סנו רקע

שברו את הרשת! לחמניות שום עסיסיות

לחמניות שום כאלו עוד לא טעמתם! לחמניות נימוחות, מריחות וטעימות בתיבול של שום, עשבים ושמן זית. תוספת מושלמת לכל ארוחה ולכל שעה ביום
לחמניות שום כאלו עוד לא טעמתם! לחמניות נימוחות, מריחות וטעימות בתיבול של שום, עשבים ושמן זית. תוספת מושלמת לכל ארוחה ולכל שעה ביום
  • מלי מאירוב
שמרו
כשר
232 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    418
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 418.0 קק״ל 4179.7 קק״ל
    פחמימות 40.3 גרם 402.6 גרם
    שומן 25.8 גרם 257.9 גרם
    נתרן 490.0 מ״ג 4900.0 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 66.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 17.7 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 35.7 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 31.2 מ״ג 312.4 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 16.4 מ״ג
    אשלגן 115.0 מ״ג 1150.1 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    418
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 418.0 קק״ל 4179.7 קק״ל
    פחמימות 40.3 גרם 402.6 גרם
    שומן 25.8 גרם 257.9 גרם
    נתרן 490.0 מ״ג 4900.0 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 66.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 17.7 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 35.7 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 31.2 מ״ג 312.4 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 16.4 מ״ג
    אשלגן 115.0 מ״ג 1150.1 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
232 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

תערובת שום ותבלינים

הברשה


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר (ניתן גם ללוש ביד) שמים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר והדבש ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים הפושרים, רבע כוס שמן זית כפית מלח ומתחילים ללוש - במידה ויש צורך להוסיף עוד מים, הוסיפו בטפטופים כדי להמנע מהוספת מים מיותרת - הבצק צריך להיות טיפונת דביק. טיפ: תמיד תתחילו עם פחות מים ותוסיפו לאט לאט, תמיד ובכל מתכון.
  3. לשים 10 דקות, מכסים לרבע שעה ולשים שוב במשך דקה.
  4. יוצרים מהבצק כדור, משמנים ומלטפים כך שהשמן יגיע לכל המקומות, מניחים בקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה של 45 דקות.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים קטנטנים. משטחים כל כדור בעזרת האצבעות על משטח משומן קלות ומגלגלים 2 גלגולים, כך שתיווצר לנו מעין לחמנייה שמנמנה.
  6. מניחים בתבנית מצופה בסנו סושי- נייר אפייה טבעי ללא מרווחים ומכסים למשך 50 דקות.
  7. מכינים את תערובת השום: מערבבים בצלחת 3/4 כוס שמן זית יחד עם הכורכום, השום הכתוש, חצי כפית מלח, הפטרוזיליה הקצוצה, השמיר הקצוץ וכפית זעתר (לא חובה).
  8. מוציאים רבע מכמות תערובת השום לקערה נפרדת.
  9. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  10. לאחר שהבצק תפח מברישים בביצה ומכניסים לתנור עד להזהבה.
  11. מוציאים מהתנור ומברישים את הלחמניות תערובת השום והתבלינים. מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.
  12. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת למשך 20 דקות. לפני ההגשה מורחים את יתרת תערובת השום והתבלינים ששמרנו בצד.
עוד מתכונים של לחמניות שאתם חייבים להכין:
שברו את הרשת! לחמניות שום עסיסיות

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    איציק אטיאס

    מושלם ,רך,שמיימי

    Avatar
    Maayan Rosenberg

    אמאלה נדיר !!!! מכינה כבר 3 ימים ברצף

    Avatar
    אורלי דוד

    מתכון מעולה, רך וטעים מאד!

הצג עוד

תגובות (169)

Avatar

    Avatar
    הודיה

    הכנתי למשלוח מנות ויצא מעולה ממש! מתכון אליפות, תודה!!

    Avatar
    יהונתן

    אחרי כמה ניסיונות כושלים, למדתי שאי אפשר לחפף עם זמני ההתפחה ושבניגוד למה שרשום במתכון פה, עדיף להוסיף את תערובת השום רק בסוף כי אז כל הלחם לא יתבשל טוב ויהיה ספוג בשמן

      Avatar
      שירה

      היי, אפשר עם קמח כוסמין לבן?…

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שירה, כן, אפשר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות