שוק טלה בתנור עם ירקות שורש ועשבי תיבול

מחפשים מתכון למנת אירוח מרשימה וטעימה לשולחן הפסח? תמרה אהרוני מכינה שוק טלה בתנור עם ירקות שורש ברוטב עשבי תיבול שתגנוב את ההצגה
מחפשים מתכון למנת אירוח מרשימה וטעימה לשולחן הפסח? תמרה אהרוני מכינה שוק טלה בתנור עם ירקות שורש ברוטב עשבי תיבול שתגנוב את ההצגה
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    619
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 619.2 קק״ל 4953.9 קק״ל
    פחמימות 52.6 גרם 421.0 גרם
    שומן 27.6 גרם 220.7 גרם
    נתרן 592.4 מ״ג 4739.2 מ״ג
    חלבון 12.0 גרם 96.0 גרם
    סיבים תזונתיים 26.2 גרם 209.2 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 34.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 549.8 מ״ג 4398.4 מ״ג
    ברזל 6.1 מ״ג 48.8 מ״ג
    אשלגן 3722.8 מ״ג 29782.1 מ״ג
    אבץ 84.5 מ״ג 675.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    619
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 619.2 קק״ל 4953.9 קק״ל
    פחמימות 52.6 גרם 421.0 גרם
    שומן 27.6 גרם 220.7 גרם
    נתרן 592.4 מ״ג 4739.2 מ״ג
    חלבון 12.0 גרם 96.0 גרם
    סיבים תזונתיים 26.2 גרם 209.2 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 34.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 549.8 מ״ג 4398.4 מ״ג
    ברזל 6.1 מ״ג 48.8 מ״ג
    אשלגן 3722.8 מ״ג 29782.1 מ״ג
    אבץ 84.5 מ״ג 675.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

שוק טלה

ירקות שורש

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את שוק הטלה: מחממים תנור ל-250 מעלות.
  2. בעזרת סכין קטנה וחדה יוצרים בשוק טלה חריצים אלכסוניים מכל הצדדים.
  3. קולפים את שיני השום וקוצצים דק את עלי המרווה.
  4. נועצים בכל חריץ שן שום.
  5. מערבבים בקערית את השמן זית, תימין, מרווה מלח ופלפל שחור ומורחים את התערובת בצורה אחידה על כל השוק.
  6. מכינים את הירקות: קולפים את השורש פטרוזיליה וחוצים לאורך. קולפים את השורש סלרי וחותכים לרבעים. קולפים את הגזרים וחוצים לאורך.
  7. חוצים את השומר לאורכו. קולפים את הלפתות וחותכים לרבעים. קולפים את בצלי השאלוט וחוצים את ראש השום לרוחבו.
  8. בתבנית צלייה גדולה מסדרים את הירקות.
  9. מזלפים על הירקות שמן זית ומערבבים היטב עם הידיים כך שכל הירקות יהיו משומנים היטב.
  10. מניחים את השוק על הירקות ואופים בתנור 20 דקות עד שהשוק משחימה יפה.
  11. מכינים את הרוטב: קולפים וכותשים את שיני השום.
  12. בסיר קטן שמים את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
  13. כשהרוטב רותח יוצקים אותו לתבנית עם הירקות והשוק טלה ומכסים בנייר כסף.
  14. צולים בתנור במשך 20 דקות על חום גבוה.
  15. מנמיכים את החום של התנור ל-180 מעלות וצולים ארבע שעות.

 

צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות

הערות

  • אפשר להשתמש במד טמפרטורה לבדיקת מידת העשייה של השוק טלה: נועצים את המד טמפרטורה במרכז השוק עד לחצי העומק של השוק. כשהטמפרטורה מגיעה ל-60-65 השוק מוכנה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שוק טלה בתנור עם ירקות שורש ועשבי תיבול

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    ורדה כהן

    הכנתי שוק טלה עפי המתכון .לאחר שהזמן הכתוב הסתיים עדיין השוק והירקות לא מוכנים .ב120 מעלות זה גם לא יהיה מוכן..תדייקו בבקשה כי סתם הרס לי את הארוחה

      Avatar
      מערכת Foody

      צר לנו לשמוע. לעיתים יש הבדלים בין תנורים שונים. את השוק יש לצלות 20 דקות בחום גבוה ואחר כך שעתיים נוספות בחום נמוך. מקוים שבפעם הבאה זה יצליח. שנה טובה (:

      Avatar
      ליאור נועם

      בערב חג פסח אותו הדבר קרה לי, הלכתי לפי המתכון ולאחר שעתיים כולם ממתינים בשולחן לאוכל והבשר לא מוכן. וכן צליתי אותו למשך 20 דקוב בחום גבוה לפני. הטעמים נפלאים, אבל פעם הבאה אני אכניס לפחות למשך 4 שעות.

      Avatar
      מערכת Foody

      ליאור שלום,
      אנחנו מתנצלים על התקלה. עדכנו כעת את הוראות הצלייה בתנור, כמו גם את הזמנים.
      תודה רבה על עירור תשומת הלב ושבוע טוב

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות