שתי קלאסיקות במנה אחת: חציל בטחינה וסלט קצוץ

סלט הירקות הקצוץ הוא הדי אן איי שלנו הישראלים, אמלי פינק במתכון הכי ישראלי שיש לסלט קצוץ בצירוף שניים מהסממנים הכי ישראלים – הטחינה והחציל!
סלט הירקות הקצוץ הוא הדי אן איי שלנו הישראלים, אמלי פינק במתכון הכי ישראלי שיש לסלט קצוץ בצירוף שניים מהסממנים הכי ישראלים – הטחינה והחציל!
  • אמלי פינק
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    436
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 435.7 קק״ל 1742.8 קק״ל
    פחמימות 27.7 גרם 110.8 גרם
    שומן 35.8 גרם 143.3 גרם
    נתרן 2457.0 מ״ג 9828.1 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 23.5 גרם
    סיבים תזונתיים 11.4 גרם 45.4 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 19.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 83.6 מ״ג 334.5 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 1052.8 מ״ג 4211.3 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    436
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 435.7 קק״ל 1742.8 קק״ל
    פחמימות 27.7 גרם 110.8 גרם
    שומן 35.8 גרם 143.3 גרם
    נתרן 2457.0 מ״ג 9828.1 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 23.5 גרם
    סיבים תזונתיים 11.4 גרם 45.4 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 19.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 83.6 מ״ג 334.5 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 1052.8 מ״ג 4211.3 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור

בישראל יש קטע כזה סביב הארוחות בוקר של בתי קפה.
תמיד מגיעות השאלות שונות ומשונות כמו: איזה סוג של ביצים תרצה? איזו שתייה חמה /קרה? ואז מגיע הדובדבן שבקצפת *ה*סלט! כן, כן הסלט הזה מלווה אותנו הישראלים, למעשה כמעט בכל מקום ובכל זמן.

כשהבעל חותך סלט בערב לארוחת ערב ״קלילה״, כשהדודה מביאה סלט קצוץ ל״על האש״ של יום העצמאות, הוא פוגש אותנו גם בים/ בריכה בקיץ יחד עם הפיתה והשקשוקה ובקיצור, אין מה לעשות זה בדי אן איי שלנו.

הפעם החלטתי לצרף לסלט הקצוץ שניים מהסממנים הכי ישראלים עבורי – הטחינה והחציל!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

טחינה

סלט


אופן הכנה

  1. מכינים את הטחינה: מניחים בכוס מים רותחים את עשבי תיבול, משרים מעט ומקררים.
  2. מסננים את עשבי התיבול שהשרנו מהמים, מערבבים עם טחינה עד לקבלת מרקם רצוי, מתבלים בלימון, שום כתוש ומלח .
    מערבבים את עשבי התיבול עם טחינה עד לקבלת מרקם רצוי. צילום: אמלי פינק
    מערבבים את עשבי התיבול עם טחינה עד לקבלת מרקם רצוי. צילום: אמלי פינק

    מתבלים בלימון, שום כתוש ומלח. צילום: אמלי פינק
    מתבלים בלימון, שום כתוש ומלח. צילום: אמלי פינק

  3. מכינים את החציל: חותכים את החציל לאורך וחורצים חריצים לרוחב.

    חורצים לאורך וחורצים חריצים לרוחב. צילום: אמלי פינק
    חורצים לאורך וחורצים חריצים לרוחב. צילום: אמלי פינק

  4. מטגנים על אש בינונית משני הצדדים עד ש״בשר״ החציל רך ושחום.

    מטגנים עד ש״בשר״ החציל רך ושחום. צילום: אמלי פינק
    מטגנים עד ש״בשר״ החציל רך ושחום. צילום: אמלי פינק

  5. מכינים את הסלט: קוצצים את הירקות על הסכין, לאוהבי הקיצוצים שבינינו או שמכניסים הכל לסלייסר 2 שניות וסיימנו .
  6. מתבלים בלימון, שמן זית ומלח לפי הטעם (חשוב לטעום ולתקן תיבול, שיהיה טעים!)
  7. מרכיבים את המנה: בצלחת מעט עמוקה יוצרים שלולית גדולה של טחינה, מניחים מעל את החציל ומעליו מניחים סלט.
  8. בעזרת כף, לוקחים ״מיץ״ מתחתית הסלט ומשקים בעדינות מעל הסלט ומזלפים עוד קצת שמן זית.
  9. אפשר לקשט עם עשבי תיבול ופלפל שיפקה קצוץ .

    חציל וסלט קצוץ. צילום: אמלי פינק
    חציל וסלט קצוץ. צילום: אמלי פינק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שתי קלאסיקות במנה אחת: חציל בטחינה וסלט קצוץ

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות