שקשוקה אמאל’ה! וקראנץ תרד אבאל’ה!

שילוב משמיים! קראנץ תרד מפנק של אמיר יחד עם שקשוקה מלאה בטעמים של יונית. שיוצרים יחד ארוחה מושלמת שכל אחד היה שמח לאכול בכל שעות היום
שילוב משמיים! קראנץ תרד מפנק של אמיר יחד עם שקשוקה מלאה בטעמים של יונית. שיוצרים יחד ארוחה מושלמת שכל אחד היה שמח לאכול בכל שעות היום
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    457
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 456.9 קק״ל 1827.7 קק״ל
    פחמימות 23.7 גרם 94.9 גרם
    שומן 32.3 גרם 129.3 גרם
    נתרן 2136.9 מ״ג 8547.7 מ״ג
    חלבון 24.5 גרם 98.1 גרם
    סיבים תזונתיים 7.7 גרם 30.8 גרם
    שומן רווי 5.9 גרם 23.4 גרם
    כולסטרול 517.0 מ״ג 2067.8 מ״ג
    סידן 240.4 מ״ג 961.5 מ״ג
    ברזל 7.9 מ״ג 31.6 מ״ג
    אשלגן 1286.3 מ״ג 5145.1 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    457
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 456.9 קק״ל 1827.7 קק״ל
    פחמימות 23.7 גרם 94.9 גרם
    שומן 32.3 גרם 129.3 גרם
    נתרן 2136.9 מ״ג 8547.7 מ״ג
    חלבון 24.5 גרם 98.1 גרם
    סיבים תזונתיים 7.7 גרם 30.8 גרם
    שומן רווי 5.9 גרם 23.4 גרם
    כולסטרול 517.0 מ״ג 2067.8 מ״ג
    סידן 240.4 מ״ג 961.5 מ״ג
    ברזל 7.9 מ״ג 31.6 מ״ג
    אשלגן 1286.3 מ״ג 5145.1 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קראנץ תרד

שקשוקה


אופן הכנה

  1. מכינים את הקראנץ תרד: פותחים את הבצק על משטח העבודה.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו.
  3. קוצצים את התרד ומפזרים על הבצק יחד עם מעט מלח ומגלגלים לגליל, חותכים את הגליל באמצע לאורכו וקולעים את שני חלקי הבצק (כמו חבל).
  4. חותכים באמצע כך שיתקבלו לנו 2 מאפים, מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
  5. מורחים את המאפים בביצה ומפזרים עוד מלח גס מעל.
  6. מכניסים לאפייה של 25 דקות בתנור שחומם מראש.

    קראנץ תרד של אמיר דן. צילום: שניר גואטה
    קראנץ תרד של אמיר דן. צילום: שניר גואטה

  7. מכינים את השקשוקה: שמים שמן זית בתחתית המחבת, מכניסים את הפלפלים ומטגנים כ-2-3 דקות.
  8. מוסיפים את התרד, מערבבים ומטגנים עד שהפלפלים מתחילים להתרכך.
  9. מוסיפים את השום, מערבבים קלות, אחרי דקה מוסיפים את העגבניות החתוכות של מוטי.
  10. כשהשקשוקה מתחילה לבעבע מוסיפים כף רסק עגבניות של מוטי, מערבבים בעדינות ומבשלים כמה דקות נוספות.
  11. כאשר הנוזלים התאדו והעגבניות, התרד והפלפלים התבשלו מוסיפים כפית מלח ופלפל, כף פפריקה אדומה. מערבבים היטב.
  12. במידה וחסרים לכם נוזלים ואתם רואים שהשקשוקה יבשה, תוסיפו מעט מים. השקשוקה צריכה להיות רכה ועסיסית לא קשה - מבשלים עוד כ-10 דק.
  13. זמן להכניס ביצים: יוצרים גומה בתוך תערובת השקשוקה ומכניסים ביצה אחר ביצה, מכסים את המחבת עד שהביצים מוכנות (לפי מידת העשייה האהובה עליכם), מפזרים קצת פטרוזיליה לקישוט ומגישים.

    השקשוקה של יונית צוקרמן. צילום: שניר גואטה
    השקשוקה של יונית צוקרמן. צילום: שניר גואטה

  14. מגישים: מגישים את השקשוקה יחד עם הקראנץ תרד ואוכלים יחד!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שקשוקה אמאל’ה! וקראנץ תרד אבאל’ה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות