הכי בצ’יק – ריזוטו טבעוני עם פתיתים ופטריות של שי-לי ליפא

ריזוטו טבעוני שמכינים בחצי שעה, עם פתיתים, פטריות שמפיניון וציר פטריות מיובשות. הריזוטו שומר על מרקם קרמי וקטיפתי וטעם אומאמי משגע
ריזוטו טבעוני שמכינים בחצי שעה, עם פתיתים, פטריות שמפיניון וציר פטריות מיובשות. הריזוטו שומר על מרקם קרמי וקטיפתי וטעם אומאמי משגע
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    236
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 235.6 קק״ל 471.3 קק״ל
    פחמימות 25.4 גרם 50.8 גרם
    שומן 10.8 גרם 21.6 גרם
    נתרן 1560.4 מ״ג 3120.8 מ״ג
    חלבון 5.2 גרם 10.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 4.3 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 2.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 15.2 מ״ג 30.4 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 0.7 מ״ג
    אשלגן 93.7 מ״ג 187.3 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    236
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 235.6 קק״ל 471.3 קק״ל
    פחמימות 25.4 גרם 50.8 גרם
    שומן 10.8 גרם 21.6 גרם
    נתרן 1560.4 מ״ג 3120.8 מ״ג
    חלבון 5.2 גרם 10.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 4.3 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 2.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 15.2 מ״ג 30.4 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 0.7 מ״ג
    אשלגן 93.7 מ״ג 187.3 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מערבבים בסיר קטן פטריות מיובשות ומים רותחים ושומרים מכוסה כ-15 דקות.
  2. מסננים אך שומרים את הנוזל בצד, וחותכים את הפטריות לרצועות דקות.
  3. קוצצים דק את הבצל ופורסים את פטריות השמפיניון לרצועות דקות.
  4. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ופטריות ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל והפטריות רכים.
  5. מוסיפים פתיתים ויין, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-2 דקות, עד שהיין התאדה.
  6. מוסיפים מצקת מהציר ומבשלים תוך כדי בחישה, עד שהנוזל נספג.
  7. ממשיכים להוסיף ציר חם בהדרגה, עד שהפתיתים בדרגת אל-דנטה (כ-10 דקות). ייתכן שהפתיתים יהיו מוכנים לפני שהציר הסתיים, לכן יש לטעום ולבדוק אם הם מוכנים. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. קוצצים את העירית, מפזרים מעל המנה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכי בצ’יק – ריזוטו טבעוני עם פתיתים ופטריות של שי-לי ליפא

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות