החורף מחמם מנועים עם מתכון של קארי דלורית וגרגרי חומוס

סוף סוף הטמפרטורות ירדו ואפשר למלא את המקרר בסירים חורפיים ומנחמים. הילה סער מכינה קארי דלורית וגרגרי חומוס, פתרון לכל רעב בעשר דקות עבודה
סוף סוף הטמפרטורות ירדו ואפשר למלא את המקרר בסירים חורפיים ומנחמים. הילה סער מכינה קארי דלורית וגרגרי חומוס, פתרון לכל רעב בעשר דקות עבודה
  • הילה סער
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    328
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 327.8 קק״ל 1311.3 קק״ל
    פחמימות 53.6 גרם 214.4 גרם
    שומן 6.3 גרם 25.2 גרם
    נתרן 1032.2 מ״ג 4128.6 מ״ג
    חלבון 14.6 גרם 58.5 גרם
    סיבים תזונתיים 12.8 גרם 51.1 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 2.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 111.2 מ״ג 444.9 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 17.8 מ״ג
    אשלגן 913.5 מ״ג 3654.0 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    328
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 327.8 קק״ל 1311.3 קק״ל
    פחמימות 53.6 גרם 214.4 גרם
    שומן 6.3 גרם 25.2 גרם
    נתרן 1032.2 מ״ג 4128.6 מ״ג
    חלבון 14.6 גרם 58.5 גרם
    סיבים תזונתיים 12.8 גרם 51.1 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 2.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 111.2 מ״ג 444.9 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 17.8 מ״ג
    אשלגן 913.5 מ״ג 3654.0 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור

תבשיל קארי הוא הפתרון שלי לכל רעב, קטן או גדול. סיר מלא ניחוחות וטעמים, עם רוטב קרמי וירקות שאני אוהבת. ואת כל זה מכינים בעשר דקות. נשאר רק להוסיף אורז, ויש לי ארוחה מלאה ומשביעה. 

סוף סוף הטמפרטורות ירדו ואפשר למלא את המקרר בסירים חורפיים ומנחמים. קארי הוא תבשיל חורפי במהות שלו – תבלינים מחממים, קרמיות מנחמת וירקות שורש. אבל את המתכון הזה בחרתי להכין בגרסה מרעננת ופחות כבדה, עם מיץ ליים שמוסיף חמצמצות, והופך את התבשיל לקליל יותר. אם אתם לא אוהבים חמיצות, אפשר לוותר על הליים.

אני משתמשת במחית דלורית (או דלעת) ובגרגירי חומוס מבושלים, שאני מבשלת מראש ושומרת במקפיא. זה מאפשר לי לתקתק סיר כזה בכמה דקות של הכנה. אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מבושלים קפואים. את הדלורית מקלפים וחותכים לקוביות גסות, ומבשלים במים במשך כ-10-15 דקות עד שהיא מתרככת. מועכים למחית בעזרת מזלג או בבלנדר מוט/ בלנדר רגיל.

תרגישו בנוח לגוון עם הירקות שאתם מוסיפים. הרוטב דומיננטי מספיק כדי שכל ירק יתקבל באהבה ויהפוך להיות חלק מהטעמים. אפשר להוסיף קישואים, תפוחי אדמה, גזרים, כרובית או כל ירק אחר. תנצלו כל ירק שנשאר לכם במקרר כדי להעשיר את התבשיל ולשדרג את הבריאות.

קארי דלורית וגרגרי חומוס
קארי דלורית וגרגרי חומוס
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קארי דלורית וחומוס

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים שמן זית יחד עם השום והג’ינג’ר בסיר בינוני על להבה בינונית (לא מחממים את הסיר מראש כדי שהם לא יישרפו).
  2. כשעולה ניחוח מוסיפים אבקת קארי ומערבבים.
  3. מוסיפים בטטה, דלורית, גרגירי חומוס, סויה, מלח ומים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
  4. מוודאים שהבטטה התרככה, ומוסיפים קרם קוקוס ומיץ ליים.
  5. מערבבים ומבשלים לאיחוד במשך 10 דקות ללא מכסה. טועמים, מתקנים תיבול ומורידים מהלהבה.
  6. מגישים עם אורז וכוסברה קצוצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
החורף מחמם מנועים עם מתכון של קארי דלורית וגרגרי חומוס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות