קיץ בתבנית: עוגת נקטרינות ושקדים קיצית

אייל רווח פחות אוהב פירות טריים, אבל כשהם מגיעים בתוך עוגה הם מקבלים אופי אחר. החמיצות של הפירות יחד עם מתיקות העוגה יוצרים ביס מושלם ובלתי נשכח. איזה כיף שהקיץ בא!
אייל רווח פחות אוהב פירות טריים, אבל כשהם מגיעים בתוך עוגה הם מקבלים אופי אחר. החמיצות של הפירות יחד עם מתיקות העוגה יוצרים ביס מושלם ובלתי נשכח. איזה כיף שהקיץ בא!
  • אייל רווח
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    3087
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3087.0 קק״ל 3087.0 קק״ל
    פחמימות 449.4 גרם 449.4 גרם
    שומן 145.9 גרם 145.9 גרם
    נתרן 1285.1 מ״ג 1285.1 מ״ג
    חלבון 54.7 גרם 54.7 גרם
    סיבים תזונתיים 17.5 גרם 17.5 גרם
    שומן רווי 55.6 גרם 55.6 גרם
    כולסטרול 836.8 מ״ג 836.8 מ״ג
    סידן 383.3 מ״ג 383.3 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 1754.7 מ״ג 1754.7 מ״ג
    אבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    3087
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3087.0 קק״ל 3087.0 קק״ל
    פחמימות 449.4 גרם 449.4 גרם
    שומן 145.9 גרם 145.9 גרם
    נתרן 1285.1 מ״ג 1285.1 מ״ג
    חלבון 54.7 גרם 54.7 גרם
    סיבים תזונתיים 17.5 גרם 17.5 גרם
    שומן רווי 55.6 גרם 55.6 גרם
    כולסטרול 836.8 מ״ג 836.8 מ״ג
    סידן 383.3 מ״ג 383.3 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 1754.7 מ״ג 1754.7 מ״ג
    אבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור

איזה כיף שהקיץ מגיע ואתו כל הפירות הטעימים והמדהימים! אבל יש לי וידוי קטן, אני לא אוכל כמעט פירות טריים במצבם הטבעי. אבל אחד הדברים האהובים עלי זה לשלב אותם בקינוחים. השילוב בין מתיקות העוגה לחמיצות הפרי לאחר האפייה מושלם בעיניי ויוצר איזון נפלא.

המתכון הזה די פשוט ומהיר להכנה, אבל חייבים להשתמש בחמאה רכה (אני לא אוהב להגיד ״בטמפרטורת החדר״ כי ביולי-אוגוסט חמאה בחוץ הופכת לשלולית). כמו כן, הביצים גם צריכות להיות בטמפרטורה הנכונה. אם נוסיף ביצה קרה לתערובת, היא תקרר מיד את החמאה וייווצרו לנו גושים לא רצויים.

היות והעוגה על בסיס חמאה, במידה ושומרים אותה במקרר היא מאבדת מהרכות שלה. הכי טוב לאכול אותה חמימה או לפחות בטמפרטורת החדר (קיץ, כן?).

רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים



אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר הלבן. מעבדים במהירות נמוכה-בינונית עד שנוצרת תערובת בהירה והומוגנית.
  3. מוסיפים את השמן, הוניל, האמרטו ולאחר מכן את הביצים בהדרגה.
  4. מערבבים את הקמח, השקדים הטחונים, המלח ואבקת האפייה בקערה נפרדת. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את התערובת היבשה.
  5. מערבבים במהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת אחידה. יש לעבור עם לקקן על דפנות הקערה במידת הצורך.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותה באמצעות פלטה או כף.
  7. מסדרים את הנקטרינות מעל בצורה צפופה וחופפת. מפזרים מעל את הסוכר החום ולאחר מכן את השקדים הפרוסים.
  8. אופים כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  9. העוגה במיטבה ביום האפייה. מומלץ לאכול אותה חמימה או בטמפרטורת החדר.
    עוגת נקטרינות ושקדים קיצית. צילום: אייל רווח
    עוגת נקטרינות ושקדים קיצית. צילום: אייל רווח

    רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

    אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:

    054-4699389

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קיץ בתבנית: עוגת נקטרינות ושקדים קיצית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    אני

    עוגה נהדרת!! ההסבר מעולה והטעם נפלא! תודה רבה?

      Avatar
      מערכת Foody

      שמחים שאהבת, שנה טובה!

      Avatar
      איריס

      לא היה לי ליקר והכנתי עם קמח כוסמין 80% ויצא מעולה. העוגה מאוד טעימה.

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לקרוא, איריס

    Avatar
    איילה

    מתכון קל מאד . יצא פרשי ומרענן. תודה!

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה ששיתפת!

    Avatar
    דגנית מתיתיהו

    הכנתי אותה טעימה בטירוף

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כייף! תודה לך שחזרת לספר לנו!

הצג עוד

קטגוריות