רון יוחננוב מכין אושפלוב מושלם עם פטנט מקצר דרך ומשנה עולם

רון יוחננוב מכין גרסה פשוטה וקלה להכנה של אושפלוב פטנט. אותם הטעמים, מעט שמן, וכל כך טעים שכמעט ולא תרגישו את ההבדל. רק אל תראו את המתכון לאף סבתא בוכרית
רון יוחננוב מכין גרסה פשוטה וקלה להכנה של אושפלוב פטנט. אותם הטעמים, מעט שמן, וכל כך טעים שכמעט ולא תרגישו את ההבדל. רק אל תראו את המתכון לאף סבתא בוכרית
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
35 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    526
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 526.4 קק״ל 2105.7 קק״ל
    פחמימות 31.4 גרם 125.6 גרם
    שומן 19.1 גרם 76.3 גרם
    נתרן 1430.8 מ״ג 5723.0 מ״ג
    חלבון 54.1 גרם 216.5 גרם
    סיבים תזונתיים 9.0 גרם 36.0 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 12.4 גרם
    כולסטרול 193.0 מ״ג 771.9 מ״ג
    סידן 105.7 מ״ג 422.7 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 21.5 מ״ג
    אשלגן 1143.4 מ״ג 4573.4 מ״ג
    אבץ 5.8 מ״ג 23.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    526
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 526.4 קק״ל 2105.7 קק״ל
    פחמימות 31.4 גרם 125.6 גרם
    שומן 19.1 גרם 76.3 גרם
    נתרן 1430.8 מ״ג 5723.0 מ״ג
    חלבון 54.1 גרם 216.5 גרם
    סיבים תזונתיים 9.0 גרם 36.0 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 12.4 גרם
    כולסטרול 193.0 מ״ג 771.9 מ״ג
    סידן 105.7 מ״ג 422.7 מ״ג
    ברזל 5.4 מ״ג 21.5 מ״ג
    אשלגן 1143.4 מ״ג 4573.4 מ״ג
    אבץ 5.8 מ״ג 23.2 מ״ג
    סגור

כבר שנים, שבכל פעם מחדש כשאני מעלה תמונה של אושפלוב ברשתות החברתיות, מגיעות אלי המון שאלות של סקרנים “איך עשית את זה?”
תמיד כשאני מתאר את אופן ההכנה, 70% מהאנשים מגיבים ברתיעה, מסובך להם, ובצדק.
 

מנת האושפלוב הבוכרית הצליחה להעמיד רף קושי גבוה בגלל מורכבותה.
הבישול של האושפלוב מתבצע בצורה של שכבות שמצריך להכיר היטב את הטכניקה, אופן התיבול המיוחד, כמות השומן הנחוצה, צורת החיתוך ובעיקר ההפרדה של השכבות ואופן הגשתו.

 

חשבתי וחשבתי וניסיתי להבין איך אפשר ליהנות ממנת אושפלוב טובה מבלי להסתבך עם הטכניקה המורכבת שבהכנתו כך שכך אחד יוכל להכין בבית.

כיאה למתכונים המפורסמים בעולם, שנולדו בטעות, או במקרה שלי מתוך מחשבה של איך לפשט נולד לו מתכון לאושפלוב מהיר! אותם הטעמים, מעט שמן, עם עוף וכל כך טעים שכמעט ולא תרגישו את ההבדל. האושפלוב המהיר מעט “מעורבב” יותר במתכון הזה אבל אני נשבע – זה יוצא מושלם!  אם במקרה יש לידכם סבתא בוכרית היא כנראה תרים גבה, ותטען שאושפלוב זה לא, אבל בואו נעשה ניסוי – תכינו את המנה ואל תספרו לסבתא, תנו לה לטעום ויש לי הרגשה שנצליח להפתיע אותה. 

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
35 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מערבבים בקערה גדולה את האורז עם הגזר, בצל וחומוס ומעבירים לתבנית חסינת אש שמתאימה לתנור, אפשר גם בסוטאז’. (נמוך ורחב)
  3.  מוסיפים את התבלינים יחד עם השמן והמים באותה קערה ומערבבים היטב. מכניסים את העוף שיספוג את הטעמים. 
  4. מוציאים את העוף ומניחים מעל האורז.
  5. יוצקים מעל את המים המתובלים שנשארו בקערה, מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומניום ואופים למשך שעה. 
  6. מסירים את הכיסוי ומשחימים במשך כ- 10-15 בתכנית גריל עד שהעוף זהוב ויפה. 
מכינים את כל המרכיבים
מכינים את כל המרכיבים
שמים בקערה גדולה את האורז עם הירקות והחומוס
שמים בקערה גדולה את האורז עם הירקות והחומוס
מעבירים לסיר שמתאים לתנור
מעבירים לסיר שמתאים לתנור
רק אל תגלו לסבתא הבוכרית
רק אל תגלו לסבתא הבוכרית… (חבל שיוציאו אתכם מהירושה)

אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!

לבירורים: 052-4597318

מחכה לכם גם באינסטגרם שלי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רון יוחננוב מכין אושפלוב מושלם עם פטנט מקצר דרך ומשנה עולם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (28)

Avatar

    Avatar
    תמר

    וואו זה מתכון שאני אוהבת. כמה דקות הכנה ויוצאת מנה פשוט מדהימה. תודה רון, זה נכנס למתכונים הקבועים שלי בוודאות!!

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה, תמר, כיף מאוד לקרוא!

    Avatar
    לירון

    עשיצי אחד לאחד מה שרשום במתכון.. הבצל עדיין חי ותבנית מלאה מים.. לא מצליחה להבין מה התפספס

      Avatar
      מערכת Foody

      היי לירון, האם השתמשת באורז אחר ממה שרשום במתכון?

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות