קיש ירקות כתומים וגבינות הכי טעים שיש

אין כמו חתיכה של קיש גבינתי ועשיר עם ירקות כתומים ובצק פריך! קבלו מתכון מהיר למאפה שאולי עדיין לא העזתם לנסות
אין כמו חתיכה של קיש גבינתי ועשיר עם ירקות כתומים ובצק פריך! קבלו מתכון מהיר למאפה שאולי עדיין לא העזתם לנסות
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    4005
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4004.7 קק״ל 4004.7 קק״ל
    פחמימות 288.8 גרם 288.8 גרם
    שומן 269.8 גרם 269.8 גרם
    נתרן 8321.0 מ״ג 8321.0 מ״ג
    חלבון 105.5 גרם 105.5 גרם
    סיבים תזונתיים 17.4 גרם 17.4 גרם
    שומן רווי 157.3 גרם 157.3 גרם
    כולסטרול 1415.5 מ״ג 1415.5 מ״ג
    סידן 1249.2 מ״ג 1249.2 מ״ג
    ברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״ג
    אשלגן 1895.8 מ״ג 1895.8 מ״ג
    אבץ 9.9 מ״ג 9.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    4005
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4004.7 קק״ל 4004.7 קק״ל
    פחמימות 288.8 גרם 288.8 גרם
    שומן 269.8 גרם 269.8 גרם
    נתרן 8321.0 מ״ג 8321.0 מ״ג
    חלבון 105.5 גרם 105.5 גרם
    סיבים תזונתיים 17.4 גרם 17.4 גרם
    שומן רווי 157.3 גרם 157.3 גרם
    כולסטרול 1415.5 מ״ג 1415.5 מ״ג
    סידן 1249.2 מ״ג 1249.2 מ״ג
    ברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״ג
    אשלגן 1895.8 מ״ג 1895.8 מ״ג
    אבץ 9.9 מ״ג 9.9 מ״ג
    סגור

כשבאים אורחים לארוחה קלילה, או סתם כשמתחשק להתפנק: המתכון הזה לקיש ירקות כתומים וגבינות יכנס ישר לרשימת הדברים שאתם מכינים שוב ושוב.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים בצק: מכניסים את כל החומרים היבשים למעבד מזון, מעבדים לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים ביצה ומעבדים בפולסים עד שהבצק מתגבש (במידת הצורך מוסיפים כף או שתיים של מים קרים).
  3. אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה לפחות.
  4. מרדדים את הבצק בין 2 דפי ניירות אפייה ומעבירים לתבנית.
  5. מרפדים את התבנית בבצק ומצננים 10 דקות במקפיא.
  6. מכינים את המלית: מטגנים בצל עם חמאה 7-8 דקות.
  7. מוסיפים בטטה ודלעת וממשיכים לטגן ולהקפיץ עוד 10 דקות או עד שהבטטה והדלעת מתחילים להתקרמל.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. אופים את הקלתית: אופים את הקלתית 15 דקות אפייה עיוורת. (אפייה של הקלתית ללא המילוי. את הבצק מרפדים מעל בנייר אפייה ועליו משקל כלשהו כדי שלא יתנפח - אפשר להשתמש בשעועית או כל קטנייה אחרת שיש בבית, או במשקולות ייעודיות לאפייה).
  10. מסירים את המשקולות ונייר האפייה ונותנים לקלתית להזהיב במשך עוד 5 דקות.
  11. מוציאים מהתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות.
  12. מפזרים על הקלתית את תערובת הבטטה והדלעת ומעל את הקשקבל.
  13. מערבבים את חומרי הבלילה, יוצקים מעל ואופים 40 דקות עד שהקיש מתייצב ומזהיב.
  14. מצננים 10 דקות לאחר האפייה, פורסים ומגישים.

    קיש ירקות כתומים וגבינות
    קיש ירקות כתומים וגבינות. צילום: שי נייבורג. סטיילינג: נעמה רן.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קיש ירקות כתומים וגבינות הכי טעים שיש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות