מוכנימוס למקסיקנוס? צ’ילי קון קרנה על פירה
מתכון לתבשיל צ'ילי קון קרנה אורגינל ממקסיקו! מגישים על פירה עשיר ורך, מפזרים קצת כוסברה טרייה ונהנים מארוחה חלומית שגם הילדים יאהבו בטירוף
מתכון לתבשיל צ'ילי קון קרנה אורגינל ממקסיקו! מגישים על פירה עשיר ורך, מפזרים קצת כוסברה טרייה ונהנים מארוחה חלומית שגם הילדים יאהבו בטירוף
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 333.1 קק״ל 1665.7 קק״לפחמימות 24.0 גרם 120.0 גרםסוכר 5.7 גרם 28.4 גרםשומן 14.0 גרם 69.9 גרםנתרן 440.1 מ״ג 2200.5 מ״גחלבון 22.4 גרם 112.2 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 24.6 גרםשומן רווי 3.6 גרם 18.1 גרםכולסטרול 54.6 מ״ג 273.0 מ״גסידן 18.9 מ״ג 94.7 מ״גברזל 3.1 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 518.7 מ״ג 2593.4 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 23.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות333
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 333.1 קק״ל 1665.7 קק״לפחמימות 24.0 גרם 120.0 גרםסוכר 5.7 גרם 28.4 גרםשומן 14.0 גרם 69.9 גרםנתרן 440.1 מ״ג 2200.5 מ״גחלבון 22.4 גרם 112.2 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 24.6 גרםשומן רווי 3.6 גרם 18.1 גרםכולסטרול 54.6 מ״ג 273.0 מ״גסידן 18.9 מ״ג 94.7 מ״גברזל 3.1 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 518.7 מ״ג 2593.4 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 23.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 333 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כף שמן זית
-
1 בצל בינוניקלוף וחתוך לקוביות
-
2 סלרי בינונייםמקלות סלרי, חתוכים לקוביות
-
300 גרם בשר בקר טחון
-
2 פרוסות פלפלים קלויים
-
1 כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף
-
2 כפות מיץ לימוןאו חומץ בלסמי
-
1 כפית גדושה אבקת קקאו
-
1 כפית פפריקה מעושנת
-
1 כפית גדושה כמון טחון
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 צנצנת רוטב פומודורו קנור
-
1 כוס מים רותחים
-
400 גרם שעועית אדומהמשומרת, או שעושית אזוקי, או שעועית קפואה
הגשה
-
1 חופן כוסברהקצוצים
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר סוטאז’ ומטגנים את הבצל והסלרי עד שהם מתחילים להתרכך ולהזהיב.
- מוסיפים את הבשר, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב ושבירת הגושים, עד שהוא מחליף את צבעו ומתחיל להזהיב.
- מסננים את הפלפלים ושומרים את הנוזלים בצד. שמים אותם במעבד מזון, מוסיפים את אבקת המרק, מיץ הלימון, הקקאו, הפפריקה, הכמון והקינמון וטוחנים למשחה.
- מוסיפים את המשחה לסיר ומערבבים היטב עם הבשר והירקות.
- מוסיפים את רוטב הפומודורו והמים ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
- מוסיפים את השעועית ומערבבים. מבשלים עוד 10-15 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מפזרים כוסברה ומגישים לצד פירה. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר סוטאז’ ומטגנים את הבצל והסלרי עד שהם מתחילים להתרכך ולהזהיב.
- מוסיפים את הבשר, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב ושבירת הגושים, עד שהוא מחליף את צבעו ומתחיל להזהיב.
- מסננים את הפלפלים ושומרים את הנוזלים בצד. שמים אותם במעבד מזון, מוסיפים את אבקת המרק, מיץ הלימון, הקקאו, הפפריקה, הכמון והקינמון וטוחנים למשחה.
- מוסיפים את המשחה לסיר ומערבבים היטב עם הבשר והירקות.
- מוסיפים את רוטב הפומודורו והמים ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
- מוסיפים את השעועית ומערבבים. מבשלים עוד 10-15 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מפזרים כוסברה ומגישים לצד פירה. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות
- אפשר להשתמש בשעועית יבשה: משרים את השעועית למשך לילה שלם. שוטפים, מעבירים לסיר גדול עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים, או עד שהשעועית מתרככת. אפשר לבשל בסיר לחץ – זמן הבישול מתקצר משמעותית ל-20-25 דקות.
הערות
- אפשר להשתמש בשעועית יבשה: משרים את השעועית למשך לילה שלם. שוטפים, מעבירים לסיר גדול עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים, או עד שהשעועית מתרככת. אפשר לבשל בסיר לחץ – זמן הבישול מתקצר משמעותית ל-20-25 דקות.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן