קורנפלקס ביתי ובריא משבולת שועל שהילדים הכי אוהבים!

הילה סער במתכון לקורנפלקס ביתי ומזין, לארוחת בוקר כייפית ומאוזנת שהילדים יאהבו! קורנפלקס קראנצ'י משיבולת שועל, סוכר חום, קמח וקינמון שאפשר להגיש עם חלב ופרי
הילה סער במתכון לקורנפלקס ביתי ומזין, לארוחת בוקר כייפית ומאוזנת שהילדים יאהבו! קורנפלקס קראנצ'י משיבולת שועל, סוכר חום, קמח וקינמון שאפשר להגיש עם חלב ופרי
  • הילה סער
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    86
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 85.5 קק״ל 684.2 קק״ל
    פחמימות 19.3 גרם 154.2 גרם
    שומן 0.3 גרם 2.5 גרם
    נתרן 216.5 מ״ג 1731.8 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 9.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.3 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 27.7 מ״ג 222.0 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.8 מ״ג
    אשלגן 37.8 מ״ג 302.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    86
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 85.5 קק״ל 684.2 קק״ל
    פחמימות 19.3 גרם 154.2 גרם
    שומן 0.3 גרם 2.5 גרם
    נתרן 216.5 מ״ג 1731.8 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 9.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.3 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 27.7 מ״ג 222.0 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.8 מ״ג
    אשלגן 37.8 מ״ג 302.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור

קורונה וזה – אין לי מושג איזה יום היום, ומה זה בכלל משנה… כל יום מרגיש כמו יום שבת. בניגוד לשגרה, הבקרים שלנו מתחילים באיזי, ואנחנו אוכלים ארוחת בוקר משותפת רק בסביבות 10:00. כשהילדים מתעוררים הם מנשנשים משהו קטן, והם מנצלים את המצב עד הסוף, וביקשו שאקנה קורנפלקס.

אני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה היה לנו קורנפלקס בבית, כי לא משנה באיזה קורנפלקס בוחרים – תמיד מדובר במוצר מעובד ומלא סוכר. גם הסוגים הבריאים יותר לא עומדים בדרישות שלי.

אז עשיתי מעשה ויצאתי לסשן ניסויים וניסיונות להכין קורנפלקס תוצרת בית, שיהיה גם מזין ובריא. חלק יצאו טעימים יותר וחלק פחות, היו כאלה שדרשו המון עבודה, ואחרים שהפכו לספוגיים לגמרי כשנטבלו בחלב.

אבל בסוף הוכתר המנצח!

את המתכון הזה כל בני הבית אהבו, וביקשו שאכין עוד.

הטעם דומה לטעם של ברנפלקס, והילדים שלי ממש אוהבים את זה (בכל זאת, מדובר בילדים חשוכי קורנפלקס), אז אם אתם מחפשים משהו בסגנון כריות – זה לא המתכון עבורכם… אבל אם אתם בעניין של פתרון בריא וקל לקורנפלקס, שתוכלו לתת לילדים בלי רגשות אשמה – זה לגמרי זה!

הטעם של הקורנפלקס די נייטרלי ולא מאוד מתוק. אפשר להוסיף יותר סוכר אם חייבים. ההכנה ממש פשוטה ומהירה, והמרכיבים הם יומיומיים לחלוטין, ככה שלא תצטרכו אפילו לצאת במיוחד מהבית (ולגמרי עדיף שלא תצאו).

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מכניסים למעבד מזון או לבלנדר חזק את שבולת השועל וטוחנים היטב עד לקבלת קמח דק ואחיד.

    במעבד מזון טוחנים היטב את שבולת השועל. צילום: הילה סער
    במעבד מזון טוחנים היטב את שבולת השועל. צילום: הילה סער

  3. מוסיפים את יתר המצרכים היבשים וטוחנים שוב למרקם אחיד וחלק. ככל שהתערובת תהיה טחונה טוב יותר, התוצאה תהיה קורנפלקס במרקם עדין יותר.

    מוסיפים את יתר המצרכים היבשים וטוחנים שוב למרקם אחיד וחלק. צילום: הילה סער
    מוסיפים את יתר המצרכים היבשים וטוחנים שוב למרקם אחיד וחלק. צילום: הילה סער

  4. מעבירים את התערובת לקערה, ומוסיפים בהדרגה את המים. מערבבים היטב לאחר כל הוספה של מים. יכול להיות שתצטרכו מעט יותר או פחות ממה שכתוב. המטרה היא להגיע בסוף למרקם דומה לשל טחינה לא סמיכה.

    מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים בהדרגה את המים. צילום: הילה סער
    מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים בהדרגה את המים. צילום: הילה סער

  5. מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים על פני על התבנית בעזרת פלטה או מרית, לשכבה אחידה ודקה ככל האפשר.

    מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. צילום: הילה סער
    מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. צילום: הילה סער

  6. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבלילה בתבנית מרופדת בנייר אפייה נוספת.
  7. אופים בתנור החם כ-15 דקות עד התייצבות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות עד לייבוש מלא. במידה והמרכז עדיין לא יבש, ממשיכים לאפות עוד 5 דקות. המטרה היא לייבש את הבצק, כמו קרקרים.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים.

    מוציאים לאחר האפייה ומצננים. צילום: הילה סער
    מוציאים לאחר האפייה ומצננים. צילום: הילה סער

  9. בעזרת הידיים שוברים לפיסות קטנות ומאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
    שוברים בעזרת הידיים לפיסות קטנות. צילום: הילה סער
    שוברים בעזרת הידיים לפיסות קטנות. צילום: הילה סער

    ברנפלקס בריא משבולת שועל. צילום: הילה סער
    ברנפלקס בריא משבולת שועל. צילום: הילה סער

הערות

  • דגני הבוקר הנפוצים עוברים תהליך שנקרא אקסטרוזיה (שיחול בעברית), שנותן להם את המרקם הנפוח והקראנצ'י, אבל גם הורס את הערכים התזונתיים. ככה שגם אם אנחנו קונים דגני בוקר מדגנים מלאים, אנחנו לא נהנים מהסיבים התזונתיים ומהנוטריאנטים שיש בדגנים באופן טבעי. אם אתם בוחרים לצרוך דגני בוקר קנויים, כדאי להתייחס אליהם כממתק או כחטיף, ולא כארוחה מזינה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קורנפלקס ביתי ובריא משבולת שועל שהילדים הכי אוהבים!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    דורון

    לא הבנתי את שלב 6. חוזרים עם החצי השני בתבנית אחרת? באותה תבנית על גבי השכבה הראשונה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דורון, לא, בתבנית נוספת (הכמות מספיקה לשתי תבניות). תודה על ההערה – חידדתי את המתכון.

    Avatar
    אסתי

    מושלם, הכנתי כבר פעמיים. מאודדד טעים.

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לקרוא, אסתי!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות