רוטב לפסטה – רוטב עגבניות רוזה מוקרם

רוטב רוזה הוא רוטב עגבניות ורוד מוקרם בשמנת, מאוד עשיר והוא נפלא על פסטות ובתוך לזניה. המתכון שלנו לרוטב רוזה הוא עם תוספת של וודקה שהיא המרכיב הסודי!
רוטב רוזה הוא רוטב עגבניות ורוד מוקרם בשמנת, מאוד עשיר והוא נפלא על פסטות ובתוך לזניה. המתכון שלנו לרוטב רוזה הוא עם תוספת של וודקה שהיא המרכיב הסודי!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    381
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 380.9 קק״ל 1523.5 קק״ל
    פחמימות 15.9 גרם 63.6 גרם
    שומן 33.9 גרם 135.7 גרם
    נתרן 393.3 מ״ג 1573.2 מ״ג
    חלבון 3.0 גרם 12.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.0 גרם
    שומן רווי 20.8 גרם 83.0 גרם
    כולסטרול 26.9 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 30.5 מ״ג 122.1 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 183.0 מ״ג 732.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    381
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 380.9 קק״ל 1523.5 קק״ל
    פחמימות 15.9 גרם 63.6 גרם
    שומן 33.9 גרם 135.7 גרם
    נתרן 393.3 מ״ג 1573.2 מ״ג
    חלבון 3.0 גרם 12.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.0 גרם
    שומן רווי 20.8 גרם 83.0 גרם
    כולסטרול 26.9 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 30.5 מ״ג 122.1 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 183.0 מ״ג 732.1 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

גם אם טעמתם רוטב רוזה כבר עשרות פעמים, הזמנתם רביולי ברוטב רוזה באיטליה עצמה והכנתם אותו כבר כל כך הרבה שאתם מבשלים בעיניים עצומות, עוד לא נתקלתם בכזה מתכון לרוטב רוזה, שהוא במילה אחת – מושלם.

מה צריך בשביל להכין רוטב רוזה לפסטה? בסך הכל מדובר באחד המתכונים הפשוטים ביותר, אבל כמו שכל בשלן יודע, אנחנו נמדדים דווקא במנות הפשוטות – ככל שהמנה יותר פשוטה, כך קשה יותר לדייק בהכנה שלה. כדי להצליח להכין רוטב רוזה שמיימי צריך לקלוע בדיוק למרקם העשיר והמלטף, להגיע לשילוב המושלם בין העגבניות לשמנת ולקבל את התחושה הממכרת הזאת שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. בשביל זה אתם צריכים את המתכון הבא.

אז איך מכינים רוטב רוזה? הכל כתוב ממש כאן ואתם מוזמנים לנסות. שימו לב למרכיב הסודי שלנו  – הוא עושה את כל ההבדל!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מכניסים לסיר את החמאה ומטגנים בה את הבצל עד שהבצל מזהיב, לקראת הסוף מוסיפים את שן השום הכתושה ומערבבים.
  2. חוצים את עגבניות השרי לשניים ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הסוכר. מבשלים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. מעבירים את הסיר לאש הקטנה ומכסים במכסה. מבשלים כ-חצי שעה ומערבבים מדי פעם. לאחר חצי שעה מוסיפים בערך שליש כוס מים רותחים ומערבבים.
  4. מוסיפים את השמנת ואת המלח והפלפל ומערבבים. מבשלים עם מכסה עוד 5 דקות.
  5. מוסיפים 1/3 כוס וודקה ומבשלים עוד דקה או שתיים עם מכסה פתוח (לא חייבים, אבל משדרג את הרוטב פלאים).
  6. אם אוהבים את הרוטב חלק מאוד ניתן לטחון אותו בבלנדר מוט וגם לסנן.
  7. מוסיפים את הפסטה ומערבבים. מגישים עם גבינה מגוררת מעל.

    רוטב רוזה מפונק ומפנק
    רוטב רוזה מפונק ומפנק

 

הערות

  • לא חובה להוסיף את הוודקה, אבל כדאי. אל תדאגו בקשר לאלכוהול, הוא מתנדף בבישול.
  • ניתן להחליף את הוודקה בערק ואז תקבלו רוטב "אניסי" יותר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רוטב לפסטה – רוטב עגבניות רוזה מוקרם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות