סנו רקע

החלום וקראנצו: קראנץ שמרים שוקולד

מתכון מנצח ופשוט להכנה לעוגה שתמלא לכם את הבית בריח מתוק של שוקלד ובצק. העוגה שתפאר כל שולחן ותבוא טוב ליד כל כוס קפה - קבלו מתכון לקראנץ שמרים שוקולד שלנו
מתכון מנצח ופשוט להכנה לעוגה שתמלא לכם את הבית בריח מתוק של שוקלד ובצק. העוגה שתפאר כל שולחן ותבוא טוב ליד כל כוס קפה - קבלו מתכון לקראנץ שמרים שוקולד שלנו
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
29 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    6908
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6908.4 קק״ל 6908.4 קק״ל
    פחמימות 1019.9 גרם 1019.9 גרם
    שומן 311.8 גרם 311.8 גרם
    נתרן 1777.5 מ״ג 1777.5 מ״ג
    חלבון 96.8 גרם 96.8 גרם
    סיבים תזונתיים 18.6 גרם 18.6 גרם
    שומן רווי 137.7 גרם 137.7 גרם
    כולסטרול 273.0 מ״ג 273.0 מ״ג
    סידן 491.5 מ״ג 491.5 מ״ג
    ברזל 17.9 מ״ג 17.9 מ״ג
    אשלגן 2727.2 מ״ג 2727.2 מ״ג
    אבץ 9.6 מ״ג 9.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    6908
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6908.4 קק״ל 6908.4 קק״ל
    פחמימות 1019.9 גרם 1019.9 גרם
    שומן 311.8 גרם 311.8 גרם
    נתרן 1777.5 מ״ג 1777.5 מ״ג
    חלבון 96.8 גרם 96.8 גרם
    סיבים תזונתיים 18.6 גרם 18.6 גרם
    שומן רווי 137.7 גרם 137.7 גרם
    כולסטרול 273.0 מ״ג 273.0 מ״ג
    סידן 491.5 מ״ג 491.5 מ״ג
    ברזל 17.9 מ״ג 17.9 מ״ג
    אשלגן 2727.2 מ״ג 2727.2 מ״ג
    אבץ 9.6 מ״ג 9.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
29 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים. מוסיפים את החמאה והחלב וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-6-7 דקות עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה עד שמתקבלת בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.
  2. מוציאים מהקערה ולשים כדי להוציא את בועות האוויר. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 3-4 מ”מ.

    מרדדים את הבצק למלבן. צילום: שני הלוי
    מרדדים את הבצק למלבן. צילום: אפיק גבאי

  3. מורחים את הבצק בשכבה דקה ואחידה של הממרח ומפזרים מעל את השוקולד צ’יפס והאגוזים. מגלגלים לרולדה ובעזרת סכין חוצים אותה לאורכה. מצליבים את שני החצאים זה על גבי זה במרכזם, כשהחלק החתוך פונה כלפי מעלה, ומגלגלים לבורג.
  4. מעבירים סנו סושי - תבנית אפייה מנייר אינגליש קייק. מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.
    מורחים את הבצק בשכבה דקה ואחידה של הממרח. צילום: שני הלוי
    מורחים את הבצק בשכבה דקה ואחידה של הממרח. צילום: אפיק גבאי
    מפזרים את השוקולד צ'יפס והאגוזים. צילום: שני הלוי
    מפזרים את השוקולד צ’יפס והאגוזים. צילום: אפיק גבאי
    מגלגלים לרולדה. צילום: שני הלוי
    מגלגלים לרולדה. צילום: אפיק גבאי
    בעזרת סכין חוצים את הרולדה לאורכה. צילום: שני הלוי
    בעזרת סכין חוצים את הרולדה לאורכה. צילום: אפיק גבאי
    מגלגלים לבורג. צילום: שני הלוי
    מגלגלים לבורג. צילום: אפיק גבאי

    מעבירים לתבנית אפייה אינגלישקייק. צילום: שני הלוי
    מעבירים לתבנית אפייה אינגלישקייק. צילום: אפיק גבאי

  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. אופים את הקראנץ כ-30-35 דקות, או עד שהוא תופח ומשחים.
  7. מכינים סירופ סוכר: מערבבים בסיר את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות.
  8. מברישים את העוגה החמה בסירופ ומגישים.
  9. טיפ למטבח מתוקתק: במקום תבנית רב פעמית, מעבירים סנו סושי -תבנית אפייה אינגלישקייק מנייר. מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות. למה דווקא תבנית של סנו סושי? כי היא יפה, ואפשר לשלוח את העוגה למי שאוהבים, בלי לדאוג שהתבנית לא תחזור!

    קראנץ שמרים שוקולד. צילום: שני הלוי
    קראנץ שמרים שוקולד. צילום: אפיק גבאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
החלום וקראנצו: קראנץ שמרים שוקולד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות