תפוח מסוכר: או יותר נכון, מקורמל!

תפוח מסוכר בגרסה פחות שוברת שיניים, עטוף כולו בקרמל. מתכון זריז וקל לקלאסיקה שמעלה נשכחות אצל מבוגרים וילדים משתגעים עליה
תפוח מסוכר בגרסה פחות שוברת שיניים, עטוף כולו בקרמל. מתכון זריז וקל לקלאסיקה שמעלה נשכחות אצל מבוגרים וילדים משתגעים עליה
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    354
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 354.1 קק״ל 2124.8 קק״ל
    פחמימות 87.2 גרם 523.3 גרם
    שומן 0.7 גרם 4.1 גרם
    נתרן 11.4 מ״ג 68.5 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 5.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 21.3 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 0.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2.4 מ״ג 14.3 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 8.4 מ״ג 50.3 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    354
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 354.1 קק״ל 2124.8 קק״ל
    פחמימות 87.2 גרם 523.3 גרם
    שומן 0.7 גרם 4.1 גרם
    נתרן 11.4 מ״ג 68.5 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 5.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 21.3 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 0.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2.4 מ״ג 14.3 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 8.4 מ״ג 50.3 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור

מתכון שמזכיר את אותו תפוח מסוכר אדום. כמו בדוכנים ביריד, כמו ביום העצמאות, אבל רק דומה. קבלו מתכון לתפוחים בציפוי קרמל וחטיפים שאוהבים. כיף להכין עם ולילדים

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפויים


אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את התפוחים במים ומייבשים במגבת מטבח.
  2. מכניסים מקל לתוך התפוח מכיוון עוקץ התפוח ומניחים בצד.
  3. מסדרים בקערות את הציפויים שבחרנו.
  4. מכינים את הקרמל: במחבת כבדה מערבבים את החמאה, הסוכר והמים ומביאים לרתיחה.
  5. נותנים לסירופ לבעבע 12 דקות ומסירים מהאש, הצבע צריך להיות ענברי ובהיר.
  6. מוסיפים את השמנת בזילוף הדרגתי (חשוב שהשמנת תהיה חמה).
  7. מערבבים בעזרת כף עץ, בזהירות כי הקרמל יבעבע והאדים חמים.
  8. טובלים את התפוחים בקרמל מכל הצדדים ומשהים מעט מעל הסיר כדי שעודפי הקרמל לא ילכלכו את משטח העבודה.
  9. מיד לאחר מכן, טובלים באחד הציפויים.
  10. מניחים על נייר האפייה להתקררות והתגבשות ומגישים בטמפרטורת החדר. בתאבון!

    תפוחים מקורמלים. צילום: נמרוד סונדרס סטיילינג: נעמה רן.
    תפוחים מקורמלים. צילום: נמרוד סונדרס סטיילינג: נעמה רן.

@foody_il נוסטלגיה: תפוח על מקל מצופה דברים טובים! קל להכנה וטעים בטירוף #pinkladyapple #מתכון #שוקולד ♬ original sound - Foody פודי

הערות

  • ניתן לצפות בכל מה שאוהבים, למשל שברי עוגיות, שבבי קוקוס קלוי וכו'
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תפוח מסוכר: או יותר נכון, מקורמל!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    חנה קנבל

    לא ציינתם באיזה טמפ להביא את הסוכר על מנת שתווצר גלזורה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי חנה, צריך פשוט לעקוב אחר הוראות המתכון – יוצא מושלם

    Avatar
    הילה

    התפוח עצמו נשאר קשה? זה הופך לקשה מדי לנגיסה, גם ציפוי קרמל וגם תפוח? אף פעם לא ניסיתי…

      Avatar
      מערכת Foody

      תפוח מסוכר הוא כמו סוכריה על מקל מבחוץ, כשמגיעים לתפוח ניתן כמובן לנגוס בו 🙂

      Avatar
      מערכת Foody

      בשלב הכנת הקרמל

קטגוריות

אביזרים

טכניקות