קלצונה במלית פטריות וגבינות כמו באיטליה

כיסון בצק שמגיע אלינו מאיטליה. בצק פיצה מקופל שטומן בחובו הפתעה: מילוי נהדר של פטריות, גבינות ובצלים שפורץ בכל ביס. רק היזהרו מכוויית גרגרנות, קשה לעמוד בפיתוי שלו!
כיסון בצק שמגיע אלינו מאיטליה. בצק פיצה מקופל שטומן בחובו הפתעה: מילוי נהדר של פטריות, גבינות ובצלים שפורץ בכל ביס. רק היזהרו מכוויית גרגרנות, קשה לעמוד בפיתוי שלו!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-10 דק׳
  • קלוריות
    216
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 216.3 קק״ל 2595.2 קק״ל
    פחמימות 15.8 גרם 189.2 גרם
    שומן 31.8 גרם 381.2 גרם
    נתרן 370.3 מ״ג 4443.1 מ״ג
    חלבון 21.0 גרם 251.6 גרם
    סיבים תזונתיים 13.7 גרם 164.9 גרם
    שומן רווי 18.1 גרם 217.5 גרם
    כולסטרול 74.7 מ״ג 896.4 מ״ג
    סידן 174.1 מ״ג 2088.7 מ״ג
    ברזל 13.6 מ״ג 162.8 מ״ג
    אשלגן 68.4 מ״ג 820.4 מ״ג
    אבץ 13.7 מ״ג 163.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-10 דק׳
  • קלוריות
    216
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 216.3 קק״ל 2595.2 קק״ל
    פחמימות 15.8 גרם 189.2 גרם
    שומן 31.8 גרם 381.2 גרם
    נתרן 370.3 מ״ג 4443.1 מ״ג
    חלבון 21.0 גרם 251.6 גרם
    סיבים תזונתיים 13.7 גרם 164.9 גרם
    שומן רווי 18.1 גרם 217.5 גרם
    כולסטרול 74.7 מ״ג 896.4 מ״ג
    סידן 174.1 מ״ג 2088.7 מ״ג
    ברזל 13.6 מ״ג 162.8 מ״ג
    אשלגן 68.4 מ״ג 820.4 מ״ג
    אבץ 13.7 מ״ג 163.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר עם וו הלישה את חומרי הבצק, פרט למלח, לחומץ ולשמן הזית.
  2. לשים במהירות 1 במשך 5 דקות עד שמתקבל בצק לא ממש חלק.
  3. מוסיפים את שמן הזית ואת המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
  4. משמנים את הבצק במעט שמן זית, מכסים את קערת המיקסר באמצעות מכסה הפלסטיק, מכוונים טיימר למשך שעה על חום 2 ונותנים לבצק להכפיל את נפחו.

    קלצונה8
    מתפיחים את הבצק. צילום: נמרוד סונדרס

  5. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו 12 עיגולים (אם רוצים קלצונה גדולים- קורצים רק 4 עיגולים גדולים).
    קלצונה2
    מרדדים את הבצק וקורצים ממנו 12 עיגולים. צילום: נמרוד סונדרס

    קלצונה3
    צילום: נמרוד סונדרס

  6. מניחים את עיגולי הבצק על משטח מקומח, מכסים במגבת ומשאירים להתפחה למשך חצי שעה.

    קלצונה4
    מניחים את עיגולי הבצק על משטח מקומח, מכסים במגבת ומשאירים להתפחה למשך חצי שעה. צילום: נמרוד סונדרס

  7. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  8. מכינים את המלית: במחבת מטגנים את הבצל עד הזהבה.
  9. מוסיפים את שיני השום ואת הפטריות ומערבבים. מטגנים עד שהפטריות מאבדות את הנוזלים. מניחים לתערובת להתקרר.
  10. בקערה גדולה מערבבים את הפטריות והבצלים המטוגנים עם שאר חומרי המלית.
  11. הרכבת הקלצונה: מניחים את המלית במרכז עיגול הבצק, בעזרת האצבע מורחים את שולי העיגול במעט מים, סוגרים היטב ולוחצים מעט עם מזלג על השוליים ליצירת דוגמא.
    קלצונה5
    מניחים את המלית במרכז עיגול הבצק. צילום: נמרוד סונדרס

    קלצונה6
    בעזרת האצבע מורחים את שולי העיגול במעט מים, סוגרים היטב ולוחצים מעט עם מזלג על השוליים ליצירת דוגמא. צילום: נמרוד סונדרס

  12. מניחים את כיסוני הקלצונה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

    קלצונה7
    מניחים את הכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. צילום: נמרוד סונדרס

  13. אופים בתנור במשך 5-6 דקות.
  14. מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים כל כיסון במעט שמן זית ומפזרים פרמזן.
  15. אופים בתנור עוד 3-4 דקות.
  16. מוציאים מהתנור ומחכים מעט לפני שאוכלים (המלית לוהטת ואתם מסתכנים בכוויה).
    קלצונה10
    קלצונה במלית פטריות וגבינות לוהטת! צילום: נמרוד סונדרס

     

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קלצונה במלית פטריות וגבינות כמו באיטליה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    פ ב

    תבטלו את התגובה הראשונה. פשוט עשיתי אנטר וזה שלח….

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות