תפוחי אדמה פריכים עם שום, תבלינים ושמן זית בנינג’ה פודי
ישראל אהרוני מכין תפוחי אדמה פריכים במיוחד בתיבול מדהים של שום, שמן זית והמון תבלינים. והבונוס? מכינים את המנה בסיר נינג'ה פודי בלי צורך בתנור או כיריים
ישראל אהרוני מכין תפוחי אדמה פריכים במיוחד בתיבול מדהים של שום, שמן זית והמון תבלינים. והבונוס? מכינים את המנה בסיר נינג'ה פודי בלי צורך בתנור או כיריים
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 356.5 קק״ל 1425.9 קק״לפחמימות 57.5 גרם 230.1 גרםשומן 10.6 גרם 42.5 גרםנתרן 779.7 מ״ג 3118.8 מ״גחלבון 6.7 גרם 26.8 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.2 גרםשומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.4 מ״ג 45.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 31.5 מ״ג 126.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות357
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 356.5 קק״ל 1425.9 קק״לפחמימות 57.5 גרם 230.1 גרםשומן 10.6 גרם 42.5 גרםנתרן 779.7 מ״ג 3118.8 מ״גחלבון 6.7 גרם 26.8 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.2 גרםשומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.4 מ״ג 45.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 31.5 מ״ג 126.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 357 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
-
4 כפות שמן זית
-
2 שיני שום
-
1 כף זרעי כוסברה
-
1 כף זרעי כמון
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
4 כפות מיץ לימון
-
1/2 צרור כוסברה
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לאורכם לששה פלחים. קולפים את שיני השום וכותשים את השום.
- מרסקים מעט את זרעי הכוסברה וזרעי הכמון במכתש ועלי.
- מעבירים את תפוחי האדמה לסלסלת cook and crisp המונחת בתוך הסיר הקרמי ומוזגים מעל 1/2 כוס מים. סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור ה-SEAL סגור.
- בוחרים בעוצמה נמוכה. מכוונים ל-3 דקות ולוחצים על “התחל”.
- בתום 3 דקות משחררים את האדים על ידי הזזה של השסתום העליון למצב Vent.
- בקערה קטנה מערבבים היטב את השמן, השום הכתוש, זרעי הכוסברה, זרעי הכמון, הצ’ילי, הפפריקה, הכורכום, המלח, הפלפל והלימון.
- פותחים את מכסה הסיר, מברישים בעזרת מברשת את תפוחי האדמה שבסיר בתערובת שמן הזית והתבלינים ואת את מה שנותר בקערה שופכים על תפוחי האדמה שעל הסלסלה לתוך הסיר.
- סוגרים את המכסה ובוחרים בתכנית “טיגון באוויר חם” מכוונים את הטמפ’ ל-200 מעלות למשך 30 דקות ומפעילים. לאחר 15 דקות אפשר לפתוח את המכסה בזהירות, לנער מעט את תפוחי האדמה בזהירות או בעזרת כף, ולהמשיך בבישול עוד 15 דקות עד לפריכות הרצויה.
- בסיום הבישול, מוציאים בזהירות את הסלסילה, מעבירים את תפוחי האדמה לצלחת הגשה, קוצצים את הכוסברה ומפזרים על תפוחי האדמה. מגישים מיד.
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לאורכם לששה פלחים. קולפים את שיני השום וכותשים את השום.
- מרסקים מעט את זרעי הכוסברה וזרעי הכמון במכתש ועלי.
- מעבירים את תפוחי האדמה לסלסלת cook and crisp המונחת בתוך הסיר הקרמי ומוזגים מעל 1/2 כוס מים. סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור ה-SEAL סגור.
- בוחרים בעוצמה נמוכה. מכוונים ל-3 דקות ולוחצים על “התחל”.
- בתום 3 דקות משחררים את האדים על ידי הזזה של השסתום העליון למצב Vent.
- בקערה קטנה מערבבים היטב את השמן, השום הכתוש, זרעי הכוסברה, זרעי הכמון, הצ’ילי, הפפריקה, הכורכום, המלח, הפלפל והלימון.
- פותחים את מכסה הסיר, מברישים בעזרת מברשת את תפוחי האדמה שבסיר בתערובת שמן הזית והתבלינים ואת את מה שנותר בקערה שופכים על תפוחי האדמה שעל הסלסלה לתוך הסיר.
- סוגרים את המכסה ובוחרים בתכנית “טיגון באוויר חם” מכוונים את הטמפ’ ל-200 מעלות למשך 30 דקות ומפעילים. לאחר 15 דקות אפשר לפתוח את המכסה בזהירות, לנער מעט את תפוחי האדמה בזהירות או בעזרת כף, ולהמשיך בבישול עוד 15 דקות עד לפריכות הרצויה.
- בסיום הבישול, מוציאים בזהירות את הסלסילה, מעבירים את תפוחי האדמה לצלחת הגשה, קוצצים את הכוסברה ומפזרים על תפוחי האדמה. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן