קרפ טחינה במיקרוגל ב-5 דקות עבודה!

אמלי פינק מיהרה ויצאה לה תוצאה מושלמת - קרפ מבצק טחינה מהיר במיוחד להכנה שמכינים במיקרוגל ללא צורך בתנור או מחבת. את הקרפ אפשר למלא במילוי שאוהבים, מתוק או מלוח
אמלי פינק מיהרה ויצאה לה תוצאה מושלמת - קרפ מבצק טחינה מהיר במיוחד להכנה שמכינים במיקרוגל ללא צורך בתנור או מחבת. את הקרפ אפשר למלא במילוי שאוהבים, מתוק או מלוח
  • אמלי פינק
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    132
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 131.5 קק״ל 657.6 קק״ל
    פחמימות 0.6 גרם 2.8 גרם
    שומן 13.4 גרם 67.2 גרם
    נתרן 194.3 מ״ג 971.3 מ״ג
    חלבון 2.7 גרם 13.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.3 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 10.7 גרם
    כולסטרול 59.1 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 16.2 מ״ג 81.0 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 3.5 מ״ג
    אשלגן 40.2 מ״ג 201.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    132
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 131.5 קק״ל 657.6 קק״ל
    פחמימות 0.6 גרם 2.8 גרם
    שומן 13.4 גרם 67.2 גרם
    נתרן 194.3 מ״ג 971.3 מ״ג
    חלבון 2.7 גרם 13.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.3 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 10.7 גרם
    כולסטרול 59.1 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 16.2 מ״ג 81.0 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 3.5 מ״ג
    אשלגן 40.2 מ״ג 201.1 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור

המתכון הבא הוא מתכון של קרפ טחינה מטמטם שנולד מתוך צורך למשהו קל, זריז ומנחם.
נזקקתי לשינויים בקופסאות האוכל, ואז עלה לי רעיון מבריק! לקחת את בלילת הלחם טחינה שלי ולהכין ממנו לאפה או טורטייה.

בסופו של דבר, יצא משהו אחר לגמרי! מרקם של קרפ ומאחר ולא היה זמן למחבת או תנור, החלטתי להכניס למיקרוגל. והתוצאה השאירה אותנו המומים.
החל מריח הטחינה הנישא באוויר ועד למרקם הנימוח והמנחם. אגב, הילדים מכינים לעצמם את הקרפים גם לבד. כן, זה עד כדי כך קל.

לפניכם המתכון של קרפ טחינה במיקרוגל שמתאים לבערך 4-5 קרפים בקוטר 20 ס”מ (צלחת מנה ראשונה).

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קרם

הברשה


אופן הכנה

1. מערבבים היטב את החומרים בקערה בעזרת מטרפה.
2. מברישים צלחת בקוטר הרצוי במעט מאוד שמן זית או חמאה רכה ושופכים לתוכה מהבלילה עד לגובה של 1 מ״מ. שימו לב לפזר את הבלילה באופן אחיד תוך כדי הטיית הצלחת לצדדים.

מערבבים היטב את החומרים בקערה בעזרת מטרפה ומברישים צלחת. צילום: אמלי פינק
מערבבים היטב את החומרים בקערה בעזרת מטרפה ומברישים צלחת. צילום: אמלי פינק

3. מכניסים למיקרוגל למשך 30 שניות על חום גבוה.
4. מעבירים את הקרפ בעזרת לקקן לצלחת אחרת, מכסים במגבת וחוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה.

מעבירים את הקרפ בעזרת לקקן לצלחת אחרת. צילום: אמלי פינק
מעבירים את הקרפ בעזרת לקקן לצלחת אחרת. צילום: אמלי פינק
חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה. צילום: אמלי פינק
חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה. צילום: אמלי פינק

5. מגלגלים את הקרפ עם המילוי הרצוי (מתוק או מלוח לבחירתכם). המלצה שלי למרוח עם דבש, אז יהיה לכם קרפ חלבה מושלם.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קרפ טחינה במיקרוגל ב-5 דקות עבודה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות