עוף בקארי ירוק עם תפוחי אדמה, חצילים וקישואים

שי-לי ליפא מכינה תבשיל עוף בקארי ירוק בנוסח תאילנדי, פשוט להכנה, עם תפוחי אדמה, חצילים וקישואים בקרם קוקוס
שי-לי ליפא מכינה תבשיל עוף בקארי ירוק בנוסח תאילנדי, פשוט להכנה, עם תפוחי אדמה, חצילים וקישואים בקרם קוקוס
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    908
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 907.8 קק״ל 3631.2 קק״ל
    פחמימות 52.9 גרם 211.6 גרם
    שומן 45.2 גרם 180.6 גרם
    נתרן 1697.3 מ״ג 6789.4 מ״ג
    חלבון 74.1 גרם 296.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 25.9 גרם 103.6 גרם
    כולסטרול 4.7 מ״ג 18.8 מ״ג
    סידן 73.0 מ״ג 292.2 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 23.6 מ״ג
    אשלגן 868.0 מ״ג 3472.1 מ״ג
    אבץ 3.2 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    908
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 907.8 קק״ל 3631.2 קק״ל
    פחמימות 52.9 גרם 211.6 גרם
    שומן 45.2 גרם 180.6 גרם
    נתרן 1697.3 מ״ג 6789.4 מ״ג
    חלבון 74.1 גרם 296.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 25.9 גרם 103.6 גרם
    כולסטרול 4.7 מ״ג 18.8 מ״ג
    סידן 73.0 מ״ג 292.2 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 23.6 מ״ג
    אשלגן 868.0 מ״ג 3472.1 מ״ג
    אבץ 3.2 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

תבשיל קארי


אופן הכנה

  1. חותכים את העוף לנתחים בעובי 2 ס”מ. מבשלים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ. חותכים את החצילים לרבעים ואת הקישואים לשמיניות ומניחים בקערה עם מים ולימון. מרתיחים את המים בקומקום.
  2. מחממים את הווק על להבה בינונית. מוסיפים את השמן וממרח הקארי ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב כדי לפתוח את הטעמים.
  3. מוסיפים 1/2 כוס ציר העוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את חזה העוף, מגבירים את הלהבה ומבשלים כדקה-שתיים תוך כדי בחישה עד שהעוף משנה את צבעו. מוציאים את העוף לצלחת.
  4. מוסיפים לווק את תפוחי האדמה, החצילים, הקישואים, רוטב הדגים, מיץ הליים, הסוכר ואת שאר ציר העוף, מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות עד שהחצילים והקישואים מתרככים מעט.
  5. מחזירים לווק את העוף. מוסיפים את קרם הקוקוס וחמאת הבוטנים ומערבבים. מבשלים כ-2 דקות עד שהעוף מוכן. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
  6. מכינים את האורז: מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. משמנים בתרסיס השמן, מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה. יוצקים מים רותחים ומערבבים. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.

הערות

  • אם אין ציר עוף, אפשר להשתמש במים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף בקארי ירוק עם תפוחי אדמה, חצילים וקישואים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות