3 מתכוני אורז בכמה דקות עבודה

איך מכינים 3 מתכוני אורז ב-10 דקות עבודה? מבשלים אורז לבן איכותי, מפרידים לקערות ומוסיפים לכל קערה ירקות ותבלינים. שלוש תוספות נפלאות לכל ארוחה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אורז לבן

אורז ירוק

אורז צימוקים ושקדים

אורז עם חומוס וגזר

אופן הכנה

  1. בסיר גדול ורחב שמים שמן זית ומטגנים את האורז במשך דקה, תוך כדי ערבוב. 
  2. מוסיפים מים, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה במשך 25 דקות. משאירים את המכסה סגור לעוד 5 דקות ורק אז פותחים ומאווררים את האורז עם מזלג. 
  3. מכינים את התוספות לאורז: קוצצים דק את עשבי התיבול לאורז הירוק.
  4. קולים את השקדים במחבת יבשה עד שהם מזהיבים מעט.
  5. קולפים את הגזר, מגררים בפומפייה ומטגנים במחבת עם שמן זית 3 דקות, עד שהגזר מתרכך מעט. קוצצים את הפטרוזיליה.
  6. מחלקים את האורז ל-3 קערות ולכל קערה מוסיפים את התוספות הרלוונטיות לסוג האורז: לאחת מוסיפים את כל עשבי התיבול והאפונה, לשנייה מוסיפים צימוקים עם שקדים וקינמון ולשלישית מוסיפים גרגירי חומוס, גזר מטוגן ופטרוזיליה. 
  7. מערבבים ומגישים. 

צילום:

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 293.2 קק״ל 1759.1 קק״ל
פחמימות 53.1 גרם 318.9 גרם
שומן 3.7 גרם 22.3 גרם
נתרן 846.4 מ״ג 5078.6 מ״ג
חלבון 7.7 גרם 46.1 גרם
סיבים תזונתיים 7.3 גרם 44.1 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 2.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 118.2 מ״ג 709.3 מ״ג
ברזל 4.1 מ״ג 24.9 מ״ג
אשלגן 666.6 מ״ג 3999.6 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 9.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody