קציצות עדשים וסלק טבעוניות של שי-לי ליפא

שי-לי ליפא מכינה קציצות עדשים וסלק מטוגנות שמתאימות לטבעונים ויכולות לשמש כלביבות מלוחות פשוטות וזריזות להכנה באירוח בחנוכה
שי-לי ליפא מכינה קציצות עדשים וסלק מטוגנות שמתאימות לטבעונים ויכולות לשמש כלביבות מלוחות פשוטות וזריזות להכנה באירוח בחנוכה
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    563
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 563.2 קק״ל 10137.0 קק״ל
    פחמימות 5.7 גרם 102.4 גרם
    שומן 59.5 גרם 1071.7 גרם
    נתרן 217.1 מ״ג 3908.5 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 44.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 35.9 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 80.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 14.2 מ״ג 255.1 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 18.8 מ״ג
    אשלגן 51.4 מ״ג 925.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    563
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 563.2 קק״ל 10137.0 קק״ל
    פחמימות 5.7 גרם 102.4 גרם
    שומן 59.5 גרם 1071.7 גרם
    נתרן 217.1 מ״ג 3908.5 מ״ג
    חלבון 2.4 גרם 44.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 35.9 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 80.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 14.2 מ״ג 255.1 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 18.8 מ״ג
    אשלגן 51.4 מ״ג 925.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 3.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

טיגון

הגשה


אופן הכנה

  1. משרים את העדשים 12 שעות בקערה עם הרבה מים ומסננים. חותכים את הסלק והבצל לקוביות. קוצצים גס את השום והכוסברה. חותכים את הלימון לרבעים.
  2. מעבירים את העדשים למעבד מזון. מוסיפים את שאר רכיבי הקציצות ומרסקים היטב, עד לקבלת תערובת רכה ואחידה (אם התערובת מתפוררת סימן שלא טחנתם מספיק).
  3. יוצקים למחבת את השמן בגובה 1/2 ס”מ ומחממים על אש בינונית.
  4. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס”מ.
  5. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  6. מגישים חם עם טחינה ורבעי לימון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות עדשים וסלק טבעוניות של שי-לי ליפא

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    יעל סמליאן

    האם להוסיף את הלימון עם הקליפה למעבד מזון או רק את המיץ?

      Avatar
      מערכת Foody

      הלימון זה רק להגשה 🙂 לסחוט מיץ מעל הקציצות

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות