קינוח למביני עניין: פאי שוקולד וקרמל מלוח שנשפך

פאי שוקולד וקרמל מלוח - רק תדמיינו איך הכפית שוברת את שכבת השוקולד, אוספת מהקרמל המלוח ומסיימת בשכבת הבצק... וואו!
פאי שוקולד וקרמל מלוח - רק תדמיינו איך הכפית שוברת את שכבת השוקולד, אוספת מהקרמל המלוח ומסיימת בשכבת הבצק... וואו!
  • קרין גורן
שמרו
כשר
25 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    2414
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2413.8 קק״ל 2413.8 קק״ל
    פחמימות 200.3 גרם 200.3 גרם
    שומן 171.6 גרם 171.6 גרם
    נתרן 369.1 מ״ג 369.1 מ״ג
    חלבון 26.8 גרם 26.8 גרם
    סיבים תזונתיים 12.0 גרם 12.0 גרם
    שומן רווי 104.9 גרם 104.9 גרם
    כולסטרול 831.9 מ״ג 831.9 מ״ג
    סידן 199.2 מ״ג 199.2 מ״ג
    ברזל 11.9 מ״ג 11.9 מ״ג
    אשלגן 1125.2 מ״ג 1125.2 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    2414
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2413.8 קק״ל 2413.8 קק״ל
    פחמימות 200.3 גרם 200.3 גרם
    שומן 171.6 גרם 171.6 גרם
    נתרן 369.1 מ״ג 369.1 מ״ג
    חלבון 26.8 גרם 26.8 גרם
    סיבים תזונתיים 12.0 גרם 12.0 גרם
    שומן רווי 104.9 גרם 104.9 גרם
    כולסטרול 831.9 מ״ג 831.9 מ״ג
    סידן 199.2 מ״ג 199.2 מ״ג
    ברזל 11.9 מ״ג 11.9 מ״ג
    אשלגן 1125.2 מ״ג 1125.2 מ״ג
    אבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור

אם אתם רוצים בוסט קטן של סוכר ואלכוהול – המתכון הזה תפור עליכם! קינוח של פאי שוקולד עם שכבת קרמל מלוח וליקר שנשפכת ברכות על בצק מתוק וקראנצ’י. העוגה הזו מושלמת ליד הקפה של הבוקר, הצהריים, אחר הצהריים או כל זמן שתרצו!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
25 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


קלתית

שכבל קרמל מלוח

שכבת שוקולד


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. מכינים את הקלתית: מרפדים תבנית פאי בקוטר 24 ס”מ בבצק הפריך המתוק ודוקרים במזלג את התחתית. אופים בתנור במשך 15 דקות, עד להזהבה קלה ומצננים.
  3. מכינים את רוטב הקרמל המלוח: ממיסים את סוכריות הטופי קרמל והליקר במיקרוגל או בסיר קטן על אש נמוכה.
  4. משטחים את הרוטב על תחתית הבצק האפויה ומקפיאים למשך 10 דקות.
  5. מכינים את שכבת השוקולד: מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר במשך 10 דקות במהירות גבוהה. ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה.
  6. מוסיפים את השוקולד לקציפת הביצים ומערבבים ידנית לאיחוד - הנפח יורד וזה בסדר. 
  7. מוזגים את שכבת השוקולד לתבנית מעל שכבת הקרמל ואופים בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות, עד ששכבת השוקולד מתחילה להיסדק. 
פאי שוקולד בייליס1
פאי שוקולד וקרמל מלוח. צילום: נמרוד סונדרס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    Inbal Kertis

    צריך להגיש חם או שזה יכול להתקרר? איך שומרים אחרי האפייה? צריך מקרר?

      Avatar
      מערכת Foody

      מגישים חם (אבל גם קר טעים!). אפשר (וצריך) לשמור במקרר לאחר האפייה

    Avatar
    שרה

    יש מתכון לבצק פריך (במקום לקנות)?

    Avatar
    חני גרנות

    מה אפשר לשים במקום הקרמל?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי, במתכון הזה רק קרמל. אולי חמאת בוטנים אם את אוהבת..

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות