״סלט דקס״ – סלט פטריות ורימונים של פלג בכור

פלג בכור במחווה מרגשת לאישה עם לב זהב ממסעדת "דקס" עם מתכון קל ופשוט לסלט משגע של פטריות ורימונים, סלט מרענן לצד כל מנה בשולחן
פלג בכור במחווה מרגשת לאישה עם לב זהב ממסעדת "דקס" עם מתכון קל ופשוט לסלט משגע של פטריות ורימונים, סלט מרענן לצד כל מנה בשולחן
  • פלג בכור
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    423
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 423.3 קק״ל 1693.3 קק״ל
    פחמימות 23.8 גרם 95.4 גרם
    שומן 33.5 גרם 133.8 גרם
    נתרן 236.5 מ״ג 945.8 מ״ג
    חלבון 8.5 גרם 33.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרם
    שומן רווי 5.9 גרם 23.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 25.5 מ״ג 101.9 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 15.5 מ״ג
    אשלגן 486.6 מ״ג 1946.6 מ״ג
    אבץ 3.1 מ״ג 12.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    423
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 423.3 קק״ל 1693.3 קק״ל
    פחמימות 23.8 גרם 95.4 גרם
    שומן 33.5 גרם 133.8 גרם
    נתרן 236.5 מ״ג 945.8 מ״ג
    חלבון 8.5 גרם 33.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.3 גרם
    שומן רווי 5.9 גרם 23.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 25.5 מ״ג 101.9 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 15.5 מ״ג
    אשלגן 486.6 מ״ג 1946.6 מ״ג
    אבץ 3.1 מ״ג 12.5 מ״ג
    סגור

כל שנה ביום הזיכרון למותו של יוסי ג’ינו ז”ל ממגדל, אני נזכר איך בעצם הכרתי את אחת הנשים האהובות עלי, ורד גרוס, שהיא כמו אמא בשבילי.

ורד, היא הבעלים של מסעדת “הפגודה” (הסינית) ומסעדת “הדקס” (בשרים ועוד) המיתולוגיות בטבריה, אישה עם לב רחב שעוד לא פגשתי כמוה.

לפני שנים רבות, כ-30 שנה, קיבלתי מאתי ויוסי ג’ינו את כלבתם האהובה פטרה, בוקסרית מדהימה. יוסי ג’ינו ז”ל, היה אחד הלוחמים המוערכים והאמיצים בצה”ל. לוחם סיירת מטכ”ל שנקרא גם “ג’יימס בונד הישראלי”. בחור משכמו ומעלה.

בקיצור, הם נאלצו למסור את כלבתם בשל סכסוך שכנים ואני זכיתי . ורד שהיה לה זכר בוקסר והתייחסה אליו כמו אל בן משפחה (כמו לשאר הכלבים שלה) שמעה מאתי שפטרה אצלי וביקשה שאגיע עם הכלבה שלה כדי להכיר בין השניים.

השידוך הצליח ומאז אני וורד מכירים ושותפים לשמחות, לעצב ולשאר החיים!

עידו גרנות, כמו אמא שלו איש עם לב ענק, אמון על החלק הקולינרי במסעדת הדקס, שם בעצם פגשתי לראשונה את סלט הפטריות הקל והטעים הזה, שממנו שאבתי את ההשראה לסלט הכל-כך טעים ופשוט הזה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. פורסים את הפטריות דק דק ושמים בקערה.

    מכינים את כל החומרים לסלט. צילום: פלג בכור
    מכינים את כל החומרים לסלט. צילום: פלג בכור

  2. מוסיפים את הכוסברה ״בקיצוץ גס״, את הזיתים, הקשיו (משאירים קצת בצד לפזר מלמעלה בזמן ההגשה).
  3. מתבלים בסויה וכל שאר המרכיבים, את הסויה חשוב לשים בהתחלה ובהתאם למליחות להוסיף מלח.
  4. מניחים את הסלט בצלחת הגשה ומפזרים מעל את יתרת הקשיו וגרעיני הרימון.

    ״סלט דקס״ בתוספת רימונים. צילום: פלג בכור
    ״סלט דקס״ בתוספת רימונים. צילום: פלג בכור

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
״סלט דקס״ – סלט פטריות ורימונים של פלג בכור

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות