קיץ אקזוטי ומרענן: סלט עוף של תמרה אהרוני עם אטריות אורז פריכות

סלט עוף מהמם! בואו לפתוח את הקיץ עם שילוב טעמים נועז ומקפיץ את החיך, בסלט שהוא סעודת מלכים אמיתית יפה וטעימה ברמות
סלט עוף מהמם! בואו לפתוח את הקיץ עם שילוב טעמים נועז ומקפיץ את החיך, בסלט שהוא סעודת מלכים אמיתית יפה וטעימה ברמות
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    2906
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2906.3 קק״ל 5812.7 קק״ל
    פחמימות 76.9 גרם 153.9 גרם
    שומן 274.0 גרם 548.0 גרם
    נתרן 122.4 מ״ג 244.7 מ״ג
    חלבון 51.4 גרם 102.7 גרם
    סיבים תזונתיים 6.6 גרם 13.2 גרם
    שומן רווי 20.2 גרם 40.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 149.2 מ״ג 298.4 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 674.8 מ״ג 1349.5 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 0.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    2906
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2906.3 קק״ל 5812.7 קק״ל
    פחמימות 76.9 גרם 153.9 גרם
    שומן 274.0 גרם 548.0 גרם
    נתרן 122.4 מ״ג 244.7 מ״ג
    חלבון 51.4 גרם 102.7 גרם
    סיבים תזונתיים 6.6 גרם 13.2 גרם
    שומן רווי 20.2 גרם 40.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 149.2 מ״ג 298.4 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 674.8 מ״ג 1349.5 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 0.7 מ״ג
    סגור

כשחם מתחשק לאכול דברים שלא מכבידים על הגוף ובוודאי שלא לטרוח מעל סירים או לבלות זמן רב במטבח. אז הבאנו לכם סלט עוף מלא עשבים ירוקים ממטבחה של תמרה אהרוני, עם אננס, צ’ילי וקראנצ’יות ממכרת שמגיעה מאטריות אורז מטוגנות! מתכון שיגרום לכם לקוות שהקיץ יימשך עוד ועוד מרוב שהוא מרענן, קליל ומלא טעמים עזים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

סלט

אטריות

רוטב


אופן הכנה

  1. שמים את העוף הקצוץ בקערית, מוסיפים סויה וסרירצ’ה ומערבבים היטב, מוסיפים גם את הקורנפלור ומערבבים שנית.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים אליה את העוף ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב. בסיום, מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  3. מכינים את האיטריות: בסיר קטן או ווק מחממים שמן לטיגון עמוק.
  4. מוסיפים את האיטריות כשהשמן חם מאוד (ברגע שהוא מתחיל להעלות מעט עשן) ומטגנים תוך ערבוב עד שהן מתנפחות ונעשות אווריריות ופריכות.
  5. מוציאים את האיטריות לצלחת עם נייר סופג.
  6. מכינים את הסלט: קולפים את האננס וחותכים אותו לקוביות ומוסיפים לקערה עם העוף.
  7. מוסיפים את כל עשבי התיבול והצ’ילי לקערה.
  8. בקערית קטנה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד שהסוכר נמס.
  9. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
  10. מגישים: עורמים על הצלחת מהעוף והאננס, תערובת הסלט המתובלת ומעליה חופן אטריות פריכות.

    סלט עוף ואטריות מטוגנות. צילום: תמרה אהרוני
    סלט עוף ואטריות מטוגנות. צילום: תמרה אהרוני

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קיץ אקזוטי ומרענן: סלט עוף של תמרה אהרוני עם אטריות אורז פריכות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות