והבצל מזהיב. מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ומוציאים לצלחת.
- מוסיפים לאותו הסיר עוד קצת שמן ואת הבשר הטחון. צורבים היטב עד שהבשר משנה את צבעו ומשחים מעט. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המיובשות וממשיכים לבשל כ-2 דקות.
- מחזירים את הירקות ומוסיפים את השעועית. מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כשעה. ב-10 הדקות האחרונות מסירים מכסה, מוסיפים את השוקולד, מערבבים ומכבים את האש.
- מכינים את הלביבות: מערבבים בקערה את הפולנטה, הקמח, הסודה והמלח. עושים גומחה במרכז ויוצקים אליה את חלב הקוקוס, השמן והחלמון. מערבבים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים לבלילה את התירס. בעזרת המטרפה מקציפים את החלבון עד שהוא מאוד יציב, ומקפלים לתוך הבלילה.
- מחממים מחבת עם מעט שמן, יוצקים כף נדיבה מהבלילה ומשטחים לעיגול בקוטר 10 ס”מ. שומרים על רווח בין הלביבות. הופכים כאשר נוצרות בועות קטנות בחלק העליון ומטגנים עד להזהבה.
- מכינים את הסלסה הירוקה: טוחנים במעבד מזון את כל הרכיבים. מתקנים את התיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.
- מסדרים בצלחת הגשה כמה לביבות ועליהן צ’ילי קון קרנה. את הסלסה הירוקה מגישים בקערית קטנה בצד.
אופן הכנה
- פורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות וקוצצים דק את הפלפלים הירוקים. כותשים את השום. קוצצים את העגבניות המיובשות. מפרידים את הביצה. מסננים את השעועית האדומה והתירס. מעבירים את התירס לכוס רחבה וטוחנים מעט בעזרת בלנדר מוט.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל והפלפל הירוק עד שהם מתרככים, והבצל מזהיב. מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ומוציאים לצלחת.
- מוסיפים לאותו הסיר עוד קצת שמן ואת הבשר הטחון. צורבים היטב עד שהבשר משנה את צבעו ומשחים מעט. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המיובשות וממשיכים לבשל כ-2 דקות.
- מחזירים את הירקות ומוסיפים את השעועית. מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כשעה. ב-10 הדקות האחרונות מסירים מכסה, מוסיפים את השוקולד, מערבבים ומכבים את האש.
- מכינים את הלביבות: מערבבים בקערה את הפולנטה, הקמח, הסודה והמלח. עושים גומחה במרכז ויוצקים אליה את חלב הקוקוס, השמן והחלמון. מערבבים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים לבלילה את התירס. בעזרת המטרפה מקציפים את החלבון עד שהוא מאוד יציב, ומקפלים לתוך הבלילה.
- מחממים מחבת עם מעט שמן, יוצקים כף נדיבה מהבלילה ומשטחים לעיגול בקוטר 10 ס”מ. שומרים על רווח בין הלביבות. הופכים כאשר נוצרות בועות קטנות בחלק העליון ומטגנים עד להזהבה.
- מכינים את הסלסה הירוקה: טוחנים במעבד מזון את כל הרכיבים. מתקנים את התיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.
- מסדרים בצלחת הגשה כמה לביבות ועליהן צ’ילי קון קרנה. את הסלסה הירוקה מגישים בקערית קטנה בצד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן