קראמבל תפוחים או מחווה לעוגת התפוחים הראשונה שהכנתי

קראמבל הוא הקינוח הכי משפחתי שיש. מחוספס במראה ובמהות שלו, לא דורש דיוק, וכולם אוכלים אותו ביחד, עם כף ישירות מהתבנית. הילה סער מכינה קראמבל תפוחים משגע
קראמבל הוא הקינוח הכי משפחתי שיש. מחוספס במראה ובמהות שלו, לא דורש דיוק, וכולם אוכלים אותו ביחד, עם כף ישירות מהתבנית. הילה סער מכינה קראמבל תפוחים משגע
  • הילה סער
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1764
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1763.6 קק״ל 1763.6 קק״ל
    פחמימות 271.1 גרם 271.1 גרם
    שומן 62.0 גרם 62.0 גרם
    נתרן 33.2 מ״ג 33.2 מ״ג
    חלבון 25.0 גרם 25.0 גרם
    סיבים תזונתיים 30.4 גרם 30.4 גרם
    שומן רווי 26.7 גרם 26.7 גרם
    כולסטרול 107.5 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 100.8 מ״ג 100.8 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״ג
    אשלגן 1465.3 מ״ג 1465.3 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1764
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1763.6 קק״ל 1763.6 קק״ל
    פחמימות 271.1 גרם 271.1 גרם
    שומן 62.0 גרם 62.0 גרם
    נתרן 33.2 מ״ג 33.2 מ״ג
    חלבון 25.0 גרם 25.0 גרם
    סיבים תזונתיים 30.4 גרם 30.4 גרם
    שומן רווי 26.7 גרם 26.7 גרם
    כולסטרול 107.5 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 100.8 מ״ג 100.8 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״ג
    אשלגן 1465.3 מ״ג 1465.3 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור

בתור ילדה לא היה לי עניין מיוחד במטבח, ואמא שלי לא התלהבה להכניס אותי אליו. 

ובכל זאת כשהייתי בת 11, אי שם בשנות ה-80 העליזות, קבעתי עם חברה שהיא תבוא אליי, ונאפה ביחד. לא ברור מה הניע אותנו. 

ההורים שלי לא היו בבית, ולנו לא היה מושג מה ואיך עושים. מצאנו במקרר שקית של שמרים טריים, ועל הגב שלה היה מתכון לעוגת שמרים במילוי תפוחים. וידאנו שיש לנו את כל המצרכים והלכנו על זה.

לשנו את הבצק לפי ההוראות והנחנו להתפחה. אחר כך קירמלנו תפוחים בסיר על הכיריים. אחרי שהבצק תפח, רידדנו ומילאנו אותו בתפוחים המקורמלים. את הסיר החזרנו לכיריים, ריק. מסתבר שבלי לכבות את האש. הכנסנו את העוגה לתנור והלכנו לחדר שלי. 

אחרי כמה דקות שמענו מבחוץ צעקות של תרצה השכנה מלמעלה, שראתה עשן כהה יוצא מהחלון של המטבח. ברור שבדיוק אז ההורים שלי חזרו. הסיר עם שאריות הנוזלים של התפוחים והסוכר נשרף, ואנחנו ננזפנו. 

א ב ל  כשהעוגה הייתה מוכנה שכחנו מהנזיפות ומהסיר השרוף. אני יכולה עדיין להרגיש את הטעם של הפרוסה הראשונה שטעמתי מהעוגה שהכנתי בעצמי – בצק שמרים אוורירי עם תפוחים מקורמלים. לא האמנתי שאני עשיתי את זה בעצמי, ויצרתי בצק אמיתי, כמו של לחם (ככה בדיוק אני בת ה-11 הגדרתי את זה).

כנראה שבאותו רגע התאהבתי באפייה, שהובילה אותי להתאהבות מוחלטת במטבח.

כמחווה לעוגת התפוחים מהאייטיז, הכנתי לכם קראמבל תפוחים מהיר ומפנק. 

קראמבל הוא הקינוח הכי משפחתי שיש – מחוספס במראה ובמהות שלו, לא דורש דיוק, וכולם אוכלים אותו ביחד, עם כף ישירות מהתבנית.

בדיוק בגלל זה הוא גם מושלם להכנה עם ילדים, שיכולים להכין אותו מההתחלה ועד שלב התנור לגמרי בעצמם. זו הזדמנות מעולה ללמד אותם, על הדרך, איך מתנהלים במטבח, כדי שלא ישכחו סיר ריק על האש…

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


קראמבל


אופן הכנה

  1. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומערבבים עם יתר מרכיבי התחתית. מניחים בתבנית עגולה חסינת חום.
  2. לקראמבל: מערבבים בעזרת הידיים את כל הרכיבים עד למרקם פירורי.
  3. מפזרים באופן שווה על תערובת הפירות ואופים ב-180 מעלות כ-40 דקות עד שהתחתית רכה ומבעבעת.
  4. אוכלים עם קצפת או גלידת וניל.

לעוד מתכונים לעוגת תפוחים לחצו כאן:

מתכון עוגת תפוחים פרווה של קרין גורן

מתכון עוגת טורט תפוחים וג’לי של יהודית מורחיים

מתכון עוגת שמרים ותפוחים

מתכון עוגת תפוחים לעצלנים של קרין גורן

הערות

  • אפשר לגוון ולהחליף חלק או את כל התפוחים באגסים
  • אפשר להוסיף לתחתית תותים חתוכים או פירות יער
  • אפשר לאפות בתבניות אישיות כמו בתמונה. זמן האפייה יתקצר ל-30 דקות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קראמבל תפוחים או מחווה לעוגת התפוחים הראשונה שהכנתי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות