רקע יטבתה

שבלול תרד ללא גלוטן: בורקס דפי אורז במילוי תרד וגבינות

השבלול הממולא הזה הוא עוד גרסה לבורקס דפי אורז ששיגע את המדינה! טעים, פריך ובהרבה פחות קלוריות מכל בצקי הבורקס
השבלול הממולא הזה הוא עוד גרסה לבורקס דפי אורז ששיגע את המדינה! טעים, פריך ובהרבה פחות קלוריות מכל בצקי הבורקס
  • נטע ליבנה
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    786
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 786.0 קק״ל 1572.0 קק״ל
    פחמימות 49.8 גרם 99.7 גרם
    שומן 51.4 גרם 102.8 גרם
    נתרן 3564.2 מ״ג 7128.4 מ״ג
    חלבון 50.7 גרם 101.4 גרם
    סיבים תזונתיים 10.1 גרם 20.2 גרם
    שומן רווי 24.8 גרם 49.5 גרם
    כולסטרול 220.3 מ״ג 440.5 מ״ג
    סידן 1336.1 מ״ג 2672.2 מ״ג
    ברזל 15.9 מ״ג 31.8 מ״ג
    אשלגן 2089.2 מ״ג 4178.4 מ״ג
    אבץ 6.4 מ״ג 12.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    786
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 786.0 קק״ל 1572.0 קק״ל
    פחמימות 49.8 גרם 99.7 גרם
    שומן 51.4 גרם 102.8 גרם
    נתרן 3564.2 מ״ג 7128.4 מ״ג
    חלבון 50.7 גרם 101.4 גרם
    סיבים תזונתיים 10.1 גרם 20.2 גרם
    שומן רווי 24.8 גרם 49.5 גרם
    כולסטרול 220.3 מ״ג 440.5 מ״ג
    סידן 1336.1 מ״ג 2672.2 מ״ג
    ברזל 15.9 מ״ג 31.8 מ״ג
    אשלגן 2089.2 מ״ג 4178.4 מ״ג
    אבץ 6.4 מ״ג 12.8 מ״ג
    סגור

מאפה שבלול מושלם מדפי אורז שמתאים לארוח חגיגי או לבראנץ’ טעים וכיפי. הוא גם ללא גלוטן וגם קליל הכנה ובאמת שכל אחד יכול להכין אותו. גם אם זו הפעם הראשונה שאתם מתעסקים עם דפי אורז, תגלו שזה ממש פשוט וקל והתוצאה קריספית וטעימה בשגעון.

עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

דפי אורז ובלילה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מחממים מחבת רחבה עם עלי התרד ומעט שמן ומבשלים עד לריכוך.
  3. מוסיפים שמנת, גבינה מגורדת ותבלינים ומבשלים עוד 5-6 דקות, אם צריך להסמיך את התערובת מוסיפים 2-3 כפות קמח.
  4. מורידים מהאש ומניחים בצד להצטנן.
  5. מכינים את הבלילה לטבילת דפי האורז: טורפים בקערה רחבה ביצה, מים, סילאן ומלח.
  6. מכינים משטח עבודה רחב: משמנים אותו בשמן כדי שדפי האורז לא ידבקו אליו.
  7. טובלים דף אורז בבלילה ומניחים על המשטח המשומן. חוזרים על הפעולה ומניחים את הדף הבא כך שיחפוף מעט את הדף הראשון ושוב עם הדף שלישי.
  8. בעזרת כפית, שמים שורה מהמילוי לאורך הדפים ומגלגלים לגליל. את הגליל מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית אפייה.
  9. מכינים עוד גליל של דפי אורז ומניחים אותו בהמשך של השבלול הראשון כך שהשבלול יגדל.
  10. חוזרים על סדר הפעולות שוב עד שמתקבל שבלול גדול ויפה (או שני שבלולים).
  11. מברישים את השבלול בשמן זית, מקשטים בשומשום ומכניסים לתנור החם למשך 20 דקות או עד שהמאפה מזהיב.

    בורקס דפי אורז. צילום: נטע ליבנה
    בורקס דפי אורז. צילום: נטע ליבנה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שבלול תרד ללא גלוטן: בורקס דפי אורז במילוי תרד וגבינות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    נעמי ברדה

    האם לכל מתכון יש סרטון הכנה? אם כן היכן ניתן לצפות בו?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נעמי, לא לכל מתכון יש סרטון הכנה. אם יש סרטון, ניתן למצוא אותו בתוך המתכון עצמו, למתכון הספציפי הזה אין סרטון.
      כל הסרטונים של פודי גם נמצאים בערוץ היוטיוב של פודי:
      https://www.youtube.com/@foodyil

קטגוריות

אביזרים

טכניקות