ריזוטו פרווה? כן! ריזוטו נימוח עם פטריות ואפונה
מנה עיקרית טבעונית וטעימה לארוחת צהריים או ערב זוגית - ריזוטו רך ועדין מבושל ביין לבן וציר ירקות עם אפונה ירוקה ופטריות שמפיניון
מנה עיקרית טבעונית וטעימה לארוחת צהריים או ערב זוגית - ריזוטו רך ועדין מבושל ביין לבן וציר ירקות עם אפונה ירוקה ופטריות שמפיניון
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 500.9 קק״ל 1001.8 קק״לפחמימות 10.2 גרם 20.4 גרםשומן 43.4 גרם 86.7 גרםנתרן 1602.9 מ״ג 3205.8 מ״גחלבון 13.2 גרם 26.4 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 2.0 גרםשומן רווי 15.4 גרם 30.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.0 מ״ג 66.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 186.4 מ״ג 372.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות501
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 500.9 קק״ל 1001.8 קק״לפחמימות 10.2 גרם 20.4 גרםשומן 43.4 גרם 86.7 גרםנתרן 1602.9 מ״ג 3205.8 מ״גחלבון 13.2 גרם 26.4 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 2.0 גרםשומן רווי 15.4 גרם 30.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.0 מ״ג 66.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 186.4 מ״ג 372.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 501 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
50 גרם מזולה בטעם חמאה
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןחתוכות לקוביות
-
1 כוס אורז ריזוטו
-
2 כוסות מים
-
2 כוסות ציר ירקותאו שתי כוסות מים נוספות
-
1/2 כוס יין לבן יבש
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
-
1 כוס אפונה טרייהאו קפואה
-
50 גרם מזולה בטעם חמאה
-
1 גבעול בצל ירוקחתוך לטבעות
אופן הכנה
- מחממים את המזולה במחבת גדולה ורחבה ומאדים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהן מתחילות להתכווץ ולהזהיב.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
- מוסיפים 1/2 כוס נוזלים, מערבבים וממשיכים לבשל, תוך ערבוב, עד שהם נספגים.
- מוסיפים את הנוזלים בנגלות של חצי כוס, נגלה הבאה רק אחרי שהקודמת נספגת, וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שכל הנוזלים נספגים.
- מוסיפים את היין והאפונה, מתבלים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 3 דקות.
- מוסיפים את המזולה והבצל הירוק, מערבבים ומבשלים עוד דקה, עד שהמזולה נמסה.
- טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים את המזולה במחבת גדולה ורחבה ומאדים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהן מתחילות להתכווץ ולהזהיב.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
- מוסיפים 1/2 כוס נוזלים, מערבבים וממשיכים לבשל, תוך ערבוב, עד שהם נספגים.
- מוסיפים את הנוזלים בנגלות של חצי כוס, נגלה הבאה רק אחרי שהקודמת נספגת, וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שכל הנוזלים נספגים.
- מוסיפים את היין והאפונה, מתבלים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 3 דקות.
- מוסיפים את המזולה והבצל הירוק, מערבבים ומבשלים עוד דקה, עד שהמזולה נמסה.
- טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן