סנו רקע

תענוג איטלקי במטבח הביתי: קנלוני גבינות ובטטה

קנלוני גבינות ובטטה אפויים בתנור עם רוטב בשמל עשיר שמוגשים עם בזיליקום טרי להעצמת הטעם והריח. תענוג איטלקי טעים ומרשים
קנלוני גבינות ובטטה אפויים בתנור עם רוטב בשמל עשיר שמוגשים עם בזיליקום טרי להעצמת הטעם והריח. תענוג איטלקי טעים ומרשים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3700
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3699.9 קק״ל 3699.9 קק״ל
    פחמימות 374.6 גרם 374.6 גרם
    שומן 154.9 גרם 154.9 גרם
    נתרן 6593.3 מ״ג 6593.3 מ״ג
    חלבון 186.9 גרם 186.9 גרם
    סיבים תזונתיים 20.8 גרם 20.8 גרם
    שומן רווי 86.9 גרם 86.9 גרם
    כולסטרול 365.5 מ״ג 365.5 מ״ג
    סידן 4453.4 מ״ג 4453.4 מ״ג
    ברזל 7.6 מ״ג 7.6 מ״ג
    אשלגן 3074.0 מ״ג 3074.0 מ״ג
    אבץ 11.1 מ״ג 11.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3700
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3699.9 קק״ל 3699.9 קק״ל
    פחמימות 374.6 גרם 374.6 גרם
    שומן 154.9 גרם 154.9 גרם
    נתרן 6593.3 מ״ג 6593.3 מ״ג
    חלבון 186.9 גרם 186.9 גרם
    סיבים תזונתיים 20.8 גרם 20.8 גרם
    שומן רווי 86.9 גרם 86.9 גרם
    כולסטרול 365.5 מ״ג 365.5 מ״ג
    סידן 4453.4 מ״ג 4453.4 מ״ג
    ברזל 7.6 מ״ג 7.6 מ״ג
    אשלגן 3074.0 מ״ג 3074.0 מ״ג
    אבץ 11.1 מ״ג 11.1 מ״ג
    סגור

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


קנלוני

רוטב בשמל

הגשה (אופציונלי)


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  2. מרפדים תבנית תנור בסנו סושי - נייר אפייה טבעי.
  3. מכינים את המילוי: מסדרים את פרוסות הבטטה בשכבה אחת על גבי תבנית התנור. יוצקים מעליהן קצת שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים כ-25 דקות, עד שהבטטה מתרככת. מוציאים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה. מצננים.

    קנלוני גבינות ובטטה 2
    אופים את הבטטות בתנור. צילום: שי נייבורג

  4. מוסיפים לקערת הבטטות את הריקוטה, חצי מכמות הפרמז’ן (שומרים את היתר להמשך), השום והבזיליקום ומערבבים היטב. מעבירים את המסה לשקית ניילון עם זיפר.

    קנלוני גבינות ובטטה 3
    מועכים את הבטטות ומערבבים עם ריקוטה ופרמז’ן. צילום: שי נייבורג

  5. ממלאים את הקנלוני במלית הבטטות בעזרת סנו סושי - שקיות זיפר  M.

    קנלוני גבינות ובטטה 4
    מעבירים את המילוי לשקית זיפר, חותכים את הקצה וממלאים את הקנלוני. צילום: שי נייבורג

  6. מכינים את הבשמל: מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את השום ומערבבים.
  7. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד שנוצרים גושים יבשים. מורידים מהאש, מוסיפים חצי מכמות החלב וטורפים עד שכל הגושים נמסים. מוסיפים את יתר החלב, מדליקים אש בינונית ומבשלים את הבשמל, תוך כדי ערבוב, במשך כ-3-4 דקות, עד שהוא מתחיל להסמיך.
  8. מרכיבים את המנה: יוצקים 3/4 מכמות הבשמל לתוך סנו סושי - תבניות אפייה מנייר מלבניות. מסדרים את הקנלוני בשכבה אחת. יוצקים מעל את יתר הבשמל ומכסים את התבנית בסנו סושי - רדיד אלומיניום.

    קנלוני גבינות ובטטה 5
    מכינים רוטב בשמל ויוצקים על הקנלוני. צילום: שי נייבורג

  9. אופים את הקנלוני במשך כ-20 דקות, מורידים את נייר האלומיניום, מפזרים את המוצרלה ואת יתר הפרמז’ן ואופים ללא כיסוי במשך 20 דקות נוספות או עד שהגבינות נמסות ומזהיבות.
  10. מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים.

    קנלוני גבינות ובטטה 6
    אופים ומגישים! צילום: שי נייבורג

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תענוג איטלקי במטבח הביתי: קנלוני גבינות ובטטה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    הדס חוברה

    אפשר להחליף את הבטטות במשהו אחר?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לוותר על הבטטות.

    Avatar
    Sara Hakuk

    הפסטה לא התבשלה טוב, אולי עשיתי את הרוטב בשמל סמיך מדי?

      Avatar
      מערכת Foody

      כנראה שכן. הרוטב בשמל צריך להסמיך רק מעט, שיהיה עדיין נוזלי. ובכל אופן, ניתן להוסיף קצת מים רותחים בצידי התבנית, לכסות עם נייר כסף ולהמשיך לאפות בתנור. האדים שנוצרים מהמים, מרככים את הקנלוני.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות