תבשיל של קיץ: קארי טבעוני עם בטטה, חומוס וברוקולי

מתכון מצוין ופשוט להכנה לארוחה חמה וטבעונית (וגם ללא גלוטן!) - תבשיל בטטה, ברוקולי וגרגירי חומוס בקארי אדום פיקנטי, קרם קוקוס וחמאת בוטנים, שמוגש על אורז מבושל
מתכון מצוין ופשוט להכנה לארוחה חמה וטבעונית (וגם ללא גלוטן!) - תבשיל בטטה, ברוקולי וגרגירי חומוס בקארי אדום פיקנטי, קרם קוקוס וחמאת בוטנים, שמוגש על אורז מבושל
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    801
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 801.0 קק״ל 3203.9 קק״ל
    פחמימות 89.1 גרם 356.5 גרם
    שומן 39.4 גרם 157.5 גרם
    נתרן 315.5 מ״ג 1261.9 מ״ג
    חלבון 21.2 גרם 84.8 גרם
    סיבים תזונתיים 10.0 גרם 40.0 גרם
    שומן רווי 23.2 גרם 92.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 87.5 מ״ג 349.9 מ״ג
    ברזל 5.8 מ״ג 23.0 מ״ג
    אשלגן 954.9 מ״ג 3819.5 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 11.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    801
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 801.0 קק״ל 3203.9 קק״ל
    פחמימות 89.1 גרם 356.5 גרם
    שומן 39.4 גרם 157.5 גרם
    נתרן 315.5 מ״ג 1261.9 מ״ג
    חלבון 21.2 גרם 84.8 גרם
    סיבים תזונתיים 10.0 גרם 40.0 גרם
    שומן רווי 23.2 גרם 92.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 87.5 מ״ג 349.9 מ״ג
    ברזל 5.8 מ״ג 23.0 מ״ג
    אשלגן 954.9 מ״ג 3819.5 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 11.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תבשיל קארי

הגשה


אופן הכנה

  1. שמים את קוביות הבטטה במחבת גדולה, מוסיפים את המים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהבטטה מתחילה טיפה להתרכך. מסננים את המים ושומרים את הבטטה בצד.
  2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום והג’ינג’ר עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הבטטה, החומוס ופרחי הברוקולי וממשיכים לטגן תוך ערבוב, כ-2-3 דקות.

    מוסיפים את הבטטה, החומוס ופרחי הברוקולי וממשיכים לטגן. צילום: אולגה טוכשר
    מוסיפים את הבטטה, החומוס ופרחי הברוקולי וממשיכים לטגן. צילום: אולגה טוכשר

  4. שמים בקערה את קרם הקוקוס, משחת הקארי, חמאת הבוטנים ורוטב הסויה וטורפים היטב לאיחוד החומרים. אם נשארים גושים קטנים של קארי זה בסדר - הם ייעלמו בבישול.
  5. מוסיפים את הרוטב למחבת, מערבבים וממשיכים לבשל את הקארי עוד כ-15 דקות, או עד שהבטטה מתרככת, והרוטב מתחיל להסמיך. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד סויה לפי הטעם.

    טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד סויה לפי הטעם. צילום: אולגה טוכשר
    טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד סויה לפי הטעם. צילום: אולגה טוכשר

  6. שמים את הקארי על מצע אורז מבושל, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים.
  7. שומרים בכלי אטום במקרר.

הערות

  • אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום קרם קוקוס
  • הקארי עצמו יוצא מעט חריף. יחד עם אורז ניטרלי הטעם יוצא מאוזן לגמרי ורק טיפה פיקנטי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תבשיל של קיץ: קארי טבעוני עם בטטה, חומוס וברוקולי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות