-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 418.1 קק״ל 1672.5 קק״לפחמימות 74.5 גרם 298.1 גרםשומן 7.6 גרם 30.4 גרםנתרן 2048.1 מ״ג 8192.2 מ״גחלבון 8.3 גרם 33.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.3 מ״ג 9.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 3.4 מ״ג 13.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות418
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 418.1 קק״ל 1672.5 קק״לפחמימות 74.5 גרם 298.1 גרםשומן 7.6 גרם 30.4 גרםנתרן 2048.1 מ״ג 8192.2 מ״גחלבון 8.3 גרם 33.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.3 מ״ג 9.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 3.4 מ״ג 13.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 418 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 כוס מים
-
20 תפוחי אדמה קטניםרצוי מזן ראטה. אין צורך לקלף
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
2 גבעולי רוזמרין
-
1 כף מלח גס
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומנקבים בכמה מקומות בעזרת מזלג.
- מעבירים את תפוחי האדמה לסלסלת cook and crisp, המונחת בתוך הסיר הקרמי ומוזגים מעל 1/2 כוס מים.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור.
- מכוונים לעוצמה נמוכה, מכוונים ל-3 דקות ולוחצים על התחל.
- בינתיים מערבבים בקערה שמן זית, פפריקה, עלי רוזמרין, מלח ופלפל שחור.
- בתום 3 דקות משחררים את האוויר על ידי הזזה של השסתום העליון למצב Vent.
- פותחים את המכסה ומברישים את תפוחי האדמה בסיר בתערובת התבלינים ושמן הזית.
- סוגרים את המכסה, בוחרים בתכנית ‘טיגון באוויר חם’ ומכוונים את הטמפרטורה ל-190 מעלות למשך 25 דקות.
- מומלץ לפתוח את המכסה כבר לאחר 15 דקות ולבדוק אם הגעתם לצבע ולמרקם שאוהבים. אפשר מדי פעם גם להפוך את תפוחי האדמה כדי לקבל הזהבה טובה מכל הצדדים.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומנקבים בכמה מקומות בעזרת מזלג.
- מעבירים את תפוחי האדמה לסלסלת cook and crisp, המונחת בתוך הסיר הקרמי ומוזגים מעל 1/2 כוס מים.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור.
- מכוונים לעוצמה נמוכה, מכוונים ל-3 דקות ולוחצים על התחל.
- בינתיים מערבבים בקערה שמן זית, פפריקה, עלי רוזמרין, מלח ופלפל שחור.
- בתום 3 דקות משחררים את האוויר על ידי הזזה של השסתום העליון למצב Vent.
- פותחים את המכסה ומברישים את תפוחי האדמה בסיר בתערובת התבלינים ושמן הזית.
- סוגרים את המכסה, בוחרים בתכנית ‘טיגון באוויר חם’ ומכוונים את הטמפרטורה ל-190 מעלות למשך 25 דקות.
- מומלץ לפתוח את המכסה כבר לאחר 15 דקות ולבדוק אם הגעתם לצבע ולמרקם שאוהבים. אפשר מדי פעם גם להפוך את תפוחי האדמה כדי לקבל הזהבה טובה מכל הצדדים.
הערות
- כדי לקבל צ'יפס פריך חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ועובדים באותו האופן. מעלים את הטמפרטורה ל-210 ומטגנים באויר חם עוד 5 דקות. במקרה הזה אין צורך בתבלינים אם כי ניתן לשדרג עם אבקת שום בסיום
- ניתן להוסיף בסיום בולגרית מפוררת או גרידת לימון ופלפל שחור
- במקום תפוחי אדמה ניתן להשתמש בבטטות
הערות
- כדי לקבל צ'יפס פריך חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ועובדים באותו האופן. מעלים את הטמפרטורה ל-210 ומטגנים באויר חם עוד 5 דקות. במקרה הזה אין צורך בתבלינים אם כי ניתן לשדרג עם אבקת שום בסיום
- ניתן להוסיף בסיום בולגרית מפוררת או גרידת לימון ופלפל שחור
- במקום תפוחי אדמה ניתן להשתמש בבטטות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
נראה ממש טוב !!!