שיפודי כרובית צלויים בגריל בטעם מעולה!

מתכון מנצח לצמחונים וגם למי שלא - שיפודי כרובית צלויים בגריל, מצופים ברוטב מתקתק וחריף, לארוחת צהריים נפלאה!
מתכון מנצח לצמחונים וגם למי שלא - שיפודי כרובית צלויים בגריל, מצופים ברוטב מתקתק וחריף, לארוחת צהריים נפלאה!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    275
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 275.3 קק״ל 1376.4 קק״ל
    פחמימות 27.4 גרם 137.0 גרם
    שומן 16.8 גרם 84.2 גרם
    נתרן 352.2 מ״ג 1760.8 מ״ג
    חלבון 7.2 גרם 35.9 גרם
    סיבים תזונתיים 5.7 גרם 28.7 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 10.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 74.2 מ״ג 370.8 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 12.2 מ״ג
    אשלגן 808.1 מ״ג 4040.3 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    275
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 275.3 קק״ל 1376.4 קק״ל
    פחמימות 27.4 גרם 137.0 גרם
    שומן 16.8 גרם 84.2 גרם
    נתרן 352.2 מ״ג 1760.8 מ״ג
    חלבון 7.2 גרם 35.9 גרם
    סיבים תזונתיים 5.7 גרם 28.7 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 10.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 74.2 מ״ג 370.8 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 12.2 מ״ג
    אשלגן 808.1 מ״ג 4040.3 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

שיפודים

הגשה


אופן הכנה

  1. בישול מקדים: שמים את פרחי הכרובית בקערה מתאימה למיקרו ומוסיפים 2 כפות מים.
  2. מעבירים לתנור שמופעל במצב מיקרו למשך 5 דקות ומחממים (על מנת לרכך מעט את הכרובית).
  3. מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור, רוטב הסויה ורוטב הצ’ילי המתוק.
  4. מעבירים את פרחי הכרובית לשקית ניילון, מוסיפים את תערובת הצ’ילי.

    שיפודי כרובית 5
    מורחים בעזרת מברשת את הכרוביות ברוטב.

  5. סוגרים את השקית (או קושרים)  מנערים ומשהים למשך כ-30 דקות.
  6. מכינים את הרוטב: על כיריים מחממים שמן שומשום בסיר קטן, מוסיפים את השום מערבבים במשך דקה.
  7. מוסיפים את יתר חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהרוטב מתעבה ומסמיך. מסירים מהאש.

    שיפודי כרובית 4
    מפזרים מעט שומשום ובצל ירוק.

  8. מחממים את התנור לתוכנית גריל.
  9. מוציאים את פרחי הכרובית ומשפדים על שיפודים.
  10. צולים את השיפודים במשך 15-20 עד שמתרככים ומזהיבים קלות.
  11. מוציאים את השיפודים מהתנור,  מורחים בעזרת מברשת את הכרוביות ברוטב וצולים כ-5-10 דקות נוספות לצבע זהוב וקרמלי.
  12. מפזרים מעט שומשום ובצל ירוק ומגישים.
שיפודי כרובית 3
שיפודי כרובית. צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שיפודי כרובית צלויים בגריל בטעם מעולה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות