שושני תפוחי עץ ובצק עלים

מחפשים קינוח מהיר ופשוט להכנה לארוחת ראש השנה? ישראל אהרוני מכין שושני תפוחי עץ ובצק עלים שירשימו את כל האורחים
מחפשים קינוח מהיר ופשוט להכנה לארוחת ראש השנה? ישראל אהרוני מכין שושני תפוחי עץ ובצק עלים שירשימו את כל האורחים
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    600
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 599.8 קק״ל 4798.2 קק״ל
    פחמימות 108.3 גרם 866.5 גרם
    שומן 21.4 גרם 171.2 גרם
    נתרן 403.2 מ״ג 3225.3 מ״ג
    חלבון 11.4 גרם 91.3 גרם
    סיבים תזונתיים 6.1 גרם 49.1 גרם
    שומן רווי 6.4 גרם 51.0 גרם
    כולסטרול 26.9 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 28.6 מ״ג 229.1 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 40.3 מ״ג
    אשלגן 270.7 מ״ג 2165.7 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    600
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 599.8 קק״ל 4798.2 קק״ל
    פחמימות 108.3 גרם 866.5 גרם
    שומן 21.4 גרם 171.2 גרם
    נתרן 403.2 מ״ג 3225.3 מ״ג
    חלבון 11.4 גרם 91.3 גרם
    סיבים תזונתיים 6.1 גרם 49.1 גרם
    שומן רווי 6.4 גרם 51.0 גרם
    כולסטרול 26.9 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 28.6 מ״ג 229.1 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 40.3 מ״ג
    אשלגן 270.7 מ״ג 2165.7 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סירופ

תערובת סוכר וקינמון


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חוצים את התפוחים ופורסים דק בעזרת סכין חדה או מנדולינה.
  3. מרתיחים מים בסיר גדול, וברתיחה מבשלים את פלחי התפוחים דקה. מסננים בזהירות.
  4. ממיסים במחבת חמאה, סוכר, תמצית וניל, מיץ וקליפת לימון. מערבבים מעט ומסירים מהאש.
  5. חותכים את הבצק לרצועות של 25 ס”מ על 4 ס”מ. מורחים את רצועות הבצק בסירופ בעזרת מברשת סיליקון.
  6. מפזרים מעט מתערובת הסוכר והקינמון מעל הרצועות.
  7. מסדרים את פרוסות התפוחים על הרצועות בחפיפה כך שחציין מבצבץ החוצה מעבר לרצועה, ואז מקפלים את רצועת הבצק מעל פרוסות התפוחים.
  8. מגלגלים את לשבלול, מניחים את שבלולי הבצק בתבנית ומורחים שוב בסירופ.
  9. אופים בתנור החם 30 דקות.
  10. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שושני תפוחי עץ ובצק עלים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    טליה מנחם

    אפשר להחליף את הבצק עלים בבצק פריך?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי טלי, ייצא מתכון שונה לגמרי, אבל אפשרי

      Avatar
      ציפי

      אפשר לשמור בהקפאה?אם כן, לכמה זמן?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר חודשיים בקופסה אטומה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות