קאלצונה לפסח של הביוקר: תבשיל ירקות וגבינות בתוך צלחת בצק

מה דעתכם לפתוח במרכז השולחן מאפה כשר לפסח בדמות צלחת בצק גדולה שממנה מציץ תבשיל ירקות צלויים מהביל וגבינות נמסות? האורחים שלכם לא יישארו אדישים!
מה דעתכם לפתוח במרכז השולחן מאפה כשר לפסח בדמות צלחת בצק גדולה שממנה מציץ תבשיל ירקות צלויים מהביל וגבינות נמסות? האורחים שלכם לא יישארו אדישים!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    2676
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2675.8 קק״ל 2675.8 קק״ל
    פחמימות 767.2 גרם 767.2 גרם
    שומן 733.0 גרם 733.0 גרם
    נתרן 5174.7 מ״ג 5174.7 מ״ג
    חלבון 672.7 גרם 672.7 גרם
    סיבים תזונתיים 615.1 גרם 615.1 גרם
    שומן רווי 652.8 גרם 652.8 גרם
    כולסטרול 1283.3 מ״ג 1283.3 מ״ג
    סידן 1656.7 מ״ג 1656.7 מ״ג
    ברזל 608.9 מ״ג 608.9 מ״ג
    אשלגן 2768.8 מ״ג 2768.8 מ״ג
    אבץ 609.4 מ״ג 609.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    2676
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2675.8 קק״ל 2675.8 קק״ל
    פחמימות 767.2 גרם 767.2 גרם
    שומן 733.0 גרם 733.0 גרם
    נתרן 5174.7 מ״ג 5174.7 מ״ג
    חלבון 672.7 גרם 672.7 גרם
    סיבים תזונתיים 615.1 גרם 615.1 גרם
    שומן רווי 652.8 גרם 652.8 גרם
    כולסטרול 1283.3 מ״ג 1283.3 מ״ג
    סידן 1656.7 מ״ג 1656.7 מ״ג
    ברזל 608.9 מ״ג 608.9 מ״ג
    אשלגן 2768.8 מ״ג 2768.8 מ״ג
    אבץ 609.4 מ״ג 609.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

ציפוי


אופן הכנה

  1. חותכים את הירקות לפלחים מוארכים. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים מלח.
  2. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה, עד שהירקות רכים וקצוותיהם חרוכים.
  3. במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק פירורי. מוציאים ומאחדים לכדור.

    קאלצונה 2
    מעבדים את כל החומרים עד לקבלת בצק. צילום: נמרוד סונדרס

  4. מחלקים את הבצק לשניים. פותחים חצי מהבצק לעיגול בגודל צלחת הגשה גדולה ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
  5. אופים את עיגול הבצק בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-10 דקות.
  6. מעבירים את הירקות אל עיגול הבצק האפוי ונזהרים לא להעביר נוזלים שיפגעו בבצק.
  7. מגררים את הגבינות בפומפייה גסה ומפזרים מעל את הירקות.
    קאלצונה 3
    מגררים את הגבינות. צילום: נמרוד סונדרס

    קאלצונה 4
    מפזרים מעל את הירקות. צילום: נמרוד סונדרס

  8. את חציו השני של הבצק פותחים לעיגול נוסף, גדול במעט מהעיגול הקיים ומכסים בו את החצי האפוי שמעליו התבשיל. מהדקים היטב את הקצוות.

    קאלצונה 5
    מכסים עם עיגול בצק נוסף ומהדקים קצוות. צילום: נמרוד סונדרס

  9. מורחים ביצה על כיפת הבצק ומפזרים שומשום. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-15 דקות עד השחמה.

    קאלצונה 6
    מורחים ביצה ומפזרים שומשום. צילום: נמרוד סונדרס

  10. מוציאים את התבשיל, מניחים בצלחת הגשה ובעזרת סכין חדה יוצרים חור עגול במרכז המאפה, אך לא שולפים אותו.
  11. כשהמאפה מוגש לשולחן, פותחים את המאפה, לקול קריאות האורחים.

    קאלצונה 7
    המאפה שיגנוב את ההצגה בשולחן! צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קאלצונה לפסח של הביוקר: תבשיל ירקות וגבינות בתוך צלחת בצק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות